מי עוד כאן אוהב מוקפץ סיני או תאילנדי עם חומוס בתוך בגט

DANIAVNI

Well-known member
מי עוד כאן אוהב מוקפץ סיני או תאילנדי עם חומוס בתוך בגט

מן שילוב כזה מזרחי / סיני /ישראלי בבגט ובתוספת חומוס ועמבה - פשוט פיצוץ!!!
( אל תתחילו איתי שהבגט צרפתי ....)
המוקפץ משתלב לטעמי עם חומוס ובגט הרבה יותר מאשר עם אורז ו/או נודלס
 

yair_bar

New member
מנהל
כמי שגדל בראשון לציון...

אחד המקומות הטעימים למאנצ' לילי הייתה חנות פינתית קטנה באלכסון מהתחנה המרכזית הישנה ברחוב הרצל.
&nbsp
את המקום ניהלו שני אחים תאומים.
&nbsp
המקום הגיש מוקפץ תאילנדי בבגט.
&nbsp
זה היה המקום הראשו בו פגשתי לראשונה רוטב צ'ילי מתוק. זה היה לפני לא מעט שנים ומבחינתי זה היה גילוי מרענן ומיוחד. אגב, שווה לדבר על האופן שבו הרוטב תפס במדינה תוך שנים מעטות ובתפוצה מאד רחבה. בבתים רבים הוא מחליף היום את הקטשופ כרוטב מרכזי.
&nbsp
בקיצור, במקרר הסלטים והירקות היה מיונז, טחינה, חומוס, חציל במיונז, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ ועוד.
&nbsp
לכל סועד היה ההרכב הקבוע שלו והתאומים ידעו בעל פה מה לשים לך.
&nbsp
אני הייתי מורח חציל במיונז, חסה ועגבניה.
&nbsp
במוקפץ הם שמו MSG והתוצאה הייתה מאד טעימה ומשביעה וערבים רבים (ולילות) סיימתי שם על הבר אוכל בהנאה גדולה מאד בגט.
&nbsp
אבל הכיף הגדול היה בקבוקי לחיצה ובהם רוטב שום (מיונז עם פלפל שחור ומעט שום) ואותו רוטב צ'ילי מתוק סמיך. כל ביס בנפרד הייתי משפריץ משני הרטבים ואז לוקח ביס גדול.
&nbsp
לצערי המקום החליף בעלים ואז הפך להיות משהו אחר של כריכים רגילים.
&nbsp
אבל את הטעם וההנאה אני נוצר בלבי שנים רבות.
&nbsp
מעניין שהעלית את הנושא כי אני לא זוכר בשנים האחרונות שראיתי בתל אביב מקום שמוכר תאילנדי בבגט.
&nbsp
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
החווייה שלי התחילה במוקפץ בבגט ליד שמש המקורי בר"ג ז'בוטינסק

 

yair_bar

New member
מנהל
המקום עדיין קיים?

איפה אתה אוכל היום בגט תאילנדי? עשית לי חשק.
&nbsp
אגב, בשמש אכלתי פעמיים וממש ממש ממש לא הבנתי על מה כל המהומה.
&nbsp
מה שכן רציתי ואיכשהו לא יצא עד היום זה לנסות את הדוכן הקטן שמוכר שניצלים בבגט ליד כורזין בגבעתיים. פעם אחת עברתי לידו בדרך לבדיקת מאמץ לב ריאה במכון ספורט בבניין הסמוך. בגלל שהייתי לפני הבדיקה לא יכולתי לאכול. אחרי הבדיקה כבר היה לי מאוחר ופספסתי.
&nbsp
הריח היה טוב, המילוי נראה נדיב מאד וכמות הלקוחות שהמתינו בתור נראתה בהחלט מבטיחה
 

DANIAVNI

Well-known member
אני אוכל בבית מכין מוקפץ ו....................שם בבגט


למיטב זכרוני המקום ההוא כבר לא קיים
לגבי שמש - לא אוהב לאכול שם
השווארמה לא טעימה לי,
השירות מזעזע ומזלזל,
המנה קמצנית, למרות שהפיתה קטנה היא חצי ריקה,
אבל בהתחשב בזה שהיא לא טעימה
זה לא כזה אסון.
האמת, קשה לי למצוא שווארמה פחות טובה משמש
אולי באיזור התחנה המרכזית הישנה .

השניצל בכורזין - שיגרתי לחלוטין.
 
אתה מדבר על המקום שהיה לפני הסנדוויץ הבר?

עכשיו יש שם קופיקס....בדיוק אתמול הבוס שלי הזכיר לי את המקום הזה חחח
 

קמליה1

New member
אדיר! לוקח את המקום של שניצל בפיתה כאוכל קיבוץ גלויות.

וגם נשמע מצויין.
 
תרגיש חופשי!

גם ככה (לכאורה) ה"מוקפץ" שלך לא סיני ובטח תאילנדי

אז תרגיש חופשי ובלי יסורי מצפון
 
למעלה