מי ראה את התחרות?

cubano1

New member
מי ראה את התחרות?

איזו קפיצה ביצעה אופיר שקיבלה רק 12.9?
ואיזו ביצעה שקד מאלק שקיבלה 14.1? זה נשמע כאילו היא עשתה משהו מעבר ליורצ'נקו בורג - ציון גבוה!

לא מוצא סרטונים...

ede1

New member
ראינו חלקית

היה יותר מעניין , מאתמול
גם ביצועים יפים.
בקהל דיברו על איזה טעות גדולה בחלוקת מקומות בקורה אולי משהיה יכנס ויפרט.
אני יכולה לציין בגלן ענק בכניסה, המון אנשים עומדים בחוץ לא מאפשרים להכנס, לא מאפשרים לצאת ,אפילו סליחה לפיפי. לפי שומר מי שיוצא לא נכנס בחזרה. כאשר כבר היו מקומות ישיבה לא הרשו להכנס. פתחו את הדלת רק כאשר הכווווול נגמר!!!!!! אנשים התחננו שממתינים להם בפנים, שום דבר לא עזר. שומר אומר שאסור להכניס. ביקשתי שיתקשר לממונה עליו, הרי יש מקומות ישיבה כבר, אך הוא אומר לא, התקשרתי והוא לא עונה, אז אסור. אני ממש מאוכזבת התיחסות לקהל הרב שההגיע!

Mrpops

New member
הייתי שם! הכאוס היה גדול עוד יותר ממה שתיארת!

במקום להתרכז בתחרות עצמה הייתי עסוק בלתמרן את עצמי בין ים של אנשים שעמדו במעברים ובלנסות להתעלם מהבלגן שהיה בכניסה לאולם! בקושי שמעו את הכרוז...אנשים צעקו בהיסטריה בכניסה לאולם שמחכים להם או שהם רק הלכו לשירותים ורוצים לחזור לאולם...פשוט ביזיון אחד גדול! בושה וחרפה מה שהלך שם היום...אנשים דחפו את השומרים בכוח, השומרים דחפו חזרה, עיתונאי זר (ידיד טוב שלי) שמסקר את המכביה נאלץ להיאבק במאבטחים כדי להיכנס לאולם וכתוצאה מכך פספס חלק גדול מהאירועים ואני כבר לא מדבר על הסיכון הבטיחותי שהתפתח שם כשילדים קטנים זרוקים במעברים ואנשים עוברים מעליהם בצפיפות...

בקיצור, ראיתי קצת התעמלות מעניינת והיו כמה רגעי נחת אבל התנאים באולם והביזיון הניהולי של האירוע פשוט קלקלו הרבה מאוד מהחוויה. חבל.

אמא לה3

New member
מדוייק!!!

עמדתי שם וזה נכון במדויק!!! הדוחק היה פשוט נוראי, ישבתי עם קב' של מתעמלות שלי כל התחרות על הריצפה...

MayTheBee

New member
ההתרשמות שלי... זהירות, זה ארוך...!

