מי קובע מתי מותר לחדול מלימוד תורה ?

DANIAVNI

Well-known member
למשל, האם על מנת לתקוף פיזית אלוף בצה"ל
מותר לחדול מלימוד תורה

והכלל, האם באמת מי שרשום כתלמיד חכם שלומד תורה באמת לומד תורה 186 שעות בשבוע ? ( כמו אדם עובד )
זוכרני שבזמנו עלתה הצעה להצבת שעוני נוכחות בישיבות אך ההצעה נדחתה .

לכאורה, אם היה באמת אינטרס שילמדו תורה הרי שהיה צריך להתקיים מנגנון פיקוח מסודר .

marabo

Well-known member
מותר לחדול מלימוד תורה

והכלל, האם באמת מי שרשום כתלמיד חכם שלומד תורה באמת לומד תורה 186 שעות בשבוע ? ( כמו אדם עובד )

לכאורה, אם היה באמת אינטרס שילמדו תורה הרי שהיה צריך להתקיים מנגנון פיקוח מסודר .
מי שרוצה לבטל אותם לגמרי מלימוד תורה לא יכול לבוא אליהם בטענות שהם מבטלים תורה למחות נגדו

certified.woke

Well-known member
מותר לחדול מלימוד תורה

אין בטחון שהפורעים נמנים על מחממי-ספסלי ישיבות.
בבני-ברק מצויים "קיצוניים" אשר קולניותם מביאה להערכת-יתר את שעורם האמיתי באוכלוסיה.
"קיצוניות" היא דרך כלל מסווה לבורות ובערות...

marabo

Well-known member
אין בטחון שהפורעים נמנים על מחממי-ספסלי ישיבות.
בבני-ברק מצויים "קיצוניים" אשר קולניותם מביאה להערכת-יתר את שעורם האמיתי באוכלוסיה.
"קיצוניות" היא דרך כלל מסווה לבורות ובערות...
מה לך ולהם?
בורות ובערות בתורה הקדושה זה מאפיין שמלאני

lemner40

Well-known member
החרדים אומרים שתורתם אומנותם
קרי הם עובדים בללמוד
אז,
1. אם הם מתפללים בשבת הם עבריינים
כי בשבת אסור לעבוד בכל עבודה
2. פיקוח נפש דוחה את התורה
מכיוון שבישראל יש סכנה תמידית
תלמיד ישיבה שלא הולך לצבא הוא כופר

אני הכי לא מבין את כל הדתיים לאומים שחלקם הגדול נמצא בממשלת העברינים הזאת
הרי הם אמורים להיות הראשונים להגיד שאפשר ללמוד תורה וללכת לצבא
והם גם הראשונים שמוכנים לוותר לחרדים בשביל שוחד כספי.

lemner40

Well-known member
בדיוק בשביל השאלות האלה לא מספיקה תורה וצריך מי שיפרש ויסביר אותה .
ישנן מלאכות אסורות בשבת ותפילה איננה אחת מהן .
מי מפרש ככה ?
רבני שקר שרוצים שתלמידי ישיבה לא יעשו כלום
הם שקרנים וטיפשים
אם רבני החרדים היו בעד החרדים, הם היו גורמים להם ללמוד לימודי ליבה, ללכת לצבא , ללמוד מקצוע ולהיות אנשים ישרים

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיוק בשביל השאלות האלה לא מספיקה תורה וצריך מי שיפרש ויסביר אותה .
תיקון קליל אם יורשה לי; אתה אמנם צודק שיש מפרשים ופוסקים וכו'. אבל הפרשנות העיקרית לתורה שבכתב היא בתורה שבע"פ המקורית, זו שניתנה לנו במעמד הר סיני ביחד עם התורה שבכתב, על אף שהועלתה על הכתב רק דורות מאוחר יותר והסיפור מוכר.

