מי רוצה מרק בצל??

Noaal

New member
מי רוצה מרק בצל??

הכנתי וכולם מוזמנים. אם ייגמר נכין משהו אחר. בתוכנית למחר - בראוניז!!!
 
כזה עם גבינה צהובה?../images/Emo132.gif

 

Noaal

New member
בלי גבינה צהובה כי אני לא כל כך

אוהבת, אבל גם את זה ניתן לסדר..
 
אני באה!

מקווה שלימור תהיה כי חסר לי גוף החימום המגרגר הזה מתחת לפוך...
 

Noaal

New member
לימור אצל חברתי בבית (משפחה אומנה)

אבל טריק תהיה.. והיא לא פחות מחממת!
 

Noaal

New member
טריק הייתה מאז ומעולם!

היא החתולה שלי והיא החתולה שכן "מאושרת" ע"י בעלי הבית לשהות בדירה. היא כבר 9 חודשים אצלי. מהיום שהיא הופיע על דלת הדירה שלי במעונות וגדלה כחתולה אקדמאית אצלי בחדר משך כ-5 חודשים (אסור לגדל בעלי חיים במעונות אבל זה לא הפריע לי). עכשיו היא איתי, יש לנו מחוייבות ארוכת טווח ללא יכולת להשתחרר למשך ה-15 שנה הבאות. מתי אתה בא לפגוש אותה ולמרק???
 

Noaal

New member
קטן עלי... (אחל'ה תמונה)

אצל ההורים שלי בצפון יש שפני סלע שיותר גדולים מהחתולים שמסתובבים שם. הם פשוט ע-נ-ק-י-ם!
 
אם כבר מרקים

אין לי כוח לפשפש עכשיו, אבל כהמשך לסיפורו של היועץ המשפטי צפניה, דווקא יש לי מתכון מעולה למרק ירקות (אצרף מחר.). אני הייתי מהילדות האלו שמילדות אכלו רק מרק צח. כל מרק עם גושים גדולים היה צריך להפריד כך שיהיה מחוסר גושי ירקות, ועדיף עם שקדי מרק. על עוף במרק לא היה בכלל על מה לדבר. ואז, שנה שעברה, עת התארחתי בבית הורי החבר, והם הגישו מרק ירקות, ולא נעים וכו', אכלתי את המרק - עם הירקות. מה אומר לכם, היה ממש טעים. מאז אנחנו מכינים סיר מרק כזה לפחות פעם בשבוע-שבועיים בדירה.
 
והמתכון המובטח

1.) חותכים בצל לקוביות - ומטגנים בסיר עם קצת שמן עד שהוא מזהיב. 2.) להוסיף 2.5 קומקומי מים רותחים. 3.) לחתוך לפרוסות/קוביות בהתאם לירק: 1.) 3 גזר (לקלף לפני) 2.) 2 תפו"א גדולים (כנ"ל) 3.) דלורית (כנ"ל) 4.) 3 קישואים (אין צורך לקלף, רק לשטוף היטב.). עכשיו, הקטע הוא להכניס את הירקות מהקשה לרך, וכל פעם שמכניסים ירק לחכות 3-5 דקות (כשהמים ברתיחה), לפני שמכניסים את הירק הבא. היות שכך, אפשר לחתוך את הירקות בשיטת הסרט הנע. אז מכניסים קודם את הגזר, אח"כ את תפוחי האדמה והדלורית (ביחד), ולבסוף את הקישואים. 4.) בסוף מוסיפים 4 כפות מרק עוף, 1.5 כפות מלח, ופלפל שחור לפי הטעם. להמשיך לבשל את המרק עוד 3-5 דקות, ואז להוריד מהאש. יום למחרת הוא אפילו יותר טעים, ומומלץ לאכול אותו עם האטריות הדקיקות למרק.
 

Noaal

New member
אז ככה - מתכונים!!

קודם כל הקדמתי את התוכניות והכנתי את הבראוניז היום. הם יצאו רכים רכים יותר כמו עוגת שוקולד חמה מאשר בראוניז (נראה איך הם יהיו בבוקר) -אבל בכל מקרה יצאו ט-ע-י-מ-י-ם! מהבלילה שנשארה מילאתי תבנית מאפינס, אז יצאו לי מאפינס שוקלד עם פצפוצי שוקולד לבן.. גם כן טעים!!
ועכשיו למתכון שלי למרק ירקות (או כמו שאני קוראת לו "מרק עוף בלי עוף"): אני לוקחת מלא ירקות: גזר קישואים כרוב (חותכת אותו לפסים) תפ"א בטטה דלעת (גיליתי את התוספת המצויינת הזו רק לאחרונה). עגבניה בצל (שלם) שיני שום (כאהבת נפשכם) שורש פטרוזילה (שלם) צרור פטרוזיליה (לא חתוך) זורקת את ה-כ-ל לתוך סיר גדול וממלא מים עד לכיסוי, מרתיחה פעם אחת ואז מוסיפה תבלינים (אבקת מרק עוף, תיבוליות וכו'). מנמיכה את האש ומבשלת עד שירקות יתרככו. מעיפה את הבצל, הצרור ושורש הפטרוזיליה והעגבניה. מכאן יש שתי אפשרויות להמשיך: 1. לרסק עם בלנדר יד את הירקות בתוך סיר המרק (או בבלנדר רגיל עם קצת מי מרק). 2. לאכול את המרק כמו שהוא עם ירקות לא חתוכים (חתוכים גס). בתאבון!
 

Noaal

New member
המתכון שלי לבראוניז מנצחים! ../images/Emo41.gif

במקור מתוך הספר עוגות לכל עת, אבל ערכתי שינויים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות (חום בינוני). מצרכים: 2/3 כוס אבקת קקאו 1/2 1 כוסות סוכר (עדיף סוכר חום) תמצית וניל עפ"י העין (בערך כף) ברנדי (או כל סוג אלכוהול אחר) לפי העין והטעם (יש לזכור שאלכוהול מתנדף בבישול/אפייה) 200 גר' חמאה מומסת 4 ביצים 1/4 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה הוראות: מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת אורירית וחלקה ( לא להקציף יותר מדי - שלא יווצר קצף ) מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והקקאו ומערבבים. יוצקים את החמאה המומסת ומערבבים. מוסיפים את הוניל וברנדי ומערבבים לתערובת חלקה. משלב זה ניתן להתפרע, להוסיף איזה תוספות שרוצים: נטיפי שוקולד, אגוזים, שקדים - כל העולה על רוחם! יותקים לתוך תבנית (לשים לב שהבלילה לא תהיה יותר מכמה ס"מ בודדים של גובה אחרת יוצא יותר כמו עוגה), משטחים בעזרת מרית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-20 - 25 דקות. בודקים באמצעות קיסם אם מוכן, חותכים את הבראוניז בעודם חמים ובתאבון.
 
למעלה