קודם כל אני חייבת לציין שביום ד' במוקדמות התיישבתי בשורה הכמעט אחרונה ביציע העליון - וראיתי מצויין! התבאסתי בהתחלה שאין מקום יותר קרוב, אבל מאחר והמטרה העיקרית שלי היתה לצלם את התרגילים בוידאו ולהעלות לאתר (ולמזלי הצטיידתי במצלמה טובה עם זום גדול), המקום שמצאנו לשבת בו היה באמת טוב למרות המרחק.
לגבי הרמה... לא ציפיתי לרמה גבוהה, גם בגלל נסיון העבר מהמכביה הקודמת, גם בגלל שזה ידוע שהרבה מהמתעמלים מגיעים בשביל החוויה בעיקר וכל העניין החברתי של המכביה, גם בגלל שבכמה מדינות בכלל לא היה קריטריון (ברזיל לדוגמא) וגם בגלל שמדובר בישראל ובינינו לבין (מזרח) אירופה וארה"ב יש הבדל תהומי לא רק מבחינת הרמה אלא בעיקר בכמות המתעמלות.
לכן, מאחר ובאתי לתחרות בלי ציפיות גבוהות לציונים של 14-15, נהניתי לראות מתעמלות ממדינות שונות בעולם מתחרות בארץ, דבר שלא רואים פה הרבה. גם מאוד נהניתי לראות שהגיע קהל רב ושיש עידוד גדול.
א-ב-ל!
כמו בכל שנה בתחרויות ההתעמלות, אני מופתעת מחדש מחוסר הארגון, ובמיוחד כשמדובר בתחרות בינלאומית (הלו, מדובר באירוע הספורט השלישי בגודלו בעולם!!!): נתחיל מזה שבמוקדמות בכלל לא היה לוח ציונים. בגמר המכשירים היה לוח מכשירים ידני כמו של פעם, וגם לא היה ברור של מי הציון. ברור שהוא שייך למתעמלת שבדיוק סיימה תרגיל, אבל מי זו?! את הכריזה לא מבינים בכלל (בכלל!!!) מהיציע העליון, ובגמר כשכבר ישבתי במקום קרוב יותר שמעתי מאוד חלש את מה שחגית ואורנה אמרו וזה היה כרוך במאמץ רב להבין מה נאמר.
את הבעיות של הכניסה לאולם אתמול כבר סיפרו כאן אחרים. אני רק אוסיף שישבתי ליד המשפחות של מתעמלות קנדה והם היו בהלם ממה שקורה. דיברתי איתם קצת והם אמרו שזה בדיוק כמו שנוהגים פה בארץ... כמו משוגעים. לא יכולתי אלא להסכים איתם וחשבתי לעצמי כמה חבל שאנחנו נראים ככה ומתנהגים ככה בפני האורחים שלנו... ואיזה פאדיחות שהם צריכים לראות שלא נותנים לקהל להיכנס (לתחרות פתוחה וחינמית, גם אחרי שחצי מהאנשים הלכו ולא נראה שנשקפת סכנה).
במהלך התחרות אתמול האולם היה מלא עד אפס מקום, החכמתי לבוא מוקדם מאוד ולכן הצלחתי לתפוס מקום ישיבה, אבל אי אפשר להגיד שהוא היה נוח ו"פרטי" מאחר וילדות התיישבו לידינו במעברים, במדרגות, אכלו מעלינו וכמובן דיברו בקול רם ולא כל כך נתנו ליהנות מהחוויה.

כמובן שחסרה נוכחות תקשורתית של אתרי אינטרנט וצלמים מערוצי הטלוויזיה, אבל לא באמת ציפיתי לזה.
מה שכן יכלו לעשות, אם רצו קצת לשעשע את הקהל בתחרויות הארוכות האלה ובמעברים בין תרגיל לתרגיל, זה לתת למישהו מיקרופון ו"לראיין" את המתעמלים שכעת לא מתחרים, לשאול אותם על החוויות מישראל, על המכביה בכלליות, לתת להם לספר קצת על עצמם ועל ההתעמלות בארצם,... קצת "רוח מכביה" היתה חסרה לי... קצת בידור.

בקיצור, עצוב מאוד שאין התקדמות בארגון של תחרויות כאלה, שאין חידושים, שלא הולכים קדימה ולוקחים את תחרויות ההתעמלות הלאומיות והבינלאומיות המעטות שיש לנו פה ועושים מיצג ראווה מוקפד ומתוכנן. זה מתחיל מהכניסה המאוד לא ברורה לאולם (לא ראיתי שילוט בכניסה להדר יוסף על כך שצריך ללכת מסביב, למה אנשים צריכים לעלות ולרדת את כל המדרגות כדי להבין שצריך להיכנס מסביב?!?!) וזה ממשיך בשלטים עם אנגלית לא תקנית (crowed במקום crowd, נו באמת... זה לא קשה לעשות הגהה קטנה) וכלה באבטחת האולם - שלמרות המספר הרב של השומרים ולובשי המדים הזוהרים - לא בדקו לי פעם אחת את התיק, לא הסתכלו על מי שנכנס, לא דאגו לסדר (ההיפך - עשו בלאגן) ונראה שרק במזל לא קרה שם אסון. נראה כאילו המקום אתמול היה פרוץ ופתוח לכל אחד, לא משנה מה יש לו בתיק (והמבין יבין).

