מי צריך אותה בכלל?

מי צריך אותה בכלל?

הוא בן שלוש וחצי הנסיך, כבר מכיר את הדמויות בטלויזיה כמובן, מדקלם שירים מכאן ומשם, מלהטט בין השפות, והכל תמיד בחיוך ובאושר. א ב ל... אנחנו לא ממש מתלהבים מהמכשיר ההוא. זה בעצם לשון המעטה. אנחנו מכירים בו כרע במיעוטו, כמין בייביסיטר זמין כשצריך להשכיב את אחותו בת שמונה החודשים לישון, או כשמבשלים, או כשבא סתם להיות לבד. ועכשיו, עכשיו בונים בית חדש, על טלויזיה אצלו בחדר ברור שאין מה לדבר, אבל מכיון שהחלטנו שגם בסלון לא תהיה טלויזיה (מה זאת אומרת איפה אני אראה כדורגל? או בחדר השינה או אצל חברים!!!) נשאלת השאלה, האם להכיר בצורך ולשים מכשיר בפינת המשפחה, או לנסות בכלל בלי, לפחות בהתחלה. כשהתקלקל הוידאו, החלטנו לא לתקן אותו, וכעבור ארבעה חודשים מסתבר שזו החלטה טובה, וכיום זה בכלל ירד מסדר היום, וטוב שכך. נדמה לי שהתרגלנו, כולנו, יותר מידי בקלות לקיומה של הטלויזיה, עד שאנחנו מתעצלים בכלל לחשוב איך מסתדרים בלעדיה, אני כבר לא מדבר על הפגיעה בזוגיות, על ההתחמקות הכל כך קלה משיחה עם בן הזוג, מהאזנה למוסיקה איכותית, על קריאה, ובוודאי שברובד של חינוך הילדים, אז הנה השאלה - אפשר בלעדיה? סופר סתם

אמיר.

New member
מה זה טלויזיה ???

סתאאאאאאאאאאם לנו לא היתה מעולם... דווקא וידאו יש לנו מחבר לכרטיס וידאו במחשב.. המחשב בחדר העבודה הצפוף.. משתדלים לא לתת לאכול מול המסך (מקסימום פלחי תפוחי עץ.. הם לא שמים לב שהם אוכלים בריא
) בטח שמגבילים את הצפיה.. הזמן הקבוע - יום שישי בזמן שאני עושה ספונג´ה ...

רותי&ע

New member
זוכר את תקופת היובש בארה"ב ?

אז לא שתו יותר משקאות חריפים ? אני לא מאמינה באבסולוטיות. וסיפור מהחיים על ילדה שלא היתה לה בבית טלביזיה. אז בכל ביקור אצל חברות היא היתה מתישבת ליד הטלביזיה ולא משחקת. סיפור אמיתי לגמרי. אנחנו נותנים לו (בן שנתיים) לראות והוא רואה בצורה סבירה ביותר. לא יותר מחצי שעה ביום. וזה מספק אותו. יש ימים שהוא מבקש בשעות לא סבירות אז אנחנו אומרים שעכשיו זה לא הזמן והוא מבין מיד. ואני לא רואה כל רע בלהרגע לפעמים מול הטלביזיה. אני אישית אוהבת את זה. הכל שאלה של מינון נכון כמובן.

anat30g

New member
מסכימה עם כל מילה

לי יש 4 ילדים... זה בן השמונה מכור..ץ וזה בכלל אל משנה שניסינו להגביל, שאמרנו זה כן וזה לא... בסופו של דבר הם מגיעים לגיל שאם אין בבית הולכים למקום שיש... לנו בבית אין ממיר דיגיטלי והילד רוצה לראות את אחד מהערוצים שאין בממיר הרגיל של הכבלים - אז הוא הולך לחבר, לסבא וסבתא, למי שיש לו ממיר דיגיטלי... בהתחלה לא ידעתי מה הוא כל כך מתלהב פתאום לבלות אצל סבתא... אחר כך גיליתי. הקטנה - בת 6 רואה מה שמעניין אותה - לא הרבה - ואז מבקשת לגן שעשועים, לצייר, סיפור... התאומים בני שנתיים - יושבים עם טלויזיה פתוחה ומשחקים ליד... מידי פעם מרימים את הראש - ביחוד שיש מוזיקה או כשהתוכנית מסתיימת או מתחילה ויש את השיר סיום/פתיחה.