ישנן מלאכות אסורות בשבת ותפילה איננה אחת מהן .
טעות נפוצה של חילונים שלא כל כך יודעים על מה הם מדברים, כאשר הם מלבלבים מילים בשפה העברית עם אותן מילים במשמעותן התורנית. כך למשל המושג "מלאכה" לא מסמל את מה שהשפה העברית רואה במילה הזאת. חילוני שלא למד תורה (ברמה בסיסית אפילו), לא יידע זאת ועל כן יתרגם מלאכה לעבודה, בלי לקלוט שאין כל קשר בין המושג התורני מלאכה לענייני עבודה כלשהן, שכלל לא בטוח שתהיה אסורה בשבת (כל דבר לגופו כמובן).

The Real Big Joe

Well-known member
תיקון קליל אם יורשה לי; אתה אמנם צודק שיש מפרשים ופוסקים וכו'. אבל הפרשנות העיקרית לתורה שבכתב היא בתורה שבע"פ המקורית, זו שניתנה לנו במעמד הר סיני ביחד עם התורה שבכתב, על אף שהועלתה על הכתב רק דורות מאוחר יותר והסיפור מוכר.
תושב"ע המקורית נרשמה לפני דורות רבים. אין בה תשובות על מה שהחיים המודרניים מציבים בפני המאמינם. לכן יש צורך במבול של פרשנים עדכניים. וככל שחולף הזמן הפרשנויות הופכות מוזרות ומופרכות. (מה להלכה ולגנטיקה? מה להלכה ולאקטרוניקה? מה תעשהההלכה אם תהיה פריצה בהיתוך קר? אנחנו רואים איך ההלכה לא מתמודדת עם השתלת אברים)

Harrington

Well-known member
מנהל
תושב"ע המקורית נרשמה לפני דורות רבים. אין בה תשובות על מה שהחיים המודרניים מציבים בפני המאמינם. לכן יש צורך במבול של פרשנים עדכניים.
בדיוק כמו שכתבתי, תודה על האישור.
וככל שחולף הזמן הפרשנויות הופכות מוזרות ומופרכות. (מה להלכה ולגנטיקה? מה להלכה ולאקטרוניקה? מה תעשהההלכה אם תהיה פריצה בהיתוך קר? אנחנו רואים איך ההלכה לא מתמודדת עם השתלת אברים)
"מוזר ומופרך" זה בעיני המתבונן. כמובן שההלכה קשורה גם לגנטיקה וגם לאלקטרוניקה, כפי שמבין ולמעשה אפשר לומר, יודע, כל מי שאי-פעם בחייו קצת התעמק בסוגיות אלו.

אם הייתי חושב לרגע שעניינך בנושא רציני, הייתי שמח להרחיב על כך. משברור לשנינו שכל עניינך הוא לתקוף, אשאיר אותך להתבשל בחומץ של עצמך. בריאות, מיצינו.

DANIAVNI

Well-known member

טעות נפוצה של חילונים שלא כל כך יודעים על מה הם מדברים, כאשר הם מלבלבים מילים בשפה העברית עם אותן מילים במשמעותן התורנית. כך למשל המושג "מלאכה" לא מסמל את מה שהשפה העברית רואה במילה הזאת. חילוני שלא למד תורה (ברמה בסיסית אפילו), לא יידע זאת ועל כן יתרגם מלאכה לעבודה, בלי לקלוט שאין כל קשר בין המושג התורני מלאכה לענייני עבודה כלשהן, שכלל לא בטוח שתהיה אסורה בשבת (כל דבר לגופו כמובן).

אני התכוונתי ל-ל"ט מלאכות :
%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%94

lemner40

Well-known member
אני התכוונתי ל-ל"ט מלאכות :
%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%94
היכולת שלי לנתח טקסט כלשהוא לא שונה כלום מהיכולת של רב שקר חרדי כלשהוא
כל עוד אלוהים לא ירד ויגיד מה הוא רוצה
ואנחנו יודעים שהוא שונא חרדים ודתיים באופן כללי
הדיעה שלי והניתוח שלי נכון כמו של כל אחד אחר

למעלה