מי ראוי לתואר "מכשפ(ה)"?

מי ראוי לתואר "מכשפ(ה)"?

בשבועות האחרונים אני קוראת הרבה אתרים באינטרנט בנושא ויקה וכישוף פגני. יצא לי לדבר עם כמה אנשים מהפורום כאן ועם עוד אנשים אחרים. ביקרתי בקיטרו וגם שם פגשתי אנשים.... אנשים מסוגים שונים, עם דעות שונות לגבי מהו כישוף פגני, מי ראויה להיקרא מכשפה פגנית (לאו דווקא ויקנית) וכולי. מה דעתכם בנושא? האם פגשתם (במציאות, באינטרנט) מישהו/מישהי שממש ראויים לתואר "מכשפה"? שהם לא "רק" לומדים את הנושא או רק מתעסקים בו, אלא ממש חיים את החיים הללו ביומיום וזה חלק מהם? האם פגשתם מישהו ישראלי כזה?

מיכל328

New member
המממ...

מה זאת אומרת לחיות ביומיום את ה"חיים האלה", כפי שאת כותבת? לא כל כך הבנתי מה ההגדרה שלך ל"חיי כישוף" או אדם שהוא "ראוי" לתואר מכשף/ה. אני אישית וויקאנית. אני חיה ונושמת את הדת והכשף/קסם של הדת הזו. וזה לא קשור למי וויקאני או מי לא - זה תלוי כמה נסיון יש לך, אם את סגורה על ההחלטת של הדרך הרוחנית בה בחרת, אם את לא סתם נערה בגיל הטיפש עשרה שחושבת שלהיות כמו הבנות בסדרה "מכושפות" זה "אין" ואמיתי.. (למרות שאני אישית מעריצה של הסדרה!).. אני מכירה הרבה פאגאנים שחיים את הדרך והאמונה הפאגאנית בין אם הם עוסקים בכישוף או לא. הם קוראים לעצמם פאגאנים לכל דבר. אם את מדברת על אנשים שעוסקים בכישוף בלי שום קשר לוויקה או דת פאגאנית אחרת - אז התואר של "מכשפה" לדעתי יכול להיות מתאים כאשר האדם לא בשלבי למידה או התלמדות בנושא, אלא נמצא לאחר המון שנים של למידה והתנסות ושקידה על ההיסטוריה והתיאוריה וגם עם המעשיות בכישוף.

BEIZI

New member
מה מהיום אני מכשף?

הלכתי אתמול למוכר ספרים זקן במאה שערים וקניתי מימנו ספר על הקבלה המעשית. כתוב שם איך לעשות קפיצת הדרך לדוגמא . וגם כל מיני שמות ארוכים וראשי תבות. מהיום גם לי יש כח? ב. הייתי רוצה לראות מכשפה אמיתית!

BEIZI

New member
ואפשר להכיר אותך?

מה את באמת מכשפה אמיתית? אני בחור צעיר בן 21. ואני רוצה לראות מכשפה אמיתית.

מיכל328

New member
...

לפי איך שאתה מגיב, אתה עושה רושם של אדם שאין לו מושג מה זה כישוף. הנה טיפ - זה לא מה שרואים ב"מכושפות"... ואתה בפורום פאגאניזם, אולי בפורום מאגיה וכישוף יעזרו לך יותר. וכן אני נגדירה את עצמי בין השאר - כמכשפה.

BEIZI

New member
אז אני יוכל לראות אותך?

כי אני רוצה לראות מכשפה. ולדבר עם מכשפה

BEIZI

New member
למה? את גרה בהרי החושך?

יש לך בבית עטלפים וינשופים? חתולה שחורה ועין הבדולח?

RainBird

New member
צר לי לאכזב אותך: לספרים וחפצים אחרים אין כוח להפוך אותך למכשפה. אני חושב שלא נגדיר מה היא מכשפה, עבורך נצטרך להגדיר מה היא *לא* מכשפה. מכשפה שתבוא לכוס תה, לא תבוא עם צמחים ספרים נרות ושאר אביזרי כשפים. אלו נשארים בבית. אלו כלי המקצוע כן, אבל רופא שיניים לא הולך עם מקדחה ברחוב. לרוב מכשפה לא תנסה אפילו *להוכיח* לך שהיא כזו. היא לא תוציא אנרגיה להראות שהיא יכולה להזיז דברים בכוח המחשבה. היא לא תגלה לך את העתיד. היא/הוא סתם בא/ה לכוס תה. ואתה בוודאי לא תוזמן למעגל המקודש של הטקסים כדי "לראות איך זה". היא לא תתלבש מוזר, אלא במקרים מאוד חריגים, אולי יש נטיה לשחור, אבל זהו זה. אולי פנטכל או סמל מאגי אחר. וזהו בערך. אז מה היא כן מכשפה? אני מאמין שמכשפה הוא או היא אדם שעבר/ה טקס חניכה אל תורת הניסתר בצורה מיוחדת. הטקס מעביר את השינוי מאדם רגיל, למכשפה. הרי בכל אדם יש מאגיה, השימוש התכוף והמנוסה הופך אותו למכשפה. זה ההבדל. אני לא יודע מה אתה באמת מקווה להשיג עם פגישה של מכשפה, אבל אתה בוודאי לא תשיג את זה, לא הוכחה, לא חומר לימוד, ואפילו לא הדגמה מעניינת. מה שגם, סביר להניח שראית מכשפה אחת או יותר בחיים שלך. אולי הם לא קוראים לעצמם ככה, אלא עושים שינוי מילולי כמו :כשפים/סגולות, אישה חכמה/רבנית, וכדומה. אני מקווה שזה ענה לך על שאלות מסויימות. ארדן.

medichi

New member
יש לי שאלה

בעוד שרופא שיניים יכול להראות דיפלומה שמוכיחה את המקצוע שלו ,והתעודה תהיה קבילה בכל העולם מה המכשף יכול להראות?.....ומי קובע מתי בן אדם הוא מכשף ומי מעביר את טקס החניכה הזה?...אדם מעביר את עצמו או מישהו מעביר אותו?

RainBird

New member
שאלה מעניינת. אבל אין תשובה אחת. לכל מסורת יש את הנישה שלה. את הטקס שלה. ישנן מסורות שנותנות לך לעבור את טקס החניכה העצמית לבד, כמו וויקה, וישנן כאלו שדורשות קהל מלא. יש לי בעיה בשאלה שלך, כי אתה לא הגדרת את המכשפה: האם אתה מדבר על מכשפה נותנת שירותים מאגיים גרידא, או על כל אדם שמטיל כשפים? כי הרבה מטילי כשפים אינם מכשפות. ונדירים אלו שנותנים דיפלומה בכישוף, ולרוב אתה יודע מי זה מכשפה, על ידי הטענה שלה או שלו בלבד. עכשיו זה באמת יוצר בעיה למכשפות נותנות השירותים: כמוני למשל. בדרך כלל על קיומי עובר מפה לאוזן. עזרתי לאדם אחד, והוא יספר לחבר עם בעיה דומה. וככה השם שלי יעבור הלאה. אם השם שלי לא עבר, אז נכשלתי. אבל באמת אין לי דיפלומה ענקית בבית שאומר שהוסמכתי למאגיה על ידי אוניברסיטת הוגוורטס לכישוף וקוסמות. זו באמת בעיה. והשרלטנות חוגגת. ושיש שרלטן אחד, חושבים שכולם ככה. זה ממש לא נכון. אבל צריך לזכור שכישוף זה מקצוע שעובד על אמונה. ואמונה זה גם דבר שניתן לוויכוח, ובקיצור מה שנשאר זה בלגן שלם. ארדן.

medichi

New member
אז המשותף לכולם\ן

זה מעבר בטקס חניכה?...ואם כן מי אמור להעביר את הטקס הזה?

RainBird

New member
כן, אחרי הטקס מקבלים את ה"תואר" ואת הטקס הזה אמורים להעביר מכשפות בכירות. יש למשל בוויקה דרגות לכהונה הגבוהה, שזה נותן כבוד מחוץ למעגל ותפקיד טקסי בריטואלים (נישואין לידה וכו') הנה לינק לאתר של כרמית לעוד לריטואלי "הכנסה בסוד. ארדן.

graciella

New member
מכשפות וויקה

לא כל מכשפה היא וויקנית ולא כל הפגאנים מכשפות יש פלג רחב של מכשפות הבאות מזרם של רוחניות נשית כלומר עבודה עם האלה אבל רוב המכשפות מחוברות לטבע ועובדות עם היסודות כלומר מגיה טיבעת לתואר מכשפה אפשר אך ורק להגיעה בדרך יחידה עבודה עבודה ועוד עבודה מעשית , להתפלש באדמה לרדת לתוך האדמה לאפל ולעלות משם כדי שוב ליפול לתהום ושוב חוזר חלילה, העבודה צריכה להעשות בלב פתוח בכנות ובאמונה עבודה עקבית של שנים רבות. לכן אני אישית מאמינה כי לא כל מכשפה צריכה לעבור חניכה מידי מכשפה בכירה חניכה אישית יכולה להיות מעצימה. אני כן מאמינה כי עבודת המכשפה קשה ביותר ולכן בישבילי חשובה העבודה בקבוצת מכשפות - לאיזון לעידוד ולתממיכה נפשית.

BEIZI

New member
אוי תראי מה את אומרת

ליפול לעפר ולתהום אוי לנו שכך עלה בגורלנו.

Nizzan Cohen

New member
אתה מוזמן לא להשתתף ../images/Emo13.gif.

מה גם שאם תתרכז תשים לב שהיא מדברת על מאגיה נשית... ועל קבוצת נשים.... אז במילא לא הוזמנת להשתתף
.

למעלה