מי עוזר לי לפענח את המתכון?

hofnoan

New member
מי עוזר לי לפענח את המתכון?

מה נשמע?

מדובר בעוגה שאכלתי ממנה גם במלון וגם בקייטרינג והיא ממש טובה. אני מזהה את הרכיבים אך לא יודע מה המתכון. אשמח אם תעזרו לי

אז ככה: לעוגה יש בסיס שמזכיר בסקוויט במרקם אך הוא לא בסקוויט. מעין בסיס מעט קשיח -ולא מתפורר כמו בסקוויט קנוי.
מעליו יש שכבה של ריבת תות
מעל הריבה העוגה עצמה שעשויה מקוקוס וככל הניראה סולת. העוגה לבנה לגמרי ושחומה למעלה.

יש את המתכון שמסתובב פה הרבה בפורום (וגם הכנתי אותו פעמים רבות) שנקרא "עוגת סולת תפוזים וקוקוס/ארומה".
אז זה בטוח לא יכול להיות זה רק כשמוסיפים בסיס וריבה ולא מרטיבים וללא תפוזים -מסיבה עיקרית: העוגת ארומה הזאת היא רכה גם ללא הרוטב והמרקם שלה מתפורר ואילו העוגה שאני אכלתי המרקם שלה מזכיר במעט את עוגיות הקוקוס של פסח (אלה שלא קשות אחרי 10 ימים אלא אלה שטריות ורכות -והכוונה למרקם הפנימי ולא החיצוני שלהן שהוא טיפה קשיח).

זה כ"כ טעיםםםם אני חייב להכין אותה!
אגב היא לא גבוהה בכלל...


תודה!
 

revavonet

New member
יש תמונה אולי?

יהיה יותר קל לפענח.
באיזה מלון/קיטרינג אכלת אותה.
 

hofnoan

New member
בפעם הבאה תמונה. רציתי היום אבל התביישתי חחח

אכתי אותה מלא פעמים במלון נירוונה בים המלח (שאחכ נקרא גולדן טוליפ והיום לאונרדו קלאב) כשעבדתי באיזור המלונות והייתי אוכל שם.
הפעם זה הייתה פעם שנייה שהכינו את העוגה בקייטרינג שאני אוכל בו בפארק תעשייה בעומר (אגב מומלץ מאוד גם זול וגם טעים וגם מבחר של אוכל)
 

revavonet

New member
נו, אז מה הבעיה?

כנס למטבח, ספר שאתה כותב בפורום קינוחים, רוצה לפרגן להם ורוצה את המתכון...
אני מנחשת שזה בצק פריך למטה, ריבה באמצע ושטרוייזל עם קוקוס למעלה.
אז או שתאלתר או שתבקש...
 

hofnoan

New member
אני בספק אם יתנו לי

וגם פאדיחה חחח אני אצלם מחר. לאחרונה ראיתי שיש אותה הרבה דווקא.
ושכבת הריבה דקה כמו שמורחים על סנדוויצ' אפילו פחות.
 

revavonet

New member
זאת בערך העוגה שאני חושבת עליה..

תצלם ותבקש מתכון, אני בטוחה שיתנו לך, זה לא איזה בית קפה עם סודות מקצוע... נראה לי שמי שמכין דווקא יהנה מזה שהעוגה טעימה כל כך וישמח לתת לך מתכון.
ואני חייבת לספר לך משהו.
הבן שלי מאוד ביישן ובכל פעם שרצה משהו היה שולח אותי. הבת שלי לעומת זאת ההפך ממנו.
יום אחד הבן שלי נורא רצה משהו ואני סירבתי לבקש בשבילו, ואז הסברתי לו שאם הוא מבקש אז יש 50% סיכוי שהוא ישיג את מה שהוא רוצה ואם הוא לא מבקש, אז זה 100% שאין לו את מה שהוא רוצה.
להגיד לך שהוא תמיד מבקש את מה שהוא רוצה? לא, אבל לפחות הוא יודע שיש לו סיכוי להשיג את מה שהוא רוצה את הוא מבקש.
לפני תקופה הוא רצה את מדי השוער של קבוצת הכדורגל שהוא אוהד.
הבעיה הייתה שהיו שם עוד ילדים שרצו.
לבן שלי הייתה גישה ראשון לשוער והוא הסתובב סביבו כמו סביבון ולא העיז לבקש.
הבת שלי נגשה לשחקן אחר ואמרה לו "..... אני יכולה לקבל את המכנסיים שלך?" השחקן ההמום, הוריד ונתן לה.
הבן שלי ניגש בשקט וניסה להתחיל לדבר עם השוער, הזיע לחלוטין ואז כשהתקרבו עוד ילדים הוא התגבר על עצמו וביקש את המדים. כל הילדים קפצו ואמרו אני רוצה אני רוצה, והבן שלי התקפל והתרחק.
בסוף הוא קיבל אותם למזלו, אבל אם הוא לא היה מבקש, אז לא היה לו אותם.
עכשיו הוא מבין את החשיבות של לבקש כי אין מה להפסיד.
אז ת ב ק ש. ותתן גם לנו מתכון.
 
למעלה