מי צלל בזנזיבר ויכול לספר רשמים?

ReefDiver

New member
מי צלל בזנזיבר ויכול לספר רשמים?

איך הצלילות שם?
ראיתי שרוב הפעילות היא מ-Nungwi לאזור שמצפון לאי, נכון?
אבל יש מועדוני צלילה גם ב-Stone Town עם צלילות לאזור המערבי?
ויש גם צלילות בחלק המערבי של Pemba Island. איך מגיעים לשם מזנזיבר והאם שוה את המאמץ?

רבנצרן

New member
הייתי שם לפני 9 שנים

אני מעריך שנוף התת מימי לא ממש השתנה
. מה שכן השתנה כנראה הוא פריסת המועדונים והמלונות. אני צללתי גם בנונגוי וגם באזור של החוף המערבי (יוצאים לצלילות מסטון-טאון - בירת זנזיבר). אתה מוזמן לעיין בדיווח על הצלילות (קצת ארוך אם לומר את האמת, אבל בכל זאת אינפורמטיבי בהחלט
)[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/216/121492277/%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98_%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94/%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94[/URL]
ובתכלס לגבי הצלילות: אני חושב שזנזיבר מאכזבת בהשוואה לאתרים אחרים באוקיאנוס ההודי וגם מקבלים תמורה גרועה מאד למחיר. העלות בזנזיבר היא גבוהה, ולדעתי לא מצדיקה את מה שמקבלים בתמורה. בסקאלה שלי הייתי מדרג את זנזיבר ברמה דומה למה שמקבלים באיים בתאילנד, בסרי לנקה ואפילו באילת (כן - למדתי בהחלט להעריך את אילת בהשוואה לאתרים אחרים בעולם!). אבל רואים דברים שונים: בזנזיבר רואים הרבה חשופיות, הרבה מאקרו ומנגד לא מעט דגי ים פתוח (כרישים ומנטות לא ממש
אבל כן רואים טונות, ברקודות, נפוליאונים וצבים). לגבי צלילות באזור של סטון-טאון - לדעתי לא ממש להיט
. אם כבר צוללים אז עדיף בוודאות בנונגוי וכדאי מאד לצלול במנמבה אטול ו/או בלאבן בנק (Leven Bank) ששם יש סיכוי גדול לראות כרישים ומנטות. אני צללתי במנמבה ולא ראיתי כרישים אבל כן ראיתי דולפינים
. לגבי צלילות בפמבה: אני אישית לא צללתי שם אבל דיברתי עם אחרים שכן צללו. עקרונית פמבה נחשב למקום טוב לראות בו דגי ים פתוח גדולים (כרישים ומנטות) אבל זה גם עניין של מזל, ובכל מקרה המחיר לא זול. בפמבה אמנם לא צללתי אבל כן צללתי באי מאפיה (עבדתי שם). הצלילות לא רעות אבל שוב - לדעתי לא מצדיקות את המחיר.
לסיכום: לדעתי כדאי להשקיע קצת יותר וללכת לאתרים יותר איכותיים (נניח מאלדיבים) אבל אם משלבים את הצלילות יחד עם ספארי יבשתי בטנזניה גופא - זה כבר הרבה יותר סביר
.
אם אתה רוצה עוד קצת עצות ופרטים כתוב לי בפרטי ואנסה לעזור.

bkeilat

New member
הייתי שם לפני 18 שנה

ב-2000 צללנו כמה ימים בזנזיבר בדרך לפמבה. לקחנו מלון בסטון טאון כי לא רציתי מקום בלי מזגן וזה היה אפשרי רק בסטון טאון. (אינני מכיר את המצב בצפון היום). עשינו יום אחד של צלילות בסטון טאון ואני יכול לדווח שאלו היו הצלילות הכי גרועות שעשיתי בחיים. אפס ראות ומעט מאד לראות בכל מקרה. צללנו יומיים בצפון מסביב לאי מנמבה. בגלל משטר הרוחות בעונה (ספטמבר) צללנו רק בצד הדרום-מערבי של מנמבה. היו זרמים טובים ועשינו דריפט יפה מאתר לאתר. הראות היתה טובה וראינו המון דגים בזרם. בזכות הזרמים די מיצינו את מה שהיה בתוך פחות מיומיים.

