מי פה מכרמיאל? מה אצלכם נחשב "הדרומית" ומה

lauBSter

New member
לפי מיטב התי מ-8 שנותיי בכרמיאל

הכחול - מערבית
האדום -הדרומי (יכול להיות שיותר ממה שסימנתי)

Yaron Livne

New member
ו׳או׳, אתה לארג׳ מאוד

שיכון המייסדים לא נחשב לדרומית אצל אף אחד לדעתי. אשכול, הערבה, והדר, גם אני חשבתי שזה הדרומית אבל לא הייתי בטוח ולפי העירייה הבנתי שרק שכונת אשכול היא מה שפעם קראו דרומית עד ששונה השם, אבל נראה לי שהרבה מתכוונים כמו שחשבתי ואולי אפילו חלק מהאיריסים ואשכול (מוזר). לגבי המערבית, כמוך גם אני תמיד חשבתי שזה מגדים, טנה, ושגיא, ונראה לי שהרבה מתכוונים לזה ככה, למרות שלפי העירייה ולפי כל מיני פרסומים בעיתון וכולי רק מגדים זה מה שפעם נקרא מערבית עד ששונה השם.

jeshu

New member
גדלתי שם מה שנמצא על הגבעה בעליה מהתחנה המרכזית זו "המערבית" ומה שנמצא בנסיעה דרומה, אחרי שחולפים ע"פ מרכז העיר (האזור עם היכל התרבות, הספריה והקונסבטוריון וכל מה שנבנה שם בשנות ה-60) זו "הדרומית" (כגשהכוונה לשכונות שנבנו בשנות ה-70 וה-80 ולא לבנייה המאוחרת יותר של בתים פרטיים ושכונות חדשות של שנות ה-90.

מה אתה רוצה לדעת באופן ספציפי?

jeshu

New member
הערבה זה "דרומית" רחובות הדר והאיריסים אני לא מצליח למצוא ב-Ymap.

Yaron Livne

New member
הדר והאיריסים אלה שכונות

הדר זאת השכונה שנמצאת בין פארק אופירה לבין השדרה. האיריסים זאת השכונה שנמצאת מול קניון לב כרמיאל, משם, לעורך הגבול עם מכוש עד כיכר האבן והבאר (רמת רבין). הגליל זאת השכונה שנמצאת בין השדרה למכללה.

jeshu

New member
הן בהחלט יכולות לענות להגדת "דרומית" אבל כל שלוש השכונות האלה נבנו הרבה שנים אחרי שהומצאו הגדרות "דרומית" ו"מערבית". כך שקשה לשייך אותן. מה זה משנה?

levo54

New member
אני מכרמיאל אז ככה..

יש את המערבית כמו שאמרו כל מה שעל ההר, איזור מגדים טנא שגיא וכו'..

הגליל זו שכונת הגליל עומדת בפני עצמה איזור שד' בית הכרם, שדמה, זמורה ואשכולות.

והדרומית אפשר להגיד שזה רוב העיר ובפנים החלוקה טיפה יותר ספציפית, ארבל, המייסדים, דקל, נשיאי ישראל, מורד הגיא (בעיקר לפי רחובות)

הנקודת קצה של הדרומית זה קניון לב כרמיאל, שממנו לכיוון מורד הגיא ונשיאי ישראל לכיוון רחוב חבצלת ועד איזור התעשייה זה מה שאני מכיר בתור "הדרומית" אני לא מכיר את איך שהעירייה מגדירה.
ככה אני גדלתי וזה מה שאני מכיר (רק 24 שנים בעיר :) ).

Yaron Livne

New member
מעניין

לא חשבתי שמישהו מחשיב את המייסדים כדרומית, הרי הדרומית היתה מדרום למייסדים.

אבל מצד אחד אתה אומר שטנה ושגיא זה מערבית ומצד שני אתה אומר שהדקל זה דרומית(!), ודקל זה בטנה ושגיא.

levo54

New member
אתה יודע מה..

דקל זה תחום אפור כזה,

אפשר להחשיב את זה גם וגם. (בעיקר את האיזור שיותר קרוב לנשיאי ישראל)

אבל כן אתה צודק, עם יותר עם נטייה למערבית.

levo54

New member
ככה זה מבחינתי וחברים שלי, הדרומית זה

מכלול גדול והמייסדים זה איזור ספיציפי בתוך זה.

כמו ארבל, הדר, אשכול וכו'..

למעלה