זהו, הוצאתי הכל. מתסכל, אין מה להגיד. ואני לא בטוחה שבעוד 4 שנים ההתרשמות תהיה שונה....

cubano1

New member
סיכום מעולה

נכחתי בתחרות הגברים, ובחלק קטן ממוקדמות הנשים עד שברחתי....

אני חייב להוסיף שהתאכזבתי ששוב, על מתעמלים שרצו להפיל לגמר קפיצות לא הוטלה חובה לבצע שתי קפיצות...
ולגבי הסיקור האינטרנטי -
ראוי לציון והופתעתי לטובה שהיתה כוונה טובה לתת תוצאות בזמן אמת, או כמעט בזמן אמת
אבל כרגיל - כוונות לחוד וביצוע לחוד
האתר גרוע בזה שהוא נותן תוצאות חלקיות, לא בזמן אמת כפי שהוא מתיימר, לא דינאמיות ולא ממוינות על פי מיקום, רישום נוראי של התחרויות השונות, לא מסודר, שמות המתחרים רשומים בצורה נוראית עם שגיאות מביכות, וכמובן שאין רשימת משתתפים טרום התחרות.

היום בכל תחרות בינלאומית, גם קטנות, אנחנו מקבלים בסוף התחרות דף PDF מסודר עבור כל תחרות (מוקדמות, גמרים, על פי מכשירים) ובו תוצאות מלאות, כולל ציוני D ו E, מסודרות על פי מיקום. אנחנו יודעים בדיוק מי עולה לגמרים על פי q קטן שמופיע ליד שמות המעפילים. זה נראה לי די סטנדרטי היום - והיום, כשרשויות הספורט בישראל מתקדמים באירוח אירועים בינ"ל כמו היורו עד 21, שחיה במים פתוחים, ורואים שיש שאיפות לארח אליפויות שחיה גדולות בבריכה החדשה בוינגייט - ישראל עדיין רחוקה שנות אור מאירוח איזה אליפות אירופה, או גביע עולם בהתעמלות מכשירים.

podko

New member
לגבי הקפיצות

מבדיקה מול המשלחות שהגיעו לא היו מספיק מתעמלות שיכולות לבצע 2 קפיצות, לכן הוחלט שגם למטרת עליה לגמר וגם בגמר יסתפקו בקפיצה אחת.
שאלת גם על הקפיצות של אופיר ושקד במוקדמות, לא ראיתי את הקפיצות עצמן אבל שקד קפצה יורצ'נקו בורג (אכן ציון גבוה) ואופיר קפצה צוקהרה בורג שבפועל היה בקירוס.

cubano1

New member
קפיצות

גם בשנה שעברה באליפות הארץ קפצו רק קפיצה אחת.
וכנראה גם שנה קודם לכן
אז למה שמתעמלת ישראלית תתאמץ בכלל ללמוד קפיצה נוספת אם אין ממש טעם
פשוט החלטה דבילית לטעמי שמראה שאין כאן באמת מחשבה קדימה או לחו"ל...

ו14.1 ליורצ'נקו בורג - וואו!!

דנית126

New member
תגובה לקפיצות.

קפיצה אחת גם זו מגמה.

אופיר נצר הייתה לוקחת בהליכה עם 2 קפיצות.
מקום 4 באירופה.יש לה 2 קפיצות שונות חזקות עם ציוני 14 אמיתיים .והיה מגיע לה גמר.
קיפחו אותה גם בציון של הקפיצה היחידה שעשתה
נתנו מקום שני לדרגת קושי 4.2. עם 13.1

המגמה הייתה ברורה.

