נראה לי שצריך כאן דחיפה......../images/Emo13.gif
שלום לפורום. ובכן נחלק את התגובה שלי לשלושה: א. אני מאיר שפירא בן 64 כמעט, יש לי היסטוריה ארוכה ועמוסה, השנה מלאו לי 50 שנה לעיסוק בהוראת דרך ולכן מהשנה אני נושא "רשיון כבוד מורה דרך". וכמובן שהרשיון מצביע על העובדה שהפסקתי להדריך בארץ, חמישים שנה זה מספיק. עוסק במחקרים שונים כמו 13 שנה את רכבת-העמק (כפרוייקט חיים), "התנ"ך כתוב בעברית שכל אחד מבין" פתאום מסתבר שהתנ"ך זה משהו אחר לגמרי, בלי פרשנויות, וחוקר עוד נושאים שונים, ובין היתר פרוייקט חיים שני אני חוקר את כרתים זו השנה ה-20 וטרם סיימתי. כתבתי ספר על כרתים בשנת 2000 והיום חציו כבר לא רלבנטי עקב המחקרים השונים שלי. הספר השני שלי "שפירא מטייל בכרתים" שהוא המשך של הראשון ברגע זה ממש (ואני רק בהתחלת העידכונים מהנסיעה האחרונה ביוני של כמעט חודש) מכיל: 1925 עמודים, 1051 אתרים, 206 מסלולי-טיול, 11.825 תמונות ומחקרים רבים מיוחדים. ב. אז מה היה לנו? כרתים האי היווני הגדול מכל האיים של יוון, אורכו כ-260 ק"מ אבל להגיע מקצה לקצה צריך לנסוע כ-380 ק"מ. האי נחשב לקצה הדרומי של אירופה. בכרתים מעל 10.000 פתרונות לינה, מעל 10.000 ק"מ כביש, מעל 1050 ק"מ חופים, באי מאות ערוצים לטיולים, אלפי מערות נטיפים, מאות הרים ובהם גבהים של מעל 2500 מטר (ועד סוף אפריל יש שלג), באי חיים מעל 700.000 תושבים בכ-1613 ישובים (בכרתים 6 ערים, והיתר מספר מצומצם של עיירות והשאר כפרים), ומבקרים את האי בעונה שהיא חצי שנה 2.500.000 תיירים מכל העולם, ולמרות זאת לא צפוף שם. למה כולם באים? ראשית בכרתים יש מה שאצלנו לא היה, אין, ולא יהיה לעולם: שקט ושלווה, שלום וחיים בטוחים. בכרתים מי שצריך לתת שרות יודע שזהו מקצועו ועליו לעשות את המיטב. כי בכרתים אין חוף פרטי וכל החופים שייכים לכולם ע"פ החוק. כי בכרתים יש את הנופים המגוונים ביותר החל מחופים כמו בנואייבה ועד פרדסי תפוזים כמו בשרון, יש כרמים ענקיים עם 20 מליון עצי זית ויש יערות ערמונים, כי בכרתים יש נופים מעניינים, יש כפרים עתיקים, יש ערים שבסיסן עיר ונציאנית (כן, גם הרקליון שטוענים שנראית כמו עזה). כי בכרתים הנוף האנושי הוא של אנשים נחמדים פשוטים, ששים לעזור ולתת יחס חם. כרתים היא ערש התרבות האירופאית (כן, כרתים ולא יוון) ולמרות שהתרבות החלה אצלה עם המינואים (הם הפלישתים האמיתים ולא הערבים שבאו מערב הסעודית וקוראים לעצמם משנות השישים "פלסטינאים") כרתים נכבשה על ידי אוייבים שמצאו שהיא יושבת במקום טוב מאוד באמצע הים התיכון (כמו שישראל יושבת מצויין,לרוע המזל, באמצע המזרח התיכון) וכך השאירו בה את חותמם הכובשים השונים, החל מהמיקנים דרך הדורים והערבים, הסרצינים,הונציאנים, הטורקים, הנאצים..... וכך כרתים מלאה באתרים מכל הסוגים והמינים וכל אחד יכול לבחור...... תכננתם על סופשבוע? מעט מידי אבל אפשר. אז אם אתם מוכנים לימי טיולים עמוסים וגדושים, אפשר לעשות סיורים ארוכים ומלאי אתרים מיוחדים בין הרגילים. למשל: יום