מי ראה את התוכנית של אילנה דיין?

משוש30

New member
מי ראה את התוכנית של אילנה דיין?

ועם מי הזדהתן? אני הכי הזדהתי עם הרופאה למרות שהסדר יום שלי הרבה פחות מטורף ויש לי רק ילד אחד. אהבתי את זה שהיא לא נכנע לרגשי האשמה של אילנה דיין. אני חושבת שזה הלקח החשוב ביותר. אם עושים משהו אז בלי רגשי אשמה. אני מהנשים האלו שעליהם אמרו "זורקת את הילד בשמונה אצת המטפלת ועד 4 לא מספיקה לשתות קפה"...נכון ואני גם כמעט לא חושבת עליו אבל כשאני בבית אני לגמרי איתו. אין לי רגשי אשמה בעבודה כלפי מתן ואין מחשבות על עבודה כשאני איתו. הכל לגמרי. לדעתי זו הדרך היחידה האפשרית. או באמת לוותר או על העבודה או על להיות אמא.

דפנה מי

New member
אני חושבת שבסה"כ התוכנית פספסה

בפרט בקטעים עם יאיר לפיד שהוצג כבעל/מעסיק ומודל גבר המושלם מכולם.

lulyK

New member
אני כל כך עצבנית עליו

שבקושי ראיתי שם משהו אחר. שיפוטי, שטחי, צדקני...... מאוס.

cookie1

New member
ממש לא התלהבתי ובעיקר לא מיאיר

לפיד עם הצהרותי החד משמעיות. נראה לי שהנקודה של הבחירה האישית פוספסה ובגדול, והוצגה מעין כניעה נשית לעולם גברי מטורף, כולל נסיון להכניס רגשי אשמה גם למי שהם לא ממש קיימים אצלה.

lulyK

New member
ממנו אני לא מצפה לכלום,

אבל מה עבר לאילנה דיין בראש כשהזמינה אותו לשם?

isidora

New member
ראיתי ../images/Emo4.gif (יצא לי ארוך...)

והזדהתי עם התחושה הכללית אבל לא עם אפחת מהנשים שהופיעו. אני מרגישה שאני קצת נופלת בין הכסאות, בסה"כ יש לי תואר ראשון (אנגלית ותקשורת) ועבדתי ב 4 השנים האחרונות בעבודת סטודנטים (אחראית משמרת בשירות לקוחות של חברה סלולרית) כך שעוד לא פיתחתי "קריירה". ועכשיו, עם מאיה, אין לי כוונה לחזור לעבוד במשמרות (אני כרגע בחל"ת) ומצד שני - איפה אני כבר אמצא עבודה שתאפשר לי להיות גם אמא משעה 16:00? חשבתי למצוא משהו בחצי משרה ולעשות תעודת הוראה
. הדבר האחרון שאני רוצה לעשות הוא ללמד אבל מורות מסיימות לעבוד מוקדם ויש להן חופשים נהדרים... עוד לא בניתי לי משהו שעכשיו אני מוותרת עליו ומצד אחד ברור לי שאני בוחרת להיות אמא לפני הכל אבל מהצד השני אני תוהה אם תמיד אשאל את עצמי לאן הייתי יכולה להגיע (ואני יודעת שלא רחוק עם התואר המצ'וקמק שלי
)

קצת לגבי הוראה ../images/Emo13.gif

קודם כל, מאד לא ממליצה לך להתחיל לפתח קריירה במשהו שממש לא מתחשק לך לעסוק בו. בפרט בהוראה. אני מורה למתמטיקה ומאד אוהבת את מה שאני עושה, אבל אני רואה מורות שנמצאות שם רק בגלל השעות הנוחות וזה לא עובד. לכל הצדדים. חוץ מזה, המשכורת ההתחלתית בהוראה היא נמוכה מאד. מורה עם תואר ותעודת הוראה, מרוויחה בסביבות 3500 ש"ח למשרה מלאה. אם תעבדי ללא תעודת הוראה (כמו שאני עשיתי בשנתיים האחרונות בהן למדתי לתעודת הוראה ובמקביל לימדתי בבית הספר), מדובר על 3000 ש"ח למשרה מלאה. השעות והחופשים אכן נוחים. בד"כ לא מסיימים אחרי 16:00, אבל משקיעים המון בבית. הערכה גסה שלי מדברת על עוד 15-20 שעות שבועיות בבית. (הכנת שיעורים, בדיקת מבחנים ועבודות, שיחות עם הורים ועוד) בנוסף, ישיבות מורים ואסיפות הורים וכו'. וגם בחופש הגדול, כמה ימים מוקדשים להערכויות שונות לשנה הבאה והשתלמויות וכאלו. אני ממש לא מתלוננת, כמו שאמרתי, לי זה מתאים מאד. אבל תבדקי טוב אם את בנויה לזה. בהצלחה

isidora

New member
תודה ../images/Emo13.gif אני מבינה למה את מתכוונת

אבל הרתיעה שלי מהוראה נובעת ממקום אחר לגמרי. למרות שאני צופה שיפור במעמד המורה בשנים הקרובות אני חוששת מהמפגש היומיומי עם ילדים שמישהו אחר חינך... אני מאמינה שאוכל להיות מורה טובה, מאד טובה. אני בטוחה שיש דרך להגיע לתלמידים בדרך שתעניין ותאתגר אותם ואני חושבת שאנחנו חייבים את זה לילדים שלנו *אבל* מפחידים אותי ילדים לא מחונכים/חצופים/אלימים - ומפחיד אותי להכיר את ההורים שעומדים מאחוריהם (ועוד לא התחלתי לחשוב על כל הפחדים שלי מהיום שבו מאיה תתחיל ללכת לבי"ס - מזל שיש עוד המון זמן) בקיצור, עוד לא בטוח שזה בשבילי למרות שתעודת הוראה יכולה לעזור לי גם בשיעורים פרטיים (שלא לדבר על זה שזה יתן לי ארכה לחשוב מה אני עוד רוצה לעשות...)

אביטלתל

New member
אפשר גם ללמד באופן פרטי

וגם ללמד בבתי ספר שהם קצת בראש אחר, כמו למשל בתי ספר דמוקרטיים או כל בית ספר שהוא בראש קצת יותר פתוח אפשר גם להעביר חוגי העשרה וכו' כלומר, לא חייבים להיות תקועים בדמות המורה השחוק שיש בראש אבל נראה לי שהדבר הראשון הוא שאת צריכה לאהוב ללמד ובעלת היכולת לעשות זאת. אחרת באמת כל מה שיהיה זה הוראה בבתי ספר ממלכתיים עם כל מה שתיארת.

אדר שלי

New member
כמעט הזדהיתי עם הרופאה../images/Emo141.gif

יש לי סדר יום מטורף, אבל אני לא מצילה חיים. ואני חושבת שזה היה מוטיב מאוד חשוב בהבנה שלה את נושא העבודה מול הבית. הדילמה שלה הרבה יותר קלה מאשר שלי (אף אחד לא ימות, תודה לאל, אם לא אבוא לעבודה). מצד שני, כשאני בבית, אני נטו עם אדר, בלי שום הפרעה. איכות לעומת כמות.

הרגיזה אותי והרגיזה את האיש

שטען שלא מראים, למשל, את כמויות העזרה שהרופאה מקבלת מבעלה כדי שהבית כן יתפקד. היא הרי לא באמת סופרוומן (בלי שום זילזול) ולא מחזיקה ב-100% את הבית ואת העבודה ביחד. יש לה מערכת תמיכה נהדרת בבית, ולא טרחו להראות אותה כי זה היה פוגם בתדמית שרצו לבנות לה. גם לא הראו נשים "רגילות" כאלה שממשיכות לעבוד בעבודתן הרגילה, בשעות רגילות לאמהות. נשים כמונו וכמו חלק מהאמהות שלנו. היתה תוכנית די חד ממימדית ומאד מוטה. לא אהבתי בכלל.

ayush

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה.

התוכנית היתה קיצונית מדי לטעמי, לא הראו את הנשים " הרגילות", כאלו שלא מצילות חיים בעבודתן...

mummy

New member
וגם אותי... מאד. וחבל, כי זה נושא

שמטריד הרבה מאוד אנשים - נשים ולדעתי יש גם כמה גברים שמוטרדים מזה, למרות שכמו שכתבו כבר, חלקם נעלם מן העין בתכנית הזו. אבל אם אילנה דיין לא הצליחה להוציא תכנית יותר מאוזנת, כנראה שהסיכוי שנראה אחת כזו על המרקע בקרוב הוא די מצומצם.

isidora

New member
דווקא מתאים לאילנה דיין...

זאת לא פעם ראשונה שאני רואה שתוכנית שלה מציגה רק צד אחד של המטבע (לרוב הצד הסנסציוני, שיביא רייטינג...) בעבר היא עשתה תוכנית על טיפול לסוכרת שמתבצע במומבסה, אפריקה. טיפול שמעכב את ההתדרדרות במחלה ואף מביא לשיפור אצל חלק מהחולים. אילנה דיין בחרה להציג את המטפלים כשרלטנים והביאה לדוגמא אישה שהיתה נשואה לחולה סוכרת והתאלמנה. רק שהבחור המסכן נפטר מהתקף לב - לא משהו שאפשר להוכיח שהיה קשור לסוכרת. אבא שלי עבר את הטיפול במומבסה בהצלחה והצליח להמשיך 6 שנים נוספות כחולה סוכרת ללא סימפטומים וללא תרופות (היום, לצערי, הוא כבר נוטל כדורים) שלחתי בזמנו email למערכת של "עובדה" אם מישהי קיבלה תשובה מהם היא מוזמנת להעביר לי - אני לא זכיתי

yaelia

New member
גם לדעתי זאת היתה תוכנית בעייתית

כי היא בעיקר התעסקה בחיבוטי נפש של אילנה דיין עם עצמה כאמא קרייריסטית ומלאת רגשות אשם. בין הנשים לא הזדהיתי עם אף אחת אבל הכי מצאה חן בעיני העובדת הסיעודית שלא באה מעולם אמיד ומפונק ומלא במטפלות ובבעלים תומכים. ומכולן היא נראית הכי שלמה עם מי שהיא ועם הדרך שבה היא חיה את חייה.

חושחושה

New member
וואו!אתן מדהימות אותי כל פעם מחדש

אני קוראת את כל השירשור, ומשתגעת, פשוט אין לי מה להוסיף, אתן כותבות על הכל בדיוק כמו שאני חושבת, ואני מנסה להכניס מילה ורואה שהיא כבר כתובה, איזה תענוג בנות, להיות פה ולמצוא כל כך הרבה נשים שחושבות מרגישות ונשמעות כמוני! פתאום תקף אותי גל של אהבה והערצה מחודשת למין הנשי, לנו הנשים, ה א י מ ה ו ת!!! מזל שאתן קיימות! כייף פה!

למעלה