מי ראיין אתכם באב"ג ?

Corpus Magnus

New member
מי ראיין אתכם באב"ג ?

האם אתם יכולים להזכר בשמות המראיינים שלכם ? שנדע פחות או יותר מי זה מי וכמה הוא קשה ?

בשנה שעברה אלו היו

ד"ר מרדכי חלק, ועדינה אורון, היא מרשעת, הוא סטטי. השנה אלו היו פרופ' יעקב גופס וד"ר אגי גולן, נחמדים יחסית, הוא היה יותר דומיננטי בשיחה, היא קצת פחות, לא התקילו.

morancho1

New member
היא ראיינה גם אותי..

למה אתה מתכוון כשאתה אומר מרשעת.. היא רוב הזמן שתקה בחנה אותי וחייכה אלוהים יודע מה זה אומר..מה התפקיד שלה בכלל?

אני מניח שזה תלוי במראיין שישב לציד

לצידה וגם בכימיה שהייתה לה עם המועמד. בראיון שלי היא דווקא הייתה הדומיננטית, היא שאלה שאלות לא תמיד קורקטיות ונכונות למעמד,הציעה לי ללכת לטיפול פסיכולוגי וצלבה אותי באופן יסודי. היא באמת חייכה לאורך כל הראיון, הבעיה שזה חיוך מהסוג המזלזל, והוא לא תמיד היה במקומו, במיוחד בקטעים שהיו די טראגיים במהלך הראיון. לא הייתי רוצה לפול על מראיינים שכמותה, מדובר בזן הבעייתי. היא פסיכותרפסיטית (מה שאומר שהיא עו"ס או פסיכולוגית קלינית) מה שמאוד תרם לאווירת הסשן הפסיכולוגי שאפף את הראיון (ספר לי על הוריך, אחותך, ובלה בלה...).

סלח לי

אבל לדעתי רק פסיכולוג "פחות טוב" באמת מבקש לדעת "על המשפחה" ]פסיכולוג באמת מבריק יכול להבין איך אתה מרגיש כלפיהם גם משאלה בנאלית לגבי מוסיקה, תחביבים ואולי אפילו עבודה. זה ממש לא עומד לזכותה, מה שהיא עשתה לך!

בוודאי שלא עמד לזכותה, אבל ברוב

טיפשותי עוד נתתי לה משוב נחמד בסוף הראיון...

אצילי מאד

אני הייתי בטוח מתייחסת למה שהיא עשתה! שלשנה הבאה לא יקרה... ממש לא יפה מצידה.

moran f

New member
איך זה עובד?

איך פסיכולוג, מבריק ככל שיהיה, מבין איך אדם מרגיש כלפי המשפחה שלו משאלה על מוסיקה?

natalysh

New member
אולי אם מישהו אוהב את השיר של

Pink, Family Portrait

מאד פשוט

זה תלוי תשובה ואדם. אם מישהו בוחר שיר אהוב מסוים המדבר על משפחה, או עם מישהו מנגן בכלי וזכרונותיו מדברים על אימון משותף עם אחד ההורים, או מנגן כי אחד ההורים ניגן בכלי וכיו"ב. או אם מישהו אוהב מוסיקה מסוג מסוים כי זה מה ששמעו בבית.. זה לא בעיה גם להגיע מנושא כזה לשאלות על ההורים והמשפחה, לא חייבים לעמת לשם עימות.

moran f

New member
בהחלט מאוד פשוט

אם האדם מנדב כל כך בחופשיות מידע, זאת אומרת. אבל מה אם לא? הוא אוהב שירים שבמקרה לא מדברים על המשפחה, לא מנגן בכלל ולא מעלה את נושא המשפחה? זה אומר שיש לו בעיות בבית או שאולי יכול להיות שהמשפחה לא רלוונטית בעיניו להעדפות המוסיקליות? (וזה קורה - אני למשל לא רואה איך בשיחה איתי מגיעים ממוסיקה למשפחה, וזה לא אומר הרבה).אגב, לא יכול להיות שמישהו אוהב שיר שמדבר על משפחה, אבל דווקא בגלל המנגינה למשל? אז אם השיחה לא מגיעה למשפחה, לא נראה לי שזה בגלל שמישהו הוא פסיכולוג בינוני. נראה לי שגם פסיכולוגים מבריקים צריכים לפעמים פשוט לשאול את מה שהם רוצים לדעת. בכלל, אני לא חושבת שיש איזושהי גדולה בהסקה בעקיפין בלבד. לפעמים חשוב פשוט לשאול.

זה נכון

שלא כל אחד מנדב מידע, אבל בראיון אישי לרוב אדם לא יהיה אנטי. גם חוסר בנידוב מידע זה מידע - אדם שמתחמק מהתיחסות... זה אומר משהו. רואים גם הרבה לפי שפת גוף וכו'. לגבי ישירות - הרבה אוהבים לדבר בעקיפין, אם כי יש גם וגם - שוב - נורא תלוי בבן אדם. לדעתי בראיון אישי עדיף לפני הגישה הישירה לנסות בעקיפין - אחרי הכל האדם רוצה להתקבל הוא ינדב מידע כלשהו, אולי קצת מעודן, אבל סביר להניח שיאמר אמת. לדעתי האישית זה פשוט קצת "שפל" להתקיף בשאלות כאלו. אחרי הכל זה ראיון - לא סשן. ההתקפה הזו מבלבלת את הנבחן ועשויה לגרום לכשלונות גם בשאלות בהן הוא יכול להצליח. לגבי הפסיכולוג המבריק - לדעתי הפסיכולוג המבריק הוא מי שיכול להגיע לכל נושא, ולהבין את הצד השני מספיק טוב בשביל לדעת מתי לעמת אותו, ומתי להגיע בעקיפין. הפסיכולוג ה"מבריק" יידע ליצור יחסי אמון טובים, איך לשאול את השאלות ואיזה שאלות לשאול ולנסות להתמודד עם התשובות... אבל שוב - מדובר פה בראיון לא בסשן ;)

moran f

New member
לא כל חוסר התייחסות הוא התחמקות

מה לעשות, מוזיקה לא מתקשרת לכולם עם משפחה. אני יכולה להעיד על עצמי שאני לא אוהבת באופן ספציפי שירים שקשורים למשפחה, אין לי איזה קשר בראש בין מוזיקה ומשפחה... וזה לא אנטי, זה פשוט לא מקושר. אז אם מישהו ינסה להוציא ממני מידע על המשפחה ככה ולא יקבל - זה כי אני אנטי? אני לא חושבת שלשאול על המשפחה זה בהכרח להתקיף. זה גם בהחלט יכול להיות חלק מראיון, מלהכיר אדם. ללכת מסביב לנושא שבאמת מעניין את המראיין זה הרבה יותר בעייתי בעיני. אם המראיין רוצה לדעת על המשפחה שלי, אני בהחלט אעדיף שאלה ישירה על פני נסיונות להסיק את זה על סמך טעמי המוזיקלי. ואני לא בטוחה שהפסיכולוג המבריק שלך קיים, הוא קצת מושלם מדי. כמו שאמרתי במקום אחר - כולה פסיכולוג/פסיכיאטר. בסופו של דבר הם אנשים.

kontsy

New member
ואו, לא נעים

אבל השנה היה יותר טוב, אז תהיה אופטימי

למעלה