מי פוחד מהמוות?

love my guitar

New member
מי פוחד מהמוות?

בעקבות הודעה שראיתי כאן, שטענה שהפחד העיקרי של האדם הוא מהמוות, חשבתי על כך , והגעתי למסקנה שבעצם אין לפחד מהמוות. אני לפחות לא מפחדת. אולי זה ישמע יהיר, ולא הגיוני, הרי,איך מישהו יכול לא לפחד מהמוות? הרי המוות הוא אובדן הגוף, החושים וכו` וכו`... אז תנו לי להסביר לכם... לדעתי, (ואשמח לשמוע תגובות) המוות הוא רק שלב. עוד שלב שצריך לעבור בחיים. המוות, הוא דבר טיבעי לחלוטין (אלא - בנסיבות לא טבעיות אבל כוונתי היא - שכל אחד עובר את זה), הרי בסופו של דבר כולנו נמות. (וסליחה על חוסר האופטימיות בלשון המעטה...) אז למה לפחד מדבר שאנו יודעים שבסוף יגיע גם ככה. צריך לדעת איך להתמודד עם זה. הרי זה כמו ילדה, שמפחדת מהחושך ולא רוצה ללכת לישון. והילדה מתעקשת כל הזמן להשאיר את כל האורות דלוקים, שאבא ואמא לא יעזבו אותה, שהיא לא תישאר לבד, אך היא יודעת שבסופו של דבר, השמש תשקע, ובין רוצים או לא רוצים, החושך יבוא, ובסופו של עניין, אבא ואמא לא יוכלו להישאר איתה לנצח והיא תצטרך לבסוף להתמודד עם החושך - כי הוא שם. ומתישהוא הוא יבוא והיא יודעת את זה. היא רק עסוקה כל הזמן בלפחד שהוא לא יגיע. (ואני חושבת שמיציתי את הרעיון עם הילדה...) אז במקום לפחד ולחכות לא - תלמדו להתמודד איתו. וזה לא כזה קשה. מוריה.

העצלנית

New member
המוות מפחיד כי הוא בלתי ידוע

כי אתה לא יודע מה יש אחר- כך. הוא לא מובן לא מוכר לכן הוא מפחיד כמו כל דבר כזה שלא מכירים. קשה לנו מבחינה פסכולוגית להבין את המצב של מעבר מיש לאין ולקבל את זה שאנחנו לא נהיה יותר. נכון המוות יבוא בסופו של דבר וכשהוא יבוא כבר לא יהיה לנו אכפת.

love my guitar

New member
אז מה

אם המוות לא ידוע. האם את באמת יודעת מה טומן לך המחר? ואם לא (מה שאני מניחה כנכון) - האם את מפחדת מהמחר? אני מאוד מקווה שלא...

העצלנית

New member
אני לא מפחדת מהמחר כי

אני יודעת שהוא יגיע ששוב תזרח השמש ושוב יפציצו ברשות. אם לא הייתי יודעת כלום ממה שיהיה מחר לא היה לי את האחיזה הקטנה הזאת אז הייתי פוחדת. את יודעת מה יגיע אחרי המחר מחרתיים אבל מה יגיע אחרי המוות? אין לי מושג וזה מפחיד. ואגב קיים בי במקום כלשהוא פחד בפני העתיד אבל לומדים לפתוח את הראש ולא לדאוג. שלך בהערכה דפנה שפורשת לישון

love my guitar

New member
וזו הנקודה שלי,

שצריך לפתוח את הראש ולא לדאוג גם לגבי המוות. אבל תודה בכל אופן, ולילה טוב,מוריה.

חחח כולכם תמותו ביסורים חחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח תאמינו לי לא רק שתמותו גם אין שום חיים אחרי המוות, הגופה נרקבת ומסריחה יותר ממחראה ציבורית עם חרא של מישהו שאכל שמונה קילו של נזלת של חולה שחפת מצורע חחחחחחחחחחח ראו את העתיד... העתיד המזהיר!!! תסתכלו על הצד החיובי, לפחות כשתהיו גוויות רקובות ודוממות לא תוכלו לבלבל את המוח עם אמונות תפלות כמו חיים אחרי המוות.

העצלנית

New member
חמוד שלי

אף אחד פה לא אמר שיש חיים אחרי המוות מה עוד שאין לך שום דרך לדעת. אז סתום את הג`ורה שלך (ויסלחו לי שאר משתתפי הפורום אני בת 15 מותר לי לקלל לפעמים) ולך מפה אם זה לא מעניין אותך.

Hell is beige

New member
זה בסדר

חצי מהפורום הזה בני 15 (כולל אותי), וזה לא גורע מהאיכות שלו לעומת זאת כל מיני ``מיתוס הגיבור``ים למיניהים (בני כמה הם? 8) כן. (אבל יש לו כינוי מעניין, תחשבו על זה - מיתוס - משהו שנלקח כמובן מאליו, כמוחלט, למרות שאינו אמפירי גיבור - דמות מרכזית מעניין, לא?

אפשר לתקן אותך...?

את לא יודעת שהמחר יגיע , וגם אם הוא כן יגיע , את לא יכולה לדעת אם השמש תזרח מחר , זה דברים שאת לא יכולה לדעת. בעצם , כשחושבים על זה , את לא יכולה לדעת כלום חוץ מזה שאת חושבת. את לא יכולה לדעת שאת הולכת , או מדברת , או כותבת הודעות בפורום. את חושבת שזה מה שאת עושה , אבל את ממש לא יודעת את זה. אין לך שום הוכחה לזה. ובטח את חושבת לעצמך עכשיו ``בטח שיש לי הוכחה , הרי זה מופיע בפורום , ואני מרגישה שאני הולכת , ואנשים שומעים אותי מדברת..`` אז ככה , איך את יודעת שכל הפורום הזה קיים , או בכלל , המחשבים עצמם , ועל איזה הרגשה את מדברת בכלל ? את חושבת שאת מרגישה שאת הולכת , אבל את לא יודעת , והאנשים ?! האנשים אולי בכלל לא שם , דמיון. ואז , כשאת חושבת על זה..מה את יכולה לדעת בבירור ?! כלום , מלבד זה שאת חושבת. טוב , אולי מרחתי קצת את ההודעה הזאת.. אבל הבנתם למה התכוונתי.. לא ? אמממ..תקראו אותה עוד פעם :)

שפיקנאט

New member
למה לקרוא שוב אם ...

למה לקרוא שוב את ההודעה, אם אפשר פשוט לפתוח את הגיונות של רנה דקארט ולקרוא את המקור?!

העצלנית

New member
טוב בוא נסבך עוד קצת

אם אתה אומר שאני לא יודעת את זה בבירור וזה לא באמת קים גם עצם המחשבה על כך לא באמת קיימת (יכול להיות כמו שאמרת כלום לא בטוח). ולכן כל עצם המחשבה על כך חסרת טעם כי היא לא באמת שם. לדעתע ``אני חושב משמע אני קיים`` (זה כתוב דרך אגב על המרצפות באוניברסיטה). מתאי מאוד למצב הזה . מקווה שהבנת דפנה

mor-co

New member
אהם..הערה..

נראי לי שהושפעת יותר מידי מהסרט ``מאטריקס``... (ואם לא ראית אותו - אז יש לי פאדיחה...)

למעלה