אני שמעתי על דבר שנראה כבעייתי
מסתבר שחלק משטיפות הפה מכילות חומר שנקרא "כלורין דיאוקסיד", שכנראה שמצד אחד הוא עושה עבודה יעילה מאוד, אבל מהצד האחר יש בו בעייתיות מסויימת, ואני מצטט כאן תשובה של רופא שנקרא אלון עמית, מתוך פורום אחר. קודם כל, כתובת התשובה: http://www.refua.info/forum/print_message.asp?message_id=158080 ולתשובה עצמה: "מכיוון שיש בעולם מספר שטיפות פה, של יצרנים שונים, המכילות כלורין דיאוקסיד בריכוזים שונים, אעדיף שלא להתייחס לגופו של מוצר ספציפי. ראשית, הציטוט שהבאת אכן נכון. ככל שהצלחתי למצוא, לא נערכו ניסיונות בבני אדם תוך שימוש בחומר זה, ולא קיימות הוכחות חותכות כי חומר זה גורם לסרטן, אלא רק הוכחות עקיפות, המסתמכות על מחקרים שנערכו בחיות. למעשה, הפירוק של החומר לתוצרי לוואי הוא הבעיה בתהליך, כאשר ככל שהריכוז גבוה כך גדלה הסכנה שבפירוק החומר לתוצרי משנה, שחשודים כרדיקלים חופשיים הגורמים לשינויים בגנום. כאמור, סכנות אלו נמצאו במחקרים שבוצעו בחיות, אך לא בבני אדם. קיימות כמה שיטות מוגנות בפטנט לשמירה על יציבות של כלורין דיאוקסיד (למרות שלא מצאתי פטנטים שרשמה אותה חברה שציינת), שהשימוש העיקרי בו הוא כחומר חיטוי למים בריכוז נמוך. השמירה על היציבות נועדה להפחית את קצב הפירוק של החומר לאותם תוצרי לוואי מסוכנים (לחיות, כאמור), אך אינה עוצרת אותו לחלוטין, וכאשר נעשה שימוש בריכוזים גבוהים (בשטיפות פה, למשל), גם כמות תוצרי הלוואי רבה יותר. אינני שולל את יעילותו של כלורין דיאוקסיד כאמצעי לחיטוי, וברור לי שקיים "trade off" בין הנזק הפוטנציאלי לבין התועלת המוצעת במוצרים רפואיים וקוסמטיים רבים. עם זאת, אני סבור שראוי שכל מי שמשתמש במוצר רפואי ייחשף להיבטים השונים שלו בטרם הוא מגיע להחלטה על השימוש בו. בברכה, ד"ר אלון עמית". אבל זה כמובן רק לגבי הכלורין דיאוקסיד, כך שזה בכל מקרה לא נוגע לשטיפות פה שאין בהן חומר זה.