ה- יום הנחיתה אחרי שכולם נחו מוקדם בערב הקודם: נוסעים להרקליון, מתרשמים תוך נסיעה מהעיר המוקפת חומה ונציאנית, ביקור בשער מואסי שם היתה התחנה האחרונה לפני שיהודי כרתים נרצחו ע"י הנאצים. (נקוה שהמוזיאון כבר יפתח) , משם נוסעים דרומה,עצירה ליד "עוגת האשה הזקנה", הכפר איי-דקה בו נערפו 10 המארטירים הראשונים לנצרות (אבן העריפה המקורית שם), אתר גורטינה בו נמצאים חוקי העיר על הקיר וסיפורם, ביקור באולם אחד שניתן להיכנס אליו בלבירינט האמיתי (לא בקנוסוס), מטלה הפסקה שעתיים לארוחת צהרים ורחצה בים ולא לשכוח להיכנס למלון זפיריה לראות את תמונתה של זמרת העם האמריקאית גוון באאז ששם היא התפרסמה בין הביטניקים להיפים. בחזרה עוצרים אצל שאול התרסי לראות מה פירוש "נאסף אל אבותיו", ולדבר קצת על שיטות קבורה בכרתים כולל קבורה בגלוסקמאות (ואם תרצו לראות ממש גלוסקמאות, נעלה לכפר אחלדה), מתחילים לטפס בהר דרך וורי (אם יהיה זמן- יש מוזיאון לחיי האיכרים מענין) , מגיעים למנדר וורונדיסי שם נראה כפר אנוסיס ונדבר על נושא הרבטיקו ומקורו, נראה עץ אלון שגזעו חלול וחצי האנשים מהאוטובוס יכולים להיכנס פנימה, וכן פסל גן העדן וארבע המעיינות כהקדמה על גן העדן בדתות השונות. מזרחה לכפר זארוס לביקור באגם זארוס המיוחד שם ברווזים ודגים שוחים ביחד. ודרך הכפר גרגרי יורדים לאיה וארוארה ומשם למלון. יום ו- יום ארוך מאוד וכדאי לצאת מוקדם. נוסעים מערבה ובדרך עוצרים בכפר גורנס לביקור בתערוכת דגמי המכונות של ליאונרדו דה וינצ'י (רק השנה), ממשיכים מערבה, מדברים על מצודת קלמי שעוברים לידה, נכנסים לכפר האבן שנבנה על ידי פסל אומן, נוסעים לכפר סטאברוס לראות את זירת צילומי הסרט זורבה היווני, מגיעים למצודת סביונרה בחאניה לבקר בתערוכת הספינה המינואית, ומשם בנמל העתיק לבית הכנסת העתיק ולמיכליס שבידו הפרוכת הרקומה שערכה 6000 יורו ושער רניירי של הרובע הונציאני של העשירים, לבקר באגורה היחידה הבנויה ביוון, מצודת פירקה שם הונף דגל יוון באיחוד והמוזיאון הנאוטילי. בדרך חזרה עולים לכפר אפטרה לביקור בעתיקות הרומיות, מצודת אפטרה/אידזנדין, ותצפית על מפרץ סודה וסיפור בסיס הצוללות הגרמני הסודי. ביקור באגם קורנה/ס , תחנה למשהו קל ושירותים, ולמלון. יום ש- נוסעים לבקר בכפר פלאקה, שייט לגולף באבארוסה שם נצפה במקום המיסתור של האוניה של שודד הים האכזרי בכל המאה ה-16, סיפורי שודדי ים כולל יהודים, ביקור בקלידונה אי המצורעים, סיפור הצרעת, מה כתוב באמת בכתובת מעל השער, ציורי הסלע המדהימים כולל מגיני דוד, שייט חזרה, עצירה בכפר זניה אצל מנולי בן 103 מגלף כפות עץ , אצל מריאנה לארוחת צהרים כפרית בכפר מסה-פוטאמי, תצפית לפעולת שבשבות הרוח בעמק לסיטי, מנזר וידיאני ומעיין החיים ועיטורי התקרה בכנסיה והמוזיאון המיוחד, ולמה פוחלץ העורב בחוץ?, משם יוצאים מעמק לסיטי, האתר קרה והכביש המכושף, כניסה לכפר העתיק קראסי שם מעין דפנה ועץ הדולב הענק בן 2000 שנה, ומשם למלון. בערב יוצאים לערב פולקלור בכפר קטו קרוזנוס לסיום