המשכנו לפמבה בטיסה (ZAN AIR) וצללנו שבוע עם סוואהילי דייברס. הם ישבו אז ב-צ'אקה צ'אקה עם לינה פשוטה (בלי מזגן
). יצאנו כל יום בדאו (סירה) מהמזח ב-וושיי לאזור האי מיסאלי (עשינו באי עצמו את הפסקת הצהריים באותם ימים) או לפעמים הם העבירו את הסירה לווטה בצפון, אליו הגענו בג'יפ בבוקר, ויצאנו לצלילות מסביב לאיים הצפוניים. כמה שהצלילות במרכז (מסביב למיסאלי) היו טובות, האתרים הצפוניים היו עוד יותר טובים, בין הצלילות הכי טובות שאני זוכר.

כל כך התרשמנו מהצלילות בפמבה, שכעבור 16 חודשים חזרנו, והתאכזבנו קשות. מזג האוויר נהיה חם ויבש ובלתי נסבל בלי מזגן. בסוואהילי דייברס החליפו את הדאו ב"ריב" (סירה חצי קשיחה) ובמקום הפלגה נוחה ונינוחה סבלנו מגיחות די ארוכות ולא נוחות בעליל (לא העבירו את הריב למזח הצפוני כי הוא היה יותר מהיר). חלק מהאתרים אכזבו כי המדריכים היו פחות טובים (הם מתחלפים כל שנה) ולא ידעו לסנכרן צלילות עם הזרמים וכיוון קרני השמש. וביום האחרון לפני הטיסה, ביטלו את הטיול היבשתי בגלל הפרות סדר (פוליטיות) של המוסלמים תושבי האי. היו כמה שנים אח"כ שבהן דווחו על מקרי אלימות ושוד מצד המקומיים האלה. אני מניח שעדיין לא מומלץ לטייל מחוץ לעיירות. בינתיים המועדון עבר למיקום חדש בצפון האי, ויש גם אופראציות אחרות. עברו 16 שנה ואינני מכיר את המצב היום. הצלילות יקרות וברוב המקרים גם הלינה יקרה. למרות הקשיים, יש אפשרות לצלילות טובות מאד -- להקות כרישים או מנטות לא ראינו, אבל נופים תת-ימיים יפיפיים כולל קירות, נקרות וגבעות, המון דגה מגוונת, הרבה חשופיות וחסרי חוליות אחרים, פשוט גן עדן מתחת למים, קצת פחות אידיאלי מעל פני המים.

ReefDiver

New member
תודה רבה!

מאוד מעודד, מלבד ענין מזג האויר. הפעם השנייה הייתה בינואר?
חשבתי על סוף מרץ. אצטרך לבדוק אם זאת העונה ואם יש דרך סבירה להגיע ישירות לפמבה.

האנפה

New member
גם אני צללתי שם לפני כ-20 שנה

ומצטרפת למה שאמרו קודמי. רק מוסיפה לגבי סטון טאון: צללנו שם פעם אחת, כי במדריך שלנו דאז (lonely planet) היה כתוב שצריך לצלול שם ולו כדי שיהיה בסיס להשוואה לצלילות מנונגווי. ובכן - לא צריך. המים היו עכורים ושמנוניים, ראות שואפת לאפס, ראינו צב אחד ושום דבר חי אחר לא והכי גרוע הסרחנו משמן מכונות עוד ימים אח"כ.
בנונגווי הצלילות היו כבר הרבה יותר טובות, אם כי לא מהמעולות שיש. לא בטוח שהייתי נוסעת לזנזיבר במיוחד כדי לצלול.

ReefDiver

New member
לעונים

אני חושב שהבנתי את התמונה.
מפה לשם בדקתי את נושא מזג האויר. התכונתי לסוע במרץ ונראה שצפוי להיות חם, גשום ולח.
אחפש יעד אחר ...

האנפה

New member
ואחרי שהורדנו אותך מזנזיבר

רוצה לחדד קצת: אם אתה מחפש אי טרופי עם צלילות מהשורה הראשונה, זנזיבר כנראה לא עונה על הדרישות.
מצד שני יש בזנזיבר צלילות לא רעות ועוד הרבה דברים מסביב, וגם סתם בטן גב בחופים יפהפיים. אז בשביל כל החבילה כולה: אי משווני, חופים, תרבות סווהילית, היסטוריה, שווקים, קופי קולובוס, צבי ים *וגם* צלילות נחמדות, כל המכלול כולו סה"כ לא רע ובינינו זה האי הטרופי היחיד שהוא במרחק טיסה סביר מהארץ ועם טיסות ישירות לפעמים. אז לא הייתי פוסלת על הסף חופשה של שבוע בזנזיבר, רק באמת לא בעונת המונסונים.

למעלה