מי פיזר זהב בשערך?

מי פיזר זהב בשערך?

חברים יקרים ואוהבי מוסיקה עברית ננעלו על שיר של הגבעטרון שבין היתר הופיע בסרט "האמא של הגבעטרון" (משובח, אבל בטח כולם כבר ראו אז אין צורך לפרגן). מתוכו הם הצליחו לזכור רק שורה: "לא השמש פזרה זהב בשערך". ומאז אין לי יום ואין לי לילה ואני בכלל אמור להתבייש בזה שלא זיהיתי את השיר המדובר. אז תצילו אותי מהבושה... שבוע מקסים שיהיה...

גרי רשף

New member
נעורי זהב

שיר מתורגם מרוסית: במקור יאקוב שבדוב, עברית- עידית חכמוביץ. לחן- אנטולי נוביקוב. בספר "שירים רוסיים" (בסדרת אלף זמר ועוד זמר) מצויין שיש עוד שתי גרסאות עבריות לשיר. לא השמש פיזרה זהב בשערך לא השמש עיטרה עינייך צבע ים מבטי הוא כי שילחתיהו כי שילחתיהו לשם

revgola

New member
נעורי זהב - המילים

נעורי זהב מילים: יאקוב שבדוב לחן: עממי רוסי גירסה עברית: עדית חכמוביץ' ביצוע: הגבעטרון אז באחו, שמה נחו, מרבדי מרגניות. שמש חמד, מנחמת, כמו ידי רקדניות. שובל קשת, כתם דשא, ושמחת הסנוניות, וצחוקך החם בשתי גומות ביישניות לא השמש, פיזרה זהב בשערך, לא השמש, עיטרה עינך בצבע ים מבטי הוא, כי שילחתהו, כי שילחתהו לשם. לו מיהרתי, ואמרתי, "הנלך אל הנהר? שם בשניים, בשמים, נגלה את המחר". אך שתקתי, והסמקתי, לא גיליתי לך דבר, וצחוקך החם כמו קיץ בליבי עבר. לא השמש, פיזרה זהב בשערך... ונשקת לי, ואמרת לי, "הן מחר יבוא הסתיו". כבר שלכת, את הולכת ואני עוד מאוהב, אז באחו, שמה נחו, פעם נעורי זהב, וצחוקך החם לשם מושכני גם עכשיו. לא השמש, פיזרה זהב בשערך...

שקדי

New member
את חטאיי אני מזכיר היום.........../images/Emo11.gif

כשהתחלנו לחפש חומר לתקליט הרוסי הראשון אני לחצתי חזק כדי שהמנגינה של השיר הנ''ל תהפך לשיר מאחר שהכרתיה מזה שנים ולה הסכמתי שהתקליט יצא בלעדיה וכל פעם שאני שומע את הביצוע אני נהנה טיפה יותר.............

למעלה