מי צודק?

shahafz

New member
מי צודק?

לאחר שרות מילואים נתתי לניקוי יבש מספר פריטים(חרמונית,דובונית,שק שינה...) כאשר באתי לאסוף את הפריטים נאמר לי ששק השינה לא חזר עדיין, בהמשך התברר ששק השינה אבד.שק השינה הוא שק שינה מיוחד שנקנה בארה"ב לפני טיול באלסקה שמתאים לטמפרטורה של 28- מעלות.מצאתי את הדגם באתר החברה באינטרנט והמחיר הוא $270 - $280. חברת הנקוי שלחה מכתב בו היא מציעה 600 שקל במזומן או 750 כנגד קבלה על רכישה של שק שינה חלופי בארץ. החברה מציינת שזה הסכום שמתאים לאחר ברור בחנויות מתמחות. כמו כן הם טוענים שאם השק נקנה לפני יותר משנה, ערכו ירד משמעותית. האם לדעתכם יש לי מה להתעקש או שההצעה הוגנת?

r40odedz

New member
שווה להתעקש

הם נוקטים בשיטת "מצליח" - לדעתי שווה להתעקש ולקבל פיצוי גבוה יותר. אם החנות לא מסכימה, תכתוב כתב תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות ותעביר להם עותק לפני שאתה משלם אגרה ובאמת מגיש את התביעה. אם זה לא עוזר, תבע אותם בבית משט לתביעות קטנות. ודרך אגב, יתכן וכן כדאי להתפשר בגלל ששק השינה משומש אבל לא בכאלו הפרשים!

shahafz

New member
תשלום אגרה

אני לא חושב שכדאי לי להגיש תביעה.שק שינה חדש עולה $270 כלומר בערך 1300 שקל בהנחה ששק השינה משומש וערכו ירד, ערכו הנוכחי כ- 1000 - 900 שקל.החברה מציעה 750ש"ח כנגד קבלה של שק שינה חדש ואני חושב שהאגרה תהיה יותר גבוהה. האם ניתן להגיש כתב תביעה ואז לבטל?

r40odedz

New member
המשך

תשלום האגרה יהיה 50 ש"ח בערך. ניתן להגיש תביעה ולבטלה מאוחר יותר, זה ממש לא בעיה. את התביעה את כותב לבד ולכן אין עלויות עו"ד. למקרים כגון זה נועד בית משפט לתביעות קטנות. בכל מקרה, אתה יכול לכתוב טיוטה ולשלוח להם תוך הבהרה שאם לא יציעו פיצוי גבוה יותר תגיש את התביעה. אם אתה לא לחוץ על הכסף תוותר...

מאיר פ

New member
שק שינה

אתה בעצמך מעריך ששק השינה המשומש שווה 900-1000 ש"ח. מי מבטיח לך שבית הדין לתביעות קטנות יקבל את הערכתך? אולי יקבע ששווה פחות? בכלל יש לך קבלה כמה עלה השק המקורי? אם מוכנים לפצות אותך ב-750 ש"ח תמורת קבלה, הייתי הולך על זה ולא מתעסק עם בית משפט לתביעות קטנות.

shahafz

New member
זו גם דעתי

אבל שק השינה לא שלי אלא של גיסי, לכן אני עשיתי את שלי אם הוא רוצה שיגיש תביעה ...

אהובה.א

New member
אני הייתי...

מתעקשת שיקנו לי את אותו דגםשל שק השינה שמסרתי, אחרת אתבע אותם. הם איבדו - הם ישלמו. ברגע שהבאת את המוצר לניקוי או לטיפולם הם אחראים לו. אז תאמר להם שאינך רוצה בכסף. שאתה מעוניין בשק שינה הזה. הם ינסו למצוא את המוצר בכל מקום אפשרי , ובמחיר סביר הרבה יותר ממה שהציעו לך. נראה איזה מחיר הם ירצו לשלם לך לאחר הויכוח שיהיה לך איתם.

shahafz

New member
ניסיתי

זה מה שניסיתי אך הבעיה שאין בארץ את השק הזה, לפי מה שהם אומרים ניתן למצוא בארץ תחליף דומה.

אהובה.א

New member
אז תקנה

את המוצר שוב דרך האינטרנט תראה להם קבלה שהוא עולה במחיר ששילמת. ואם הם יגידו "אה ומה?" - אז תיגש לתביעה. בכדי שתהיה לך עילה לתבוע אותם במחיר הנכון. בהצלחה

shahafz

New member
מה יקרה אם

אני אקנה את שק השינה (1300ש"ח) ואז אגיש תביעה (אגרה 50ש"ח בערך) אבזבז זמן על המשפט וכו´ ואז בית המשפט יקבע את מחיר שק השינה 900ש"ח (לאחר ירידת ערך - שק השינה בן 5) או לחלופין יקבע שהסכום שהציעו לי הוגן(שוב עכב ירידת הערך).האם כל הסיפור שווה רק כדי "להחזיר" להם? שלא תביני לא נכון, ברך כלל אני בעד "להחזיר" לרשתות בעלות כח אבל בכל זאת...

מאיר פ

New member
שוב בקשר לשק שינה

כעת מתברר ששק השינה ניקנה לפני 5 שנים! לדעתי, ערכו אולי מגיע לחצי. תעזוב את העצות של אהובה. תהיה חכם וקבל את ההצעה שקיבלת ושלום על ישראל.שנה טובה.

למעלה