מי רוצה להתנסות?

piotae

New member
מי רוצה להתנסות?

שלום לכולם אני שמח שמצאתי את הפורום הזה. אני מחפש אנשים שיכולים לחלוק איתי חוויה של לקיחת פיאוטה. אני אסביר: כחלק מעבודתי אני נוסע לעיתים למרכז ודרום אמיריקה. במהלך שהותי נתקלתי בשאמאן מקסיקני ואחר שהתידדנו הוא הסכים להעביר אותי טקסים של פיאוטה. לאט לאט גם התחלתי לקחת חלק בהכנת השיקוי. אני רואה בדבר טקס חשוב ועמוק ולא התמסטלות. לאחר ניסיון אחד עם כמה חברה "סטלנים" (ניסיון רע), החלטתי לחפש אנשים שמכירים את ה"משנה" וידעים מה קורה. אנשים שעוסקים בחלימה ויקוש ומודעים לקשב השני וכולי... אני מתאר לעצמי שכל אחד נמצא במקום ובזמן אחר בדרך, אבל אני מחפש אנשים שמרגישים שזה הדרך שלהם. הרעיון הוא לעבור טקס ביחד ולשמור אחד על השני. (כל פעם יש שומר ששומר על האחרים) צריך גם מישהו שיכין אוכל וכדומה.. יש לי די הרבה "חומר" שמספיק למספר מפגשים ובכל מקרה באוקטובר אני נוסע שוב למקסיקו. מי שמעוניין שירשם למטה, אפשר גם לשאול אותי שאלות ואני אענה... אני לא זמין למחשב כל הזמן אבל אשתדל... אני מקווה שהגעתי למקום הנכון. אם לא תשכחו מזה... תודה
 
טעות פטאלית

להכין מהפיאוטה שיקוי
 

piotae

New member
יש הרבה חוויות

לא קל לתאר אותן, וגם כל אחד חווה אותן אחרת בזמן ובמקום שונה. גם כל פעם איכות הצמח מעט שונה וזה גם משפיע. לפי מיטב ידיעתי זה לא מסוכן, כמובן שמי שסובל ממחלת נפש לא רצוי שייקח. בכל מקרה כל מי שלוקח לושח על אחריותו... אין ביטוח... אני מכיר לפחות עשרים אנשים שניסו ולא קרא להם שום דבר מסוכן. לפעמים מקיאים וכל זה אבל זה חלק מהעינין. בכל מקרה רצוי למחרת לא לעבוד ולא לנהוג וכולי כי ההשפעה של שינוי המציאות יכולה להמשך קצת. לפי מיטב ידיעתי אין פלשבקים כמו בטריפים או דברים כאלה. זה בא מהטבע וזה מחלליק טוב בגוף.
 
חושב ש

משהיא רומזת שמסקליטו לועסים ולא מכינים שיקוי מצביעה לך על אי בקיאות בתהליך עיט כותבת טעות להכין שיקוי לא טעות להשתמש יתכן שגם אני טועה!
 

piotae

New member
יש דרכים רבות....

אפשר ללעוס את הניצנים אבל אפשר גם להכין שיקוי. מטבע הדברים אינני יכול להביא לארץ ניצנים.. אולי אני יכול אבל זה נראה לי מסובך, הם יתיבשו וגם אסור להכניס צמחים במכס... בכל מקרה תהליך ההכנה הוא תהליך מסורתי ועובד כבר מאות שנים. מניסיוני הוא עובד.
 
איך עושים קפה?

כשהייתי בסדיר הינו שותים הרבה קפה. בצוות היו שלושה אנשים שהיו אחראים על הכנת הקפה.. כל אחד בא עם שיטה משלו. אחד סוכר קודם, אחד סוכר בסוף, אחד עם לערבב אחד בלי לגעת , אחד עם להרתיח 7 פעמים ואחד פעם אחת וכן הלאה... לתת לקפה לנוח בפינגאן או בכוס.. כל פעם היו ויכוחים שהגיעו להיתגוששויות ואף לשפיכת הקפה! אחרי שנה או משהו הוחלט על נוסח אחיד ומקובל על רוב הצוות לאחר מבחני טעימה רבים. וככה 4 שנים שתינו באותה צורה את הקפה. לפני 5 שנים הייתי בגליל ואיזה בדואי הכין לי קפה. פתאום הוא התחיל לערבב עם כפית ! אוטומטית יצא לי לאאאאאאאא !! עם כפית השתגעת ! מה אשכנזי נהיית??? ואז הוא הסתכל אלי במבט חודר ואמר לי: אתה רוצה ללמד אותי להכין קפה? ! אני מכין קפה כבר 60 שנה כמו שאבא שלי לימד אותי ! אז שתקתי , הקפה היה טעים. אותו מבט היה לשמאן כש שאלתי ואתו: מה אתה לוקח את הניצנים טריים? בפעם אחרת כש גם בישל את השורש? (יש גם הכנה מהשורש), לא שאלתי אותו. לא מתווכח יותר עם אנשים זקנים. לכל מי שחושב שאם הוא קרא את קסטנדה זה הופך אותו להרבליסט, שיחשוב פעמיים. מי יודע אם מה שהוא כתב זה נכון? אולי הוא רצה להתעות? אולי הוא ייקש? אולי יש מאה צורות להכין כל דבר? נ.ב לכל מי ששלח לי מסרון אני עוד לא יודע על תאריך אהיה אתכם בקשר. צריך מישהו שיכול לארח בביתו את הטקס. אפשר בגינה או בתוך הבית. בי
 
רק רציתי לעזור

קלטתי שאת בברוך ... אז ניסיתי לתת גירסת כיסוי. לא טוב? דווקא אותי זה שכנע. נראה לך שנכנסתי לדמות שלך? איך הקטע עם הקפה?
 

piotae

New member
תודה על הרצון הטוב אני מסתדר

טוב כבר נקבע מועד וזמן.. כל מי ששלח אתי מסרון יודע מתי - מי שלא קיבל שיחזור אלי. מי שעדיין רוצה להצטרף יש מקום.
 

rami la

New member
פיאוטה

בספרים המאוחרים יותר של הסדרה נאמר לקרלוס מדון חואן שהשימוש שנעשה בפיאוטה היה על מנת לערער את אחיזתו בקשב הראשון ולהשליך אותו עמוק את תוך הקשב השני עוד נאמר שזהו צעד דרסטי שדון חואן נקט וזה היה חלק מהיקוש של דון חואן על מנת ל"הונות" את חניכו ולהעלות אותו על הדרך השימוש בפיאוטה היתה שיטה של המכשפים הקדמונים שע"פ המסופר לא חיפשו את החופש-יוצא מזה מי שרוצה להתנסות בסם חדש שיבושם לו אבל נראה לי שדרך הלוחמים לא עוברת שם
 
למעלה