מי רוצה לטייל מחר באיזור ירושליים?

shaibahir

New member
מי רוצה לטייל מחר באיזור ירושליים?

אני מתכנן לטייל מחר (חמישי) באיזור ירושליים ומחפש שותפים. להלן הפרטים: הטיול מעט שאפתני - כ-40 ק"מ. מסלול מוצע: יציאה מצומת אשתאול, במעלה נחל כיסלון, עד לקיבוץ צובה. מצובה - ירידה בנחל צובה (על צלע ההר, בירוק) עד מפגש עם נחל שורק. המשך במורד נחל שורק, עד לכביש "שער הגיא-בית שמש", וחזרה לרכב באשתאול. שעת התחלה: בסביבות 9:00 בבוקר, בשאיפה. הערכת זמן: 6-5 שעות. מים: לפחות 3 ליטר (אני מגיע עם כ-4). בלי להעליב - עדיף בני/ות 30-20 ומעלה. שימו-לב: עצם היציאה עדיין לא סגור. אעדכן בסביבות 23:00 הערב וכן - במידה ואני יוצא - אחזור למעוניינים שישאירו מספר טלפון. שי בהיר.

alonaski

New member
שי, רכבת פעם בנחל שורק עד

בית שמש?.... ניסיתי את זה פעם - מאיפה שאתה מתאר, אבל נגמרה לי הדרך באמצע... אתה בטוח שכל השביל לאורך הנחל - פתוח לרכיבה?

אלונה הוא צודק, השורק יוצא

בהרטוב דרך המחצבה, קצת צפונית לבית שמש

alonaski

New member
אני יודעת איפה הוא יוצא, השאלה היא

אם יש חיבור בין הירידה על השביל הירוק מצובה - לאורך השורק עד הסוף? כי אני פעם (מזמן, לפני 4-5 שנים בערך) ירדתי בירוק ורציתי לרכב עד המחצבה אבל באמצע, השביל לאורך השורק - נחסם. ללא המשך. מתי אתה רכבת את כל האורך של השורק, דוד? מעניין אותי לדעת אם השתנה שם מאז - שווה לבוא לרכב שם שוב אם כן!

רמי לשם

New member
בטוח שהוא השתנה

משפצים שם עכשיו את מסילת הרכבת לי-ם, משאיות באות ויוצאות שם כל הזמן. סביר להניח שזה פתוח עד הרטוב.

בדקתתי באתר היינו שם

במרץ שנה שעברה, לא זכור לי שהיינו שם מאז. דרך אגב מסלול משובח, מאוד מאוד יפה שמתחיל ומסתיים בצומת שמשון, יש מפה באתר.

shaibahir

New member
לכולם: דחייה ליום ו'.

ראשית, התנצלות על ההודעה המאוחרת. דחיתי את היציאה ליום ו'. כל שאר הפרטים דומים. שנית, אני מוכרח לומר שאינני מכיר טוב את הנחלים צובה ושורק. הכל מעיון במפת סימון השבילים (עידכון שבילים מ-11.01). בכל אופן, ע"פ המפה, המסלול האדום בנחל שורק מסתיים באיזור מחצבת הרטוב. משם נמשך כביש משובש. שוב - מי שמעוניין - שישאיר הודעה עם פרטים. מי שלא - אני מקווה לפרסם רשמים ועדכונים על המסלול מעל דפי הפורום. להתראות, שי.

alonaski

New member
או-הו!!!... ../images/Emo6.gif לאט לך עם הסתמכות

על קריאת המפה בלבד...!
בתחילת דרכי הדיוושית - ניסיתי את השיטה הזו גם... - אכלתי הרבה קוצים ושיחים ששרטו את רגלי בהליכה במקום ברכיבה... עד שהבנתי שהכי נכון זה להסתמך על נסיונם של רוכבים אחרים!
זכור במיוחד הנסיון לרכב את השביל מבר בהר (או אולי בעצם התחלנו מהר יעלה) - שביל הליכה לכיוון מערת הנטיפים. לא מספיק שזה היה שביל הולכי-רגל - כנראה שלא הלכו בו שנים! הוא היה סבוך ודוקרני ובקושי הצלחנו לצעוד בו זה לצד זה = האופנים ואני!...
(ומזל שהתחתנתי עם בחור מקסים וסובלני - בעלי לא קיטר בכלל על הטיול המשונה הזה שכפיתי עליו ולקח את הבעאסה בסבבה
)

למעלה