מי פה ורוצה להתכתב?

Gali04

New member
לפני שהפכתי לטבעונית

הייתי אוהבת את המילקי אגוזים

וואי קשה להיות טבעוני

הלוואי הייתי מצליח להיות טבעוני. זה קשה, בקושי יש דברים שאפשר לאכול...

Gali04

New member
הכל שאלה של הרגלים

הייתי רוב החיים צמחונית אז המעבר לטבעונות היה מעבר טבעי ומתבקש. מעולם לא אהבתי לאכול בשר ועוף, תמיד זה הגעיל אותי (עצם המחשבה של מה זה היה קודם לפני שזה הגיע לצלחת שלי תמיד הרתיעה אותי). בהמשך התווסף לתחושת הגועל מאכילת הבשר גם העניין האידיאולוגי, שלא רציתי לתת יד לרצח של בעלי חיים תמימים וחסרי ישע. אף בעל חיים לא צריך למות ולעבור סבל כדי להיות מונח אצלי בצלחת ולהשביע את רעבוני. ניתן בהחלט להתקיים בחיים האלה ממזונות מן הצומח, זה לא שאין לנו ברירה ואנחנו חייבים לאכול מן החי.

אז שנאתי לאכול בשר, אהבתי מאד דגים והויתור על דברי הגבינה היה עבורי הכי קשה. בהתחלה עברתי לצמחונות (והוצאתי את הבשר והעוף) ורק אחרי שנים של צמחונות, עברתי לטבעונות והוצאתי גם את הדגים, הביצים ומאכלי הגבינה והחלב מהתפריט שלי.

יש תחליפים להכל עם טעמים דומים לבשר ולגבינה. יש גבינות שגם במרקם וגם בטעם מזכירות מאד גבינה וזה הדבר שהכי היה חסר לי. לי בכל אופן, הבשר והעוף לא חסרים. לגבינות מצאתי תחליפים ראוים. במקום חלב יש משקאות סויה, אורז, שקדים, אגוזים. יש מעדני סויה טעימים מאד בכל מיני טעמים. יש מבחר עצום גם בבתי קפה, מסעדות ומרכולים, שגדל ככל שהטבעונות רווחת יותר בחברה.

אוכלים הרבה ירקות, פירות, סוגי אגוזים, טחינה, קטניות ודגנים. הכל שאלה של הרגל ורצון. אני כמובן, רחוקה מלאכול בריא, כי אני בעיקר חובבת ג'אנק ודברים לא בריאים. הלוואי שהייתי יכולה לאכול גם טבעוני וגם בריא. זו השאיפה.

אני גם לא כזה אוכל בשר

אני לא ממש אחד שאוכל בשר ככה שאין לי בעיה להיות צמחוני. אבל אין מצב שאני מצליח לוותר על מוצרי חלב. וזה נכון שיש תחליפים והם ממש סבבה אבל הם יקרים אש. קרטון סויה למשל עולה פי 2 מקרטון חלב וזה מבאס... וזה ככה בכל המוצרים מסויה וסייטן וכו', הם פי 2 או יותר מהמוצר הרגיל החלבי. זה מבאס... צריך להיות עשיר בשביל להיות טבעוני...
&nbsp

Gali04

New member
אז בדיוק כמוני בעבר

אתה אוהב את הדברים החלביים ובאמת יהיה לך קל להיות צמחוני.
&nbsp
זה נכון שתחליפי חלב ובשר הטבעוניים יקרים וזה מבאס, אבל אם חושבים על זה בהגיון, טבעוניים לא קונים בשר, עוף, דגים וביצים, אז בסופו של יום הסל קניות שלהם לא יהיה יותר יקר משל הקרניבורים אוכלי הבשר.
&nbsp
מסקנה: לא צריך להיות עשיר כדי להיות טבעוני. צריך רק רצון טוב

גם אני טבעונית:)

ואני חושבת כמוך שצריך רצון טוב, וגם נכונות לשינוי הרגלים.
הפערים הכספיים באמת לא קיימים, כשבאים לבחון בגדול,, הבריאות פי מיליון יותר טובה (ואז חוסכים זמן אצל רופאים ועלויות ועוד ועוד), ובואו לא נשכח את צער בעלי חיים.
אנחנו כולנו אוהבים לראות טלאים בטבע ופרות.
טוב, אני רואה שאני כותבת חינוכי. מה לעשות, יש כמה נושאים שאני לא יכולה אחרת.
הורג אותי ההתעללות בבעלי חיים, ואני נורא שמחה שאני לא הטבעונית היחידה בפורום ושסופסוף, יש לך נכונות לעשות מעבר.
אני כאן לכל עצה מנסיוני, על המעבר לטבעונות:)

Gali04

New member
איזה כיף שיש עוד אחת

אני שנים טבעונית, לא מהיום. צער בע״ח זה דבר שקשה לי איתו, קשה לי לראות את כל הסרטונים איך הבקר מובל כצאן לטבח. קשה לי עם העגלים שנלקחים מאימם ישר עם היוולדם כדי שלבני האדם יהיה חלב לשתות עם הקפה.
&nbsp
הבעיה היא שהקרניבורים לא מוכנים בכלל להבין ולחקור מהי הדרך שעברה אותה פרה עד שהגיעה לצלחתם. אני משוכנעת, שאם אנשים יהיו חשופים לאמת כפי שהיא, יהיו חשופים להתעללות שקיימת מצד מגדלי הבקר כלפי ייצורי חסרי הישע, וייחשפו לייצורים האומללים שמובלים למוות כאשר פחד ניבט בעיניהם, כשהם יודעים שאלו דקות חייהם האחרונות, אותם אנשים ישנו את מחשבתם ונקודת מבטם לנושא. הבעיה שלאותם אנשים לא איכפת, אלא רק מסיפוק רעבונם האישי. מעבר לאישי הם לא מוכנים לבחון ולהתעניין.
&nbsp
אני אישית לא עומדת בצפייה באותם סרטונים של רצח, לא עומדת בצפייה של התעללות בכלבים ונחרדת מאופן החזקתם בעמותות צער בע״ח. זה מרסק אותי. לא יכולה לשאת את זה.
&nbsp
צריך לקוות שיותר ויותר אנשים יהפכו לצמחונים ובעיקר לטבעונים. בארץ מידי שנה מצטרפים עוד ועוד טבעונים לשינוי הרגלי אכילה וצריכה. לא מדובר בטרנד עולמי, אלא בשינוי של ממש. הטבעונות רק תלך ותתרחב לקהלים גדולים יותר.
&nbsp
יחי הטבעונות, יחי

למעלה