מי עונה לי ?

הדייגת1

New member
מי עונה לי ?

אני כבר יותר מפעם חמישית שואלת האם יש שפיצים ואיפה ולמה אף אחד לא עונה מה אתם ברוגז? והשאלה השניה שלי היא. בשבוע שעבר הלכתי להשלים ציוד אצל ארמנדו וסיפרתי לו שהיו מלא קפיצות של בורי בים אבל בורי לא אכל אז קיבלתי הסבר שזה לא בורי אלה ברקודות אחרי יום שוב קפיצות בים ואני זרקתי רולר עם סבידה והוצאתי מוסר של 10 גרם ועכשיו לשאלה מה עשיתי לא בסדר איך מוציאים כאלה דגים ועם מה??? בחייאת תשובה .

שפיצים

מוצאים עם בצק מסטיק ועם בוס קרסים קטנות אני יודע שיש שפיצים בנמל יפו לכיוון הים,אפשר לדוג אותם גם עם רולר ופיתה צפה-תשאלי את זוהרני. לגבי איך לתפוס ברקודות תנסי לזרזר עם דמוי דג או עם תמנונים קטנים או אם דלתאות בהצלחה

joko7

New member
תשובות שאני לא בטוח שיעזרו לך

לגביי השפיצים אין לי מושג,אני חושב שלא קבלת תשובה לשאלותייך כנראה מחוסר ידע ולא מהתעלמות מדברייך כפי שלבטח את חוששת. דבר שני: מאוד תמוה בעיניי שאמרו לך שבורי לא אוכל בתקופה הזאת,נדמה לי שזה קורה בינואר,עד כמה שאני יודע הבורי עדיין אוכל, נניח שראית ברקודות כפי שאמרו לך, האם את מעוניינת בברקודות? פרידות אוכלות עכשיו וסרגוס גם ובורי וצ´יפורה מדיי פעם ומוסר גם,,,,הכל עניין של תזמון או בשפת העם עניין של מזל, ואם נמאס לך מהמזל ומהידיים הריקות אז שימי עלייך חליפה+מסיכה+רובה+שנורקל וכשתבחיני בקפיצות עוד פעם אז תוכלי לברר מקרוב אם מדובר בברקודה או שלא טעית וזה אכן הבורי מיודענו ולא תחזרי בידיים ריקות למעונך החם

rondadon

New member
ברקודות???????

אם את רואה דגים קופצים על המים בבהלה זה לא ברקודות.... זה בורים או שפיצים שבורחים מטורפים.... תנסי לז´רז´ר צמוד לאותו איזור..... או שתזרקי פיתיון חי...

zoharfi

New member
אני דווקא עניתי לך...

בפעם הקודמת ששאלת... לנוחותך אחזור על תשובתי. יש שפיצים ביפו, ראיתי מישהוא מוציא אותם עם שני קרסים מספר 9 חתיכה קטנה של לחם על כל קרס ומצוף רגיל בלי משקולת, זורק רחוק ומחכה, כשהמצוף זז מושך. אותו אדם אמר לי שהייתה חגיגה יום קודם אבל מאז ראיתי אותו עוד פעמיים וכנראה שהחגיגה נגמרה - אז אני לא בטוח שהשיטה הנ"ל עדיין עובדת. כמובן את יכולה לנסות...

אוריא

New member
חניתנים ושפיצים.

כמו שהבנתי יש כמה סוגים של שפיצים. כשהים נמוך תוכלי למצוא חניתנים (פעם פרסמתי תמונה) בכמויות. אני אוהב לתפוס אותם בזרזור (גם על זה יש כמה הודעות שלי) אבל אפשר לתפוס אותם עם גמברי בזרזור. מה שחשוב זה שהפתיון יצוף. הדג הזה אוכל מלמעלה.

paluta

New member
אני עונה לך

ראשית הבורים באמת לא כל כך אוכלים עכשיו הם יותר מוטרדים מעונת ההטלה שלהם ןלרוב בתקופה זו חוטפים אותם בים עם משולשת ענקית - גועל נפש של דייג לגבי הדגים הקופצים אלו יכולים להיות מספר סוגים גם ברקודות וגם חדלסת הכתמים החדלסת דג קטן לעומת הברקודות שזה דג גדול החד לסת נוטה לפלח את המיים ואילו הברקודות מקפצות בגב המים מסתובבים גם שיפודן מובהק וחניתן דק - הם די דומים אולם השיפודן קטן יותר והרבה יותר טעים ודרך אגב בין ה - 3 רק החדלסת כשר (אם זה מעניין אותך בכלל) וגם הטעימה ביותר. את החדלסת ניתן לתפוש עם פתיון בצק או לחם צף אם בחרת להשצמש בבצק תדאגי להשתמש בקרסים קטנות מס 9 עד 12 ולהוריד את המצוף כך שאורך החוט מהמצוף עד לקרס יהיה קצר עד כדי 10 ס"מ כי החדלסת מסתובב בגב המיים . לגבי בשיפודן והחניתן הדק שימוש במצוף זריקה ופתיון חי עם קרס 4 עד 7 מתאימה את החניתן הכי קל לתפוש עם פתיון של דג חי ואז יש להשתמש בקרס גדולה יותר בהצלחה

הדייגת1

New member
תודה על כל התשובות

עכשיו אני מגלה בעצם כמה אני לא יודעת לדוג את השם או הסוג ברקודות אמרו לי כך שאני מאמינה עד שלא יצא אני לא אדע אני צריכה להתחיל לתרגל עוד צורות של דייג בבוא הזמן ואז אשמח לקבל עוד הסברים להרחיב את ההשכלה . עכשיו אני מבינה שעם רולר וסבידה אולי אני אתפוס משהו אבל בטח לא ברקודה או אולי כדאי לנסות עם גמברי. לגבי משולשולת חס וחלילה לא פייר לדג עם כל הפציעות. והדבר האחרון אני דייגת לא צוללנית זה בעלי ולצערי הוא צולל ללא רובה ויש אחד כזה בבית אז אין לי דגים גדולים אז האמינו לי אם היה לי אומץ לעשות קורס צלילה יכול להיות שהדברים היו נראים אחרת אז היום אני הולכת לנסות שוב על סבידה או שרימפס וברור עם בצק ונראה מה יהיה

לייזר

New member
לדייגת שלום

כשאת רואה דגים משתוללים למעלה מתחילים הניחושים .כל אחד והניחוש שלו. בשביל לדעת מה קופץ צריך להוציא אחד או יותר ואז יודעים ואיך מוציאים?אז ככה .אני לא יודע אם את אם בוס או רולר .אז אני כותב לך לגבי בולונז יעני בוס אם רולר .המצוף צמוד לעופרת מרחק הכרס מהעופרת שמונים עד מטר אפשר אם גמברי או כל סוג פיתיון .אני משתמש רק אם בצק מסטיק במצב הזה הפיתיון נישאר למעלה .אז אם בורי או שפיצים את תוציא אותם לפעמים קופצים הקחילות אבל אותם מוציאים כאשר זורקים למים ריסוס ועל זה מיד שהמצוף יהייה ממש על הלחם בהצלחה

למעלה