מי קונה לכם ספרים?

Rivendell

New member
מי קונה לכם ספרים?

או שאתם בכלל קונים לבד? אני שונאת שקונים לי ספרים. אני תמיד מפחדת שיקנו לי משהו לגמרי לא לטעמי, ואם לא אמרתי במפורש שיש ספר מסוים שאני רוצה - אני מעדיפה שלא יבחרו לי לבד. יש מעט אנשים שאני מרשה להם לקנות לי ספרים בלי שהגדרתי איזה ספר אני רוצה. בסופו של דבר, הכי כיף לי לקנות לבד, כי חוץ מהקניה עצמה אני גם מאוד אוהבת להסתובב בחנות
.

sagiberg

New member
הכי כיף להסתובב בחנות הספרים../images/Emo63.gif

אנחנו הנהגנו נוהג שבכל שבועיים מבלים כולם בחנות הספרים- הילדים באגף הילדים, בוחרים ספר לפי רצונם, ואני מתיישבת לי בפינה ומנסה לבלוע כמה שיותר. רק כעבור שעה ארוכה אנחנו יוצאים וכבר מתכננים את הפעם הבאה

איזה כיף שגיא-ברג, אחלה רעיון

אני הולכת עם הגדולה בעיקר לקנות ספרים. היא בוחרת אבל אני גם עוזרת וממליצה. הגדולה בת 12 כמעט. גם הקטן מת על זה אבל אני הולכת איתו בנפרד כדי שאוכל להקדיש לו את תשומת הלב הראויה. הוא בן שש. לי? בכל פעם שאני רואה ומריחה חנות ספרים מרחוק, בעלי כבר יודע שעוד מעט אני שוקעת ונעלמת לו בין הררי הספרים. כשהייתי קטנה רק רציתי שתהייה לי חנות ספרים או שאהיה מוכרת בחנות ספרים. מי שקונה לי ספרים, יודע שאולי אחליף אותם ולא נעלב. לא אכפת לי שייקנו לי אבל שיהיה תמיד פתק החלפה...

sagiberg

New member
פעם רציתי שתהיה לי חנות ספרים אבל

היום, אילו יכולתי, הייתי רוצה משהו בסדר גודל של ספריה (עם הגיל עולה התאבון). מה קוראת בתך ?

הבת שלי בת 12 בעוד חודשיים

בשנה האחרונה היא קראה את כל ההארי פוטרים שיצאו, כמובן... "רוץ ילד, רוץ" של אורי אורלב "הילדה שנשארה לבד", "דברים שאני לא מגלה ליעל", גדי טאוב "ועליי לא אכפת לך", יונה טפר את כל החסמבות שיצאו מחדש בהוצאת כינרת זב"מ-דביר. כמה ספרים של סמדר שיר לבני נעורים. "פצפונת ואנטון" של אריך קסטנר "יותם הקסם" של יאנוש קורצ'אק "סוד הבית הוורוד", עופרה גלברט-אבני ועוד שאני לא מצליחה להיזכר בהם. ושלא תחשבו שהיא גם לא קוראת את הזבל של "המורדים" וכאלה... גם זה נכנס לרשימה... אבל אני די מתביישת לכתוב את זה...
אבל זה גם חלק מההתבגרות של ילדים היום, ואני לא נלחמת בזה.

sagiberg

New member
את צודקת, כל עוד לצד ספרי

הזבל הם קוראים גם ספרים טובים, אין טעם להתווכח. עם הזמן הזבל יזנח בין כה וכה.

שרוני101

New member
היא לא קצת גדולה הספרים האלה?

אני קראתי את ההוביט בגיל 9 ומאוד נהנתי, יש גם סופר נפלא שקוראים לו ג'רלד דארל שמקצועו היה לאסוף חיות ולהביאן לגני החיות השונים. הוא פרסם סדרת ספרים נהדרת ובה מסופר על הרפתקאותיו בכל מיני ארצות (מאפריקה ועד רוסיה הסובייתית). אני בטוחה שהיא תהנה מהספרים שלו...

Jam89

New member
../images/Emo42.gifהממפ,

יש לי דודה אחת שקונה לי מדי פעם ספר ליום ההולדת, לפני שנתיים היא הביאה לי את "קסם שחור" החביב
. אני אוהבת גם לקנות לעצמי, וגם להתחפר בספריה של אחי הגדול בבית ולמצוא דברים.

orlandoB

New member
קסם שחור?

בזמן האחרון אני חסרת ספרים אז אני מתנפלת ישר על כל מי שמזכיר ספר שנשמע טוב... אפשר עוד כמה פרטים על "קסם שחור"?

Rivendell

New member
אהבתי את זה מאוד

אבל עברו מאז הרבה שנים
, אני אשאיר את הפירוט לאלו שזוכרים טוב יותר.

farseer

New member
הקסם השחור

מספר על סוס ששמו הקסם השחור (הוא שחור עם איזו שערה לבנה על הגב, אני חושבת..). הספר הוא בגוף הראשון של הסוס, וזה ספר ממש מתוק על חייו הקשים והבעיות איתן הוא נאלץ להתמודד. מסוס באחוזה נהדרת, עם אנשים שדואגים לו, הוא מדרדר לסוס הובלה שנוהגים בו אנשים שלא מבינים בסוסים. ספר מרגש ונוגע ללב - מומלץ!

המפף... ../images/Emo57.gif

אני אוהבת לקנות לבד (טוב, ברוב המקרים זה אני רוצה ספר וההורים קונים לי כי אני נטולת-כסף באופן תמידי וחוץ מספרים גם ככה אני לא קונה שומדבר אחר כמעט), אבל גם נחמד לי שמדי פעם מביאים לי ספרים בהפתעה. כלומר, למשל, ליום ההולדת ה-13 (נדמה לי שזה היה 13
), קיבלתי את הספר "כפר אשמדים", שזה ספר שעכשיו אני מאוד מאוד אוהבת וקיבלתי אותו מתנה, כשרק המוכרת בסטימצקי האזורי (שמכירה אותי טוב מאוד, אבל זו לא הנקודה) היתה המקור... כלומר, המפף, אם זה ספרים שאני מחפשת כשאני ממש צריכה חומר קריאה, אני ממש מעדיפה לקנות לבד ולא שיקנו לי, אבל באופן כללי לא אכפת לי משניהם. אם זה מישהו שמכיר אותי מספיק טוב (והאמת היא שקל להכיר מספיק טוב את הטעם שלי בספרים), אז סביר להניח שאוהב את הספר שאקבל

farseer

New member
להסתובב בחנות..

הדבר הכי נפלא שיכול לקרות. כשאני רואה חנות ספרים אני פשוט הולכת, כמו מהופנטת. ואז אני יכולה להסתובב שעות בין המדפים. בהתחלה אני מסתכלת על ספרים - כאלה שקראתי ושלא קראתי. אני מרגישה מן חמימות בתוכי ברגע שבו אני רואה ספרים. אחר כך אני לוקחת איזה ספר וקוראת. בעיקרון - אני קונה לעצמי, וזה מספיק.

למעלה