מי קבע שלהיות מאומץ זה מבאס?

מי קבע שלהיות מאומץ זה מבאס?

בת ה-4 בתובנות על אימוץ: אמא שלי לא ילדה אותי, וגם לא אישה אחרת.
אישה מאד מיוחדת ילדה אותי, היתה לה שמלת נצנצים.
ופעם כשהייתי אמא של שבת התלכלכה לי השמלה והיא קנתה לי שמלה חדשה.

ולמתעניינים, זה פרי דמיונה לחלוטין, את סיפור האימוץ הקפדנו לשמור פשוט, לא נולדת מהבטן שלי אלא מבטן של אישה אחרת.
בלי היא רצתה בטובתך, ובלי היא לא יכלה לגדל אותך ולכן מסרה אותך.

בגיל גדול יותר אולי נשכלל את הסיפור, כרגע זה בהחלט מוכיח את עצמו.

miaamor

New member
ושלי מוסיפה ואומרת גם את הגוון

בת הארבע מספרת לסבתה: "סבתא! אני באתי מבטן של אישה אחרת. חומה! אמא! איך קוראים לה?"
אמא: "לא יודעת"
בת הארבע בטון אמפתי לסבתא "האמא הזאת מבולבלת. שום דבר היא לא יודעת..."
וגם אצלנו לא מרחיבים יותר מדי באת מבטן של אישה אחרת ללב של אמא ואבא.
הגדולה בת השש מסרבת בתוקף לדבר על האימוץ או על האפשרות אפילו שלא נולדה מהבטן.

האמת הפתיע אותי שהיא לא התייחסה לצבע

אני לא סגורה על זה 100% שהיא מבינה שהיא קיבלה את הצבע ממנה.

פעם היא שאלה אותי למה היא חומה אז אמרתי לה שהיא נולדה מבטן של אישה חומה.
כעבור זמן קצר מאד שמעתי ילד שואל אותה למה היא חומה והיא ענתה לו ככה ה' (אלוהים) ברא אותי.
גם זו זאת תשובה שהיא פיתחה לגמרי לבד.

זה כל כך כיף שזה עובר לה בפשטות, חברה סיפרה לי שהבת שלה באותו הגיל בכתה למה היא לא רצתה אותי וכו'.
בתחושה שלי בלי לשים לב, הם העבירו לה את המסר הזה בין השורות.

Noga Lavie

New member
לגבי בת החברים

לא בטוחה שהם העבירו לה מסר נטישה בין השורות. כלומר, את מכירה אותם, ויכול להיות שראית אותם עושים זאת כמובן, אבל אך ורק מתגובת הבת לא הייתי מבינה זאת. ילדים שונים אחד מהשני, ממש כמו מבוגרים. חלקם ייחסו נטישה לאם הביולוגית בגיל מוקדם, חלקם יגיעו לתובנה הזו מאוחר יותר בחייהם, וחלקם כנראה לא יתייחסו לזה כלל (למרות שאני מניחה שהחלק האחרון יהיה קטן למדי). בתה של חברתך התמודדה עם תחושת הנטישה בגיל צעיר מאוד, בתך, לפחות בינתיים, מתעלמת מהחלק הזה. אין דרך אחת בה ילדים אמורים להגיב, וכל עוד יש להם לגיטמציה להביע את רגשותיהם, אפשר להשען לאחור, להכתיר את זרי הדפנה ולהנות מהדרך הכלכך טבעית עבורה להסביר את עובדות חייה לילדים אחרים.

China8

New member
מתוקה לגמרי

וגם אני חושבת שסיפור האימוץ צריך להיות מותאם לגיל הילד ובכל פעם להוסיף נדבך, כך שיתפתח עם הילד.
בפעם הראשונה שאמתי לביתי שנולדה מאשה אחרת היא הייתה כל כך מופתעת: "מה, איזו אישה?"
ובקשר לשיוכנו לגזע שונה, היא תמיד מתעקשת שגם אני סינית, אבל אבא לא... אולי בגלל שבעלי בהיר שיער ולי שיער שחור, או שזה מרצונה שאהיה בדיוק כמוה.

נתנאלה2

New member
אני לא מתפלאת, עם אמא כל כך יצירתית איך אפשר שלא

אהבתי את החתימה
ואת היצירתיות
אחלה תורשה !
נשמעת ילדה מדהימה ומפותחת דמיון וחכמה .

KallaGLP

New member
מי, באמת?

בתי כבר בת 14 עוד מעט ועוד מעולם לא שמעתי ממנה התייחסות שממנה אפשר להבין שהיא מבואסת מהיותה מאומצת. כמובן שזה עוד עלול להשתנות בעתיד, אך גם ילדות מאושרת זה הרבה מאוד בימים אלו. אז מאחלת לכם שיימשך ככה.

למעלה