מי פה בקשר טוב עם מתבגרים?

togi12

New member
מי פה בקשר טוב עם מתבגרים?

הייוש כולם!!!

אז ככה. יש לי בת דודה, שהיא בת 16-17. היא מהסוג הממש מוצלח, טובה בלימודים, רוקדת, מקובלת בבית ספר מדריכה בצופים וכמובן יפהפיה- מסוג הבנות שכל אימא מאחלת לעצמה. עכשיו, יש לי מיליון בני דודים, ומעט מאוד בנות דודים. אותה אני הכי מחבבת. ממש בא לי לחזק את הקשר איתה, אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה בצורה שזה לא ייראה מתחנף ונדחף! אני זוכרת כמה לי היה חסר דמות נשית מכוונת בגיל שלה, ואני רוצה להיות הדמות הזאת בשבילה...
אתמול היא הייתה פה- ואני לא מצליחה להתחיל איתה שיחה עמוקה יותר מ-איך היה במחנ"ק ומה היא רוצה לעשות בצבא.
הכי גרוע היה שכשנגמר לי על מה לדבר איתה היה פשוט שתיקה מביכה כזאת. :(

אז יאללה לכל מומחי הנערים/נערות- עצות-שוט!

מוצ'ה גרסיאס א טודוס :)

ebi83

New member
תתענייני בבן אדם...

דברי איתה בגובה העיניים על מוזיקה\סדרות\סרטים או כל נושא שיחה שהיית מדברת עם חברים בני גילך- גם לדבר על בנים יכול לתפוס, אבל זה קצת יותר מסובך

משם דברים יתגלגלו לך ולה אחרת...

ofleibo

New member
הכי פשוט זה...

להפסיק להתייחס אליה כבת דודה ולהתחיל להתייחס אליה כבן אדם שבא לך להכיר.
לכי איתה לסרט, תראו טלוויזיה, שופינג...דברים של בנות וזה...
השיחה כבר תתגלגל...

on and on

New member
דברי איתה בגובה העיניים...

בתור מתבגרת, אני זוכרת שממש שנאתי שמבוגרים התנשאו מעליי, וגרמו לי להרגיש תינוקת כשדיברו איתי.
(מבוגרים = קרובי משפחה בני 20+ 30+)...

בתור אחות גדולה ל-3 מתבגרות בגילאים האלה.. ממש לא מעניין אותן מה הן ילכו לעשות בצבא... או מה יקרה בעתיד שלהן... כלומר, זה מעניין אותן, אבל הן מעדיפות שלא לדבר על זה. ואם הן מדברות על זה, הן ממעיטות בדיבורים...
יותר מעניין אותן מה קורה בהווה - בנים, דרמות עם החברות, בית ספר, תנועת נוער... או כל מיני שטויות של בנות כמו - בגדים, תסרוקות, לקים וכו'...

אני חייבת לציין שאפילו אחותו הקטנה של חבר שלי (בת 16) התחילה לראות בי בתור אחות גדולה. ולמרות שהיא סופר טומבוי, והיה לי ממש קשה להתחבר אליה בהתחלה, כי יש לנו תחומי עניין שונים - מסתבר שפשוט חסרה לה הנוכחות הנשית

היא כל הזמן מציעה ביוזמתה שנעשה דברים ביחד - היא ואני, כמו ללכת ביחד לקולנוע, לצאת להליכות...

דברי אליה כמו אל חברה... אל תתנשאי מעליה.
דברי איתה על הכל, אל תצנזרי שום דבר...
מתבגרות כן רוצות שתהיה להם את החברה ההיא, שגדולה מהם בקצת, שמצב אחד תבין אותם, ומצד שני תהיה בעלת מספיק ניסיון כדי לייעץ להן.

זהו

togi12

New member
כפרה עלייך

הבאת מלא עצות ממש טובות! תודה!

הבעיה היא שאני בעצמי לא כ"כ גירלי... כאילו אני שונאת שופינג ולא עושה ציפורניים או לק .. חח...

ואיך אני משנה את התדמית שלי בעיניה- בלי להיראות מגוחך ומתחנף, כי עד עכשיו הייתי מהמבוגרים המעצבנים, איך אני אהפוך להיות מה שאני רוצה?

on and on

New member
חח בכיף...

לא קשור לגירלי או לא גירלי... יכול להיות שגם היא לא... את יודעת, תחביבים בדר"כ עוברים בירושה

נושאי שיחה "גירליים" הם סתם הצעה, אני בטוחה שתוכלו למצוא כמה נושאים משותפים, או לפחות נושא אחד. (חו"ל/משחקי מחשב/ציור/נגינה/שפות/סרטים/ספרים וכו')

קודם כל, אני מאמינה שאת לא באמת יכולה לדעת מה התדמית שלך בעיניה...
אבל שוב, את פשוט צריכה לשאוף לעשות את כל ה"מעבר", ולא סתם לשאול שאלות מציקות... אם זה נניח אומר שהיא אוהבת משחקי מחשב, ובאמצע אירוע משפחתי היא נעלמת לחדר שלה כדי לשחק במחשב... שבי איתה, תהיי איתה, תראי נוכחות. תראי לה שהיא מעניינת אותך.
עם הזמן היא תתחיל לבטוח בך ולהפתח בפנייך.
פשוט תהיי אמיתית איתה.

Purple Mushroom

New member

היתה לי מישהי אחת בהוסטל, שתמיד רצתה אותי בתור חבר שלה, למרות שהיה לה באותה תקופה חבר מבוגר ואלים לפחות עשר שנים.
והלכנו לחופשה בטבריה, או ים המלח, או משהו כזה, לפני כמעט עשר שנים. ורצתה שאקנה לה יהלומים.

togi12

New member
חחחח אני הולכת לקנות לי איזה ענק יהלומים

במיוחד עם ה90 שקל שנשארו לי בבנק אחרי הטיול.

למעלה