טוב

New member
לסופר- ליבי איתך

אני מבסוטית שהעלת את הנושא, כי בדרך-כלל לא נעים לי לדבר על כך עם אנשים, יש לי תחושה שהם רואים בזה התנשאות או משהו: לי בבית אין טלויזיה. אנחנו זוג צעיר, הורים לתינוקת בת 3 חודשים, וכבר כשהתחתנו היה ברור לשנינו שאנחנו לא מעוניינים. החיים נראים אחרת לגמרי. תמיד אנשים שואלים אותי אם אינני משתעממת, והשאלה מצחיקה אותי: מישהו מכם משתעמם? יש כל-כך הרבה דברים שאני רוצה לעשות ולא מספיקה... והאמת היא שלפעמים בא לראות משהו, וזה לא פשע, אז הולכים לקולנוע, או קופצים לחברים. הבעיה עם טלויזיה שלא רואים אותה דווקא כשממש אין מה לעשות, אלא שהיא מכתיבה לנו מה לעשות. רואים אותה כל הזמן. אני יודעת זאת כי גדלתי בבית עם טלויזיה. אני רואה עד היום שאני באה לבתים של אנשים- הטלויזיה תמיד פתוחה. גם אנשים מאד עסוקים. והאמת היא שמאז שאין לי טלויזיה, זה לא מגרה אותי יותר. אדרבה, ממש יצא לי החשק. אני באה לבתים עם טחויזיה וזה אפילו מפריע לי. מנסים לדבר בשקט, לנהל שיחה, ופתאום הבן זוג של החברה מדליק טלויזיה והלכה השיחה. וכל זה עוד לפני שדיברתי על תכנים. תמיד אנשים שאלו אותי- בסדר, עכשיו את מסתדרת, אבל כשיהיו לך ילדים בטח תקני להם שיראו. ואני אומרת- נהפוך הוא. מילא אני, אבל את הילדים שלי אני רוצה להרוס? להפוך אותם למכורים? והתכנים, אוי, התכנים. אתה פותח את הטלויזיה ומתמלא בושה. והשיא הוא ערוצי הילדים. אני שואלת בכנות כל אחד מההורים פה: אם היית שואל את הילד שלך, איזה דמות בעולם הוא מעריך, איזה דמות מהווה לו מודל לחיקוי, היית באמת רוצה שהוא יענה לך- XXX (ואני בכוונה לא מזכירה שמות, אבל לכולם ברור- דמויות שמשדרות מיניות, בורות, חוסר אינטיליגנטיות, חסרות כל ייחוד, דביליות, לא ערכיות). אני חושבת שכבר כתבתי יותר מידי, ואני באמת מתחילה להרגיש מטיפה, ולכן אני יחסוך ממך עוד סיבות נוספות שיש לי נגד הטלויזיה. ולכל מי שאומר שלא צריך להגזים, אז כן נכון, אנחנו מכירים את זה שיש גם ערוצים חשובים: חדשות ומדע וכו´. אבל מה לעשות, ואנחנו בני אנוש, וכך ילדנו, וכמה שהתכניות בעלות סף גרוי נמוך, יותר נעים וקל לנו לראות אותם. תנסו לחשוב על היחס בין כמות השעות שהילד שלכם צופה ב-natunal geography, לבין שאר הערוצים....

giulietta

New member
אתם לא לבד

סילחו לי שאני מגיבה להודעה כל כך עתיקה...התחלתי לשוטט בפורום הזה באופן מקרי והנושא תפס לי את העין. גם אנחנו עברנו לבית חדש. הטלויזיה נדדה מהסלון לחדר המשפחה ולחדר ההורים. הילדים לא מפעילים ללא רשות וללא פיקוח- מה משודר באותו רגע. (והם לא תינוקות, הגדול בן 10.5, אבל כשההורה עקבי בכללים שלו, הם לומדים לקבל את זה). ואבוי לפרימיטיביות-אין לנו כבלים!!! לילדה שלי יש סכוי להגיע לגיל מופלג בלי לדעת מיהן הדמויות המיתולוגיות-יעל בר זוהר ומיכל ינאי ושאר חבריהן. יש מכשיר וידאו, אבל גם הקלטות נרכשות בבררנות רבה (לנזכרות לעיל ולדנה דבורין אין מקום על המדף שלנו,ולא, אני לא מתביישת לציין שמות, זה חלק מעיסקת החבילה של הפרסום,לא?). חלק נכבד מהקלטות הקלאסיות של וולט דיסני נרכשות בגירסה המקורית שלהם- שיחזקו את האנגלית שלהם באותה הזדמנות. יש מעלות למכשיר הטלויזיה, לא הייתי מוציאה אותו מהבית, אבל לטעמי חייב להיות פיקוח על התכנים ועל המינונים, כמו אגב, הפלייסטיישן ומשחקי המחשב שנופלים אצלינו באותה קטגוריה. ואני, שמכורה לדרמות בריטיות במיוחד, יכולה רק לשמוח שהערוץ הראשון מרבה לאחרונה לבצע רכישות משובחות שכאלה.... שנה טובה לכולכם

למעלה