תגובה לקפיצות

באותו יום אופיר קפצה לא טוב. הכריזה על קפיצה אחת וקפצה קפיצה אחרת (כמו שכבר אמרו) ובנוסף היא יצאה מהמזרון. יש לה קפיצות טובות אבל באותו יום לא יצא.
המתעמלות האחרות קפצו טוב יותר ממנה באותו היום. הן השיגו את הציון שהגיע להן, בזכות ולא בחסד!

Mrpops

New member
מסכים איתך ל-ח-ל-ו-ט-י-ן!

אתייחס לנושא האבטחה: פשוט ביזיון אחד גדול , הפקרות ואפילו סיכון חיי אדם!
אני למשל הגעתי עם תיק גב די גדול ואף איד מהשומרים לא טרח לשאול אותי אפילו מה יש לי בתיק ...עכשיו תארו לעצמכם שגורם עוין היה חודר לתחרות וחס וחלילה מפוצץ את עצמו באולם הצפוף כל כך? איפה ההיגיון??? אני פשוט לא קולט את זה...זה אירוע גלובלי, מתוקשר וגורם משיכה ענק לגורמי טרור למיניהם, איך לא עושים בדיקות כאלה? ואתם יודעים מה? הייתי בלונדון באולימפיאדה, אני זוכר ששם העבירו אותנו שיקופים ומסלול אבטחה שכלל מספר תחנות. אז באירוע הספורט השלישי בגודלו בעולם ועוד בישראל לא פותחים אפילו תיקים??
יצא לי לדבר עם מאבטח בסוף האירוע ולשאול אותו למה לא פותחים תיקים לאנשים והוא ענה לי: "אנחנו בודקים רק מי שנראה לנו חשוד". נו באמת...

J e n i e

New member
בקשר לקורה

אני לא בטוחה בזה, כי אני לא שמתי לב ללוח התוצאות, וזה רק משמועות של הקהל. בקורה בנוער קיבלו שתי בנות מדלית זהב, התלונה היתה שהן לא באמת קיבלו את אותו הניקוד (הניקוד שהוצג בסוף התרגילים שלהן לא היה זהה).

אכן היה ממש בלאגן, אני ישבתי במקום די טוב, כי הגענו שעה לפני תחילת התחרות ותפסנו מקום, אבל היה ממש צפוף כי ישבו במעברים, וילדים על ההורים שלהם בכיסאות לידנו. אני חושבת שצריך למכור כרטיסים, במקום לתת כניסה חופשית לקהל ולקבל בלאגן שלם. וכמובן, אם כבר סוגרים את האולם ולא נותנים יותר להיכנס, לא לסגור בין האולם לחדרי השירותים....

(אורחת בפורום, חובבת התעמלות מהטלוויזיה, נכנסתי לפורום אחרי שהייתי בתחרות במכביה כדי לראות אם כתבו משהו)

Reddish Father

New member
אכן היתה אי התאמה

בין מה שצויין על הלוח הידני לבין הציון הסופי. נעשתה טעות בחישוב הציון ע"י השופטות בעמדת השיפוט של הקורה (של עשירית). כשטופס הציון הועבר לעמדת המחשוב- נתגלתה הטעות. השופטת הראשית בקורה נקראה לעמדת המחשוב ואישרה את הטעות. כמו כן, עברו על הטופס גם מאמני הנבחרת של ארה"ב, שבשל השינוי המתחרה שלהם הועברה מן המקום השני לשלישי. דרגת הקושי של צוף פלדון בקורה היתה 5.6 ואילו של אופיר קרמר היא רק 4.3, מה שגרם לעובדה שלמרות הנפילה של צוף, הן הגיעו לאותו ציון סופי (12.5).

J e n i e

New member
היה כדאי שיגידו משהו

שיש ערעור על דרגת הקושי, או משהו בסגנון, האנשים בקהל ששמו לב התעצבנו.

goldy25

New member
אכן היתה אי התאמה

אין ספק שריח רע והרבה סימני שאלה עולים מהתוצאה של צוף או לפחות מהדרך שבה הדברים הוצגו,
במיוחד לאור העובדה שיום קודם, במוקדמות התחרות, ע"י אותן שופטות,
קיבלה צוף תוצאה של 12.6 ללא שום נפילה וביום הגמרים קיבלה 12.5 עם נפילה (עשירית נקודה ????)

אם אכן נכונים הדברים שאתה מציין, הרי היה צריך ומתחייב לציין את הטעות בהכרזה, כמי שישבה בקהל, צפיתי
בשופטות המסמנות בעת ההכרזה כי זכייתה של צוף במקום הראשון היא טעות
ולאחר מספר שניות כאורח פלא זה הסתדר........לא מדובר ברגע שהועבר הטופס אלא ברגע ההכרזה

ולגבי אופיר קרמר, הייתי מציעה לך להיות פחות יהיר, להוציא תוצאה של 12.5 מציון התחלתי של "רק" 4.3 קשה יותר מלהוציא תוצאה דומה בציון התחלתי של 5.6 .

ולסיום, אם בשם האמת אתה מדבר, אולי תוכל להסביר איך אתה חי בשלום עם העובדה שמנהלת הועדה המקצועית של האיגוד ואחותה התאומה הם המאמנות של ביתך צוף, האם אין כאן ניגוד אינטרסים לכאורה או לפחות מצב שמעלה סימני שאלה באלו שאינם שייכים לצבע האדום????

אמא לה3

New member
הפיסקה האחרונה לא רלוונטית

לא אורנה ולא זהבה יכולות להפעיל שיקול דעת לגבי הציון שנותנות השופטות.
היות ואני מכירה את השופטות אני יודעת שהן אינן מופעלות משיקול דעת של "למי שייכת המתעמלת".
לאורנה ולזהבה, ולא למיכל או לאף אחד מהמאמנים אין את היכולת להשפיע על הציון הסופי (הן יכולות לערער או להתווכח, אבל בסופו של דבר השופטות מחליטות בצורה הכי נקייה שיש)

נ.ב. - אני ממש מקווה שכך הדבר. וצר לי אם אני טועה.

goldy25

New member
רוצה לקוות שאת צודקת

אבל תסכימי איתי שבמצב הנוכחי, יש לסימני השאלה מקום....
על כל פנים, אינני חושבת שמנהלת ועדה מקצועית ומי שקובעת ומשפיעה על חלק מהקריטריונים לאליפויות בחו"ל
יכולה להיות מזוהה או/ו בעלת אינטרס או/ו בעלת זיקה או/ו בעלת קירבה משפחתית לכאורה למתעמלת או אגודה או מאמנת כזו או אחרת

goldy25

New member
ונקודה נוספת

אכן אין לי דבר כנגד השופטות, הן עשו עבודתן נאמנה והכריזו על התוצאות
אופיר קרמר 12.50
אוליביה סינריץ מארה"ב 12.45
צוף פלדון 12.40

זה פשוט לא הגיוני מבחינה מעשית

וועדה מקצועית אמורה להיות מורכבת מנשים אשר שייכות לתחום ההתעמלות, כלומר היו פעם מתעמלות ורצוי מאמנות בהווה (כך שהן מעודכנות ומחוברות לשטח). לפיכך הן גם משתייכות לכאורה לאגודה כלשהי. אם תהיה מישהי מה"ירח" שלא שייכת לאף אגודה, מה היא בדיוק תבין? לכן הוועדה המקצועית כוללת מאמנות ושופטות מכל האגודות וגם נייטרליות.

goldy25

New member
זו לא המציאות

ובוודאי שזה הגיוני ואף נדרש, קיימות היום לא מעט מאמנות שאינן משתייכות היום לאגודה מסויימת, הן ותיקות (לדוגמא מקריית אונו לשעבר), שופטות (כולל בינלאומיות לדוגמא מרעננה) ובהחלט יכולות לקחת חלק בוועדה המקצועית- הן בוודאי שלא מה"ירח" ואת יקירתי אחת מהן.

למעלה