מי רוצה חופש אם רוח?

crimson ghost

New member
מי רוצה חופש אם רוח?

אז אני בא לספר עלמפרץ בטורקייה בשם אלצ'טי(alacati) ... הייתי שם בקיץ ונהנתי מכל שנייה... מכיוון שזה מפרץ אז אפשר לגלוש כמאט בכל כיוום שממנו באה הרוח שבד"כ באה צפונית ומאפשר גלישה באון שור ובסייד שור.... כל החוף בנוי מאצות מה שדיי מגעיל אבל אם ייפול לך הקייט שחופים שעשויים מהאצות תתעודדו שלא יקרה לום כלום... אפילו פחות מאם ייפול לכם בחול פה בארץ... הרוח שם באה קצת גאסטית אבל ממש לא הרבה ... לי לא היה בעיה אם זה בכלל...וים פלטה וצ'ופס... מים קרירים... הרוח בד"כ יש כל יום לפי מה שהבנתי מהמקומיים כל 4 שנים יש שנה רעה שבא יש מידי פעם קמת ימים ללא רוח... למזלכם השנה הזאת הייתה שנה שעברה...במקום יש אכסניות ומלונות קטנים והמון מרכזי גלישה... רק אחד מהם מתרכז גם בקייט שהוא המיסטראל קלאב שיש בתוכו גם מועדון קייט בשם sky riders...2 החופים הטובים לגלישת קייט נמצאים על הצד השני של המפרץ וצריך להגיע בסירה ולא בגלישה כי תקבלו קנס... הווינד סרפרים לקחו את החופים הטובים של המועדונים ואין כניסה לקייטים... בכל זאת השטח שנשאר לנו מכובד ! הרוח שם נעה בד"כ בין 17 ל30 קשר...(לא בגאסטים...)יש ימים של 17 22 ככה ויש של 25 30 ככה... הצ'ופס קטנים ולא מפריעים בכלל לגלישה...אני הייתי ממליץ לסוע אם קייטים 8 עד 14 ולמשקלים כבדים גם יותר אבל לא להביא גדולים מידי כי לא יהיה לכם מה לעשות איתם...אפשר להגיע לחופים גם במכונית אבל זה עיקוף גדול וסירה קטנה תעשה את זה במהירות וקלות(בשביל מחיר נמוך)... אני גלשתי אם חליפה והיה לי חם... אז אני ממליץ לסוע אם חליפה קצרה לימים "קרים"... לגבי גלישת רוח... המקום גן עדן לגולשי רוח... מפלים את כל גולשי הרוח לטובה שמה ונותנים לכם המון אופציות של מועדוני גלישה וכ"ו... החוף בד"כ מוצף גולשים ולכל בעלי המשפחה גם לילדים יש שם אופציות ללמוד לגלוש או להסכיר ציוד... גם קייטים אפשר להסכיר וללמוד על ציוד של נורט!! לסיכום לקום פצצה למי שלא רוצה ליסוע רחוק מידי בשביל לגלוש סבבה ופרטים על מקום לינה אני מניח שאפשר למצוא באתר של מיסטראל אלצ'טי (הם מציעים לינה אצלם במועדון)...

hagitoz

New member
טלוש שיחקת אותה - כדאי לכם לקרוא!

הי, כל הכבוד, זה עושה לי ממש חשק! תודה רבה על הפרוט וההשקעה, בטוח יהיו הרבה שירוויחו מההסבר שלך ובטח כבר חלקם הדפיסו :) תוכל לשלוח מפה ועוד תמונות של המקום? שוב תודה ואני מקווה שבעקבותיך עוד יספרו את החוויות, אני אספר גם בקרוב.... :) ויש חוויות אל תשכחו שהפורום נועד לשתף אחד את השני, לעזור אחד לשני והכי חשוב להיות ממוקדים בכל הקשור לאקסטרים, אז קדימה רבותי..... חגית עוז

למעלה