מי עברה/ה שאיבת נוזל מבית השחי

noam120

New member
מי עברה/ה שאיבת נוזל מבית השחי

לאחר נתוח הוצאת גוש מהשד והוצאת מקבץ של בלוטות לימפה מבית השחי ונפילת הנקז שהיה מחובר , התנפח לי האזור בבית השחי ואני אמורה לעבור שאיבת נוזל... האם זה כואב ? אין לי כוח לסבול !

אני עברתי כמה פעמים וממש לא כואב

לא מרגישים שום דבר. קטן עליך אחרי כל מה שעברת. בהצלחה והרבה בריאות מיכל

נאן

New member
נשימה עמוקה

כמו שמיכלית אמרה זה קטן עליך אחרי כל מה שעברת. כל דקירה היא כואבת.אבל זו תקל עליך בלהוציא את הנוזלים ושהיד לא תתנפח. וביא חשובה מאוד. קחי נשימה עמוקה נאנוש

מצודדת באפרסק

לרופאים יש את הדרכים שלהם לעשות דברים. ולפעמים הדרכים שלהם קצת לא נעימות. שמעתי על עיסוי לימפטי ועל עיסוי רקמות עמוק ואולי אחד מהדברים האלה יכול להקל על הבעיה ואולי אולי אפילו לפתור אותה. באופן אישי הייתי נותנת קודם כל הזדמנות לפתרונות לא חודרניים או פולשניים. עד כמה שזכור לי יש אפשרות לקבל את הטיפולים האלה במסגרת קופת חולים או בהשתתפות של הקופה. נשמע לי ששבעת ממחטים אז אולי שווה לך לבדוק את זה. בהצלחה
גלי

נאן

New member
זה מאוד תלוי היתי אומרת....

את מאוד צודקת גלי אבל.... אם הניתוח שלה טרי שום עיסוי לימפטי לא יעזור כרגע. הכל רגיש ונפוח מהניתוח. יש להבדיל ובטח אני האחרונה המוסמכת להגיד למעט רופא. האם שאיבת הנוזל סמוכה לאחר הניתוח? או שעברו כמה חודשיים מהניתוח? לכל דבר יש לשקול בניפרד זה מה שאני מנסה להגיד. ברור שאם יש לי בצקת אחרי שנתיים אני לא אשקול שאיבת נוזלים... יש סיכון בהחדרת מחט בשאיבה. מהיום של הניתוח משננים לנו כמו מנטרה שזה יד הזו קדושה לא דקירות. לא בדיקת לחץ דם לא יתוש שחונה עליה. לא טבעות צמידים וכל השאר... בגלל בעית הנוזלים המצטברת באותה יד עקב כריתת בלוטות לימפה.אז אם שקלו ונראה לי הגיוני מיד לאחר הניתוח כשהנקז ברח החוצה. פעולה זו יכולה להציל את היד. לכן רק רופא מוסמך להחליט מה ולמה שאיבת נוזלים. ואם היא חיבת שזה יעבור לה קל. נאנוש

עם כל הצער

ניקוז נוזל לימפה עי"י מחטים הוא זמני זאת בעיה שלא מתפטרים ממנה. כבר הצעתי להקים איזו קבוצת לחץ של חולים מכל הארץ כדי לקבל יותר טיפולים. נגזר עלינו להיות עם גרב לחץ וצריך ללמוד לחיות עם זה.

למעלה