מי רוצה להצטרף איתי ל "מולדת"???

s2002

New member
מי רוצה להצטרף איתי ל "מולדת"???

העיטון שהם הוציאו השבוע היה חבל על הזמן. אני מאוד התרשמתי ממנו. ואני מקווה שגם אתם....

alonpaz

New member
גם אני - מה הטלפון שלהם ....

זרקו לי את העיתון - הטלפון נמצא בדף האחרון או לפני אחרון. תודה אלון

בעיתונים הם חזקים...

באידאולוגיה- לא כ"כ. הראיה: רק הלחץ של ליברמן הצליח להביא את אלון לפרוש ממשרד התיירות האהוב שלו. וההצעה שלהםפ לפיתרון? מה זה ריאלית... הערבים פשוט יקומו ויעזבו מרצונם החופשי, סתם כך... באמת- מומלץ לכם להצטרף למפלגה כזו, שבעוד כמה שנים כבר לא תתקיים, בדיוק כמו שהתחיה, המפלגה של בא-גד ושאר מפלגות ימין קטנות חדלו מלהתקיים.

תשובה לבגיניסט

ליברמן הביא את אלון לפרוש ממשרד התיירות? אתה הולך שבי אחרי התקשורת, אשר הטעתה את הציבור בצורה בזויה! בני אלון התפטר מהממשלה ללא כוונה לחזור אליה! כל הסיפור היה שרוה"מ הבטיח לבני אלון שהוא ימוטט את הרשות הפלשתינאית ויסלק את ערפאת. ואז אמרנו שאם נקבל התחייבות כזאת בכתב, הרי שאנחנו נחזור ולבטח פרס והעבודה יצאו מהממשלה, אבל שרון לא הביא על כתב וההתפטרות של בני אלון נכנסה לתוקף.. כך שבוא נדייק בדברים ולא נלך שבי אחרי התקשורת.. בעניין הפתרון שלנו לסכסוך הישראלי - ערבי, אז זה הפתרון הריאלי האמיתי. שני עמים לא יכולים לחיות באותה חלקת ארץ ששניהם דורשים בעלות עליה ולכן זה או אנחנו או הם ועדיך שאנחנו נישאר כאן! ועל כן צריך לעודד הגירה של ערביי יש"ע ל 22 המדינות שלהם... ומה הפתרון של הליכוד? אולי לעשות טרנספר ליהודים כפי שהליכוד כבר עשה בימי בגין לתושבי ימית,פיתחת רפיח וחצי האי סיני - היהודים! או כפי שנתניהו התכוון לעשות במסגרת הקמת המדינה הפלשתינאית בהסכמי וואי. ובענייין לא נתקיים.. מולדת לא תתקיים? מולדת גדלה מיום ליום! מאות מצטרפים! סניפים פועלים! מפלגה חיה ותוססת, בעוד שהליכוד שהיא מפלגה של שוק דיעות ורעיונות הולכת ומתפוררת.. וחבל לי על כך, אבל לפחות מולדת היא האלטרנטיבה של הליכוד! אז קדימה כל מי שרוצה להצטרף למולדת שיפנה אלי, וזה כולל אותך בגיניסט שלכם, תומר פרייז

תשובות

1. תמיד קל להאשים את התיקשורת. את האמת כולנו יודעים. שום התחיבות לא עמדה על הפרק בשום שלב. האמת היא שאלון פשוט היה מאוהב בכיסא. 2. הפיתרון של היהודי- עידוד הגירה (זה יביא בערך להגירת חלק קטן של הערבים ולכן לא יכול להוות פיתרון כולל) ואוטונומיה לשאר. כמו כן: הליכוד היא לא מפלגה של שחור-לבן. כשמוצדק לפנות ישובים- אנחנו נפנה. בסיני זה היה מוצדק, ביש"ע לא. אם תרצה שאסביר לך את ההבדלים, אתה מוזמן. 3. מולדת גדלה? לצות היו 8 מנדטים, נוער, עיתון, מנהיג סופר כריזמטי והיא נעלמה. כמה מנדטים יש היום למולדת? סופכם להיעלם, כי הפיתרון שלכם לא ריאלי או לא מוסרי.

בוא הנה אתה שמת לב מה אמרת?

"כשיהיה מוצדק לפנות יישובים..נפנה"...!!!??? כואב, צורם, מצמרר לחשוב שמפלגה שמתיימרת להיות ממשיכתה של ז´בוטינסקי ממשיכה לדבר על "מוצדק לפהות יישובים"... אתם לראשונה בתולדות העם היהודי! שממשלה של יהודים בראשותה מפנה יישובים של יהודים! אתם לראשונה בתולדות העם היהודי! שממשלה של יהודים בראשותה ברחה מעיר האבות - חברון! אתם בועידת מדריד הבאתם עלינו את אסון אוסלו! "נדבקנו לכיסא"??? אתם דבקים לכסאות שלכם.. עוזי לנדאו כמשל! שחבל לי על האיש היקר הזה, למה הוא נישאר בממשלה שלא מאפשרת עלייה של יהודים להר הבית?? הוא שר לביטחון פנים - למה הוא לא מאפשר ליהודים לעלות להר הבית?? בקיצר.. ליכוד = מילכוד יש רק אלטרנטיבה אחת לליכוד וזאת מולדת! ואני קורא לכל אלה שחושבים כמוני לבוא ולהצטרף אלינו.. כולל אתה בגיניסט! תודה בטעותך, ובוא אלינו, נקבל אותך בחום ואפילו לא תצטרך להסתתר מאחורי שם בדוי (שאגב אני הייתי מתבייש להתשמש בו - "בגין" האיש שפינה את יישובי סיני והביא עלינו את תוכנית האוטונומיה של קמפ-דייויד) קבלו את מה שכתבתי באהבה, שלכם, תומר

כן, שמתי לב ועוד איך...

רק אויל נוקט בסיסמאות כגון: "לעולם לא נפנה אף ישוב" או "לא נוותר על אף שעל". הויתור על הישובים בסיני מסתבר בדיעבד כמוצדק ביותר. במחיר פינוים חסכנו כמה אלפים טובים של קברים. זאת בניגוד גמור לנסיגות ביש"ע, שטענו לגביהן שהן מקח טעות ושוב צדקנו- רק קיבלנו דם ועוד דם. ועידת מדריד היתה הפעם הראשונה שבה הערבים ישבו עימנו למו"מ ללא תנאים מוקדמים. הסכמנו לדבר רק על אוטונומיה, ולכן הכל היה תקוע. אוסלו היה סטיה חריפה מתהליך מדריד, ואתה יודע זאת היטב. אתה מתבייש בשם בגין? אני משער שאילו פצצת אטום עיראקית היתה הופכת אותך ואת בני משפחתך לגאז היית מדבר אחרת. האיש הזה בנה 150 ישובים ביש"ע כשמולדת לא היתה קיימת בכלל. הוא סיפח את הגולן. המציא את האוטונומיה שהיא הפיתרון הריאלי היחיד שמבטיח את בטחון ישראל (עדיין לא סיפרת לנו איך אתה מתכוון לשכנע את הערבים לעזוב. תיתן להם טופי?). וכן, גם עשה מהלך כואב אך מוצדק בשלום עם מצרים (אני משער שהיית נהנה לשרוץ עכשיו בתעלת סואץ עוד כמה עשרות ימי מילואים. אני לא).

dorrn

New member
על הויתור ה"מוצדק" בסיני

נכון שהויתור קנה בינתיים שקט,אבל לכמה זמן?? ערב ההסכם היה הצבא המצרי צבא מיושן,מבוסס על ציוד סובייטי. בזכות ההסכם,והמיליארדים שהוזרמו מארה"ב,הצבא המצרי הוא היום צבא מתקדם המבוסס כולו על נשק אמריקאי,ובתחומים מסוימים אף עולה על צה"ל. נכון שבינתיים השקט נשמר בגבול המצרי,אבל לכמה זמן? השינאה לישראל במצרים היא ברמה שלא תיאמן ממש (וכמו בשאר הדיקטטורות הערביות,מלובה על ידי השלטון המשתמש בה כמוקד נוח להפניית הביקורת ממנו,אבל זה כבר עניין אחר). נכון שהנשיא הנוכחי אינו חפץ במלחמה,אבל האם אנו יכולים להיות בטוחים שגם זה שיבוא אחריו ינקוט כמוהו?? אם לא,הרי שמספר קורבנות אוסלו עשוי להיות כאין וכאפס לעומת מספר קורבנות המלחמה בצבא המצרי. שלא לדבר על התקדים של פינוי ישובים שנוצר בסיני. וכמובן,על עצם הויתור על אותו שטח עצום. ככה שאני לא בטוח עד כמה חכם היה אותו הסכם.

Charlie

New member
dorrn - לגבי הנסיגה המבורכת מסיני.

1. בניגוד למציאות ב-56´ וב-67´ כיום סיני הוא שטח מפורז. לכן אם הצבא המצרי רוצה לצאת למלחמה נגד ישראל יש לו הרבה שטח לגמוע. ברור לשנינו שחיל האוויר שלנו, הטוב בעולם, יכתוש את הצבא המצרי עד תום. 2. אם מצרים תפר הסכם שארה"ב חתומה עליו אף היא(כעדה) היא תאבד את קשריה עם הבית הלבן ותיראה כמו סוריה. לא כלכך מהר מוותרים על הסיוע האמריקני. תראה את ישראל, מתקדמת פי כמה ממצרים, כלכלתה חזקה יותר, שנים מדברים כאן על עצמאות כלכלית שתביא גם לעצמאות מדינית - אבל איש לא עשה כלום בנידון משום שאיש לא רוצה לוותר על הסיוע. 3. במלחמה כידוע לך יש צורך בחלקי חילוף. מאחר והנשק הוא אמריקני הצבא המצרי ישאר ללא חלקי חילוף. זאת ועוד, ישראל תזכה לרכבת אווירית של נשק שלא יגמר עד שהמלחמה תופסק בעוד שלמצרים יצומצם מאד מס´ הכלים שלרשותה. 4. לא מספיק שיהיה לך f-16, צריך גם לדעת להטיס אותו. אתה משווה בין הרמה האנושית של חיילי צה"ל ובמיוחד של טייסיו עם אלו של מצרים?! 5. מצרים היתה המדינה שהובילה את העולם הערבי. ב-48´, ב-67´ וב-73´ היא הובילה אותו למלחמה. ב-91´ היא הובילה אותו לועידת מדריד. זה ההבדל. 6. אתה יודע כמה כסף וכוח אדם אתה צריך כדי להחזיק את כל המוצבים בתעלה? לעומת זאת כיום אין כוחות על הגבול עם מצרים להוציא גדוד בדויים המפטרלים שם בעיקר כדי לעצור הברחות של זונות וסמים. 7. סיני אינו ולא היה חלק מארץ ישראל. 8. השלום עם מצרים החזיק גם לאחר הפצצת הכור בעירק, רצח הנשיא סאדאת, מלחמת לבנון וכיבוש עיר בירה ערבית (שהיה עד אז קו אדום) - ביירות, הוא שרד את האינתיפאדה הראשונה ואף את זו הנוכחית. כמה דוגמאות אתה עוד צריך? כדי לצאת למלחמה צריך שיהיה לך אינטרס לכך, ולאור המחיר הגבוה שתשלם כדאי שזה יהיה אינטרס חשוב ונכון. מה בדיוק האינטרס המצרי? האם מובראכ ישלח חיילים מצרים למות בשביל ערפאת?! לא נראה לי... 9. הרעיון של הנסיגה לקו הבינלאומי היה שזה יהיה הגבול המוכר של ישראל. קרי מבחינת בגין סיני והרמה אינם חלק מא"י וניתן להחזירם תמורת שלום אך כידוע בתוך הקווים הבינ"ל של א"י המערבית מצויים יהודה ושומרון ועזה. אותם בגין ביקש לשמור. לכן סירב בגין לסגת לקווי 67´ ולמסור את עזה לסאדאת כשזה דרש זאת. הוא לא רצה ליצור תקדים של חזרה לקווי 67´. 10. חבל על היישובים והתקדים שפינויים יצר אך לפי דעתי 9 הסעיפים שהעלתי היו שווים ללא ספק את ימית, אופירה ושאר היישובים בפתחת רפיח ובשארם. ולו אם מדובר רק בחיי אדם.

dorrn

New member
תגובה

1.מלחמה לא חייבת להיות התקפה פתאומית. סביר להניח שיקדמו לה ניתוק יחסים והכנסת כוחות מצרים לעומק כלשהוא בסיני.במקרה כזה,לא בטוח שישראל תוכל\תבחר לתקוף ולפתוח במלחמה,"רק" בגלל הכנסת הכוחות המצריים לשטח המפורז. 2.אני מסכים שתרחיש של מלחמה הוא לא סביר ביותר,ונכון שהמשטר הנוכחי מבין את הנזקים העצומים שיגרמו לו כתוצאה מכך,אבל כמו שאמרתי,לא בטוח שגם אלו שיבואו אחריו ינהגו כמותו. גם באיראן המדינה נהנתה מיחסים עם ארה"ב שהטיבו איתה מאוד,ובכל זאת הגיעה המהפכה האיסלמית. נכון שבמצרים רמת הנתק בין העם לשלטון לא מתקרבת אפילו למה שהיה באיראן, אבל מצד שני,גם רמת השינאה לישראל במצרים של היום שונה לחלוטין מהמצב באיראן של אז. במקרה של מלחמה נגד הפלשתינים או סוריה,לא בטוח שהשלטונות יצליחו למתן את רצון העם. 3.ואם כבר מדברים על איראן,הרשה לי להזכיר לך שהיא לחמה במשך שנים בעיראק,עם צבא המבוסס כולו על נשק אמריקאי,ככה שאני לא בטוח כמה אפשר לסמוך על העניין הזה. ובוודאי שבמלחמה של כמה ימים\שבועות,היתרון הזה נמחק כמעט לחלוטין. 4.אני לא משווה בין הרמה של חיילי שני הצבאות,אבל בזכות שיתוף הפעולה עם ארה"ב (שמתבטא גם באימונים משותפים,השתלמויות הדדיות וכו´) רמתם הולכת ועולה. 5.כמו שאמרתי,עמדתה הנוכחית של מצרים (שהיא בעצם עמדתה של הקבוצה השלטת הנוכחית) אינה מהווה ערובה לעמדתה העתידית. 6.כדי להגן על הגבול לא היו חייבים להקים עוד קו בר לב.יש שיטות הגנה ניידות יותר (וגם חכמות יותר). למעשה,אם היו מקשיבים לשרון אחרי 67 ולהתנגדותו לקו ההגנה הנייח שנפרש על התעלה,קרוב לוודאי שמלחמת יום כיפור הייתה מסתיימת בצורה שונה למדי (ואולי אפילו כלל לא מתחילה). 7.גם אילת לא.אבל עכשיו היא כן. מה גם שאזור סיני קשור גיאוגרפית לארץ ישראל הרבה יותר מלמצרים. 8.האינטרס הוא השמדת ישראל,אינטרס חשוב למדי לרבים מתושבי מצרים. ודרך אגב,אם כבר הזכרת חלקי חילוף,תאר לך מה היה מצבנו היום אם ההסכם לא היה נחתם. היינו עומדים מול צבא מיושן,המבוסס על נשק בן עשרות שנים,של אימפריה שחלפה מן העולם,ועם מקורות מימון הולכים ואוזלים (פחות או יותר כמו המצב של הסורים היום). במצב כזה,יתכן שהסכם עם המצרים היה נראה אחרת לגמרי (לטובת ישראל כמובן). וגם אם לא היה נחתם הסכם,המצרים היו מהווים איום הרבה פחות משמעותי, מהאיום שהם מהווים היום.

טלפון שלי:

050363621 035626272 037651118 וכל הכבוד לכם על הרצון להצטרף למולדת תומר פרייז רכז ההסברה במולדת

ארזיל

New member
אני מצטרף ל"מולדת"!

רק מולדת בימין. אין שום מפלגה שמציעה דרך מלבד מולדת. אני עם בני אלון. נקודה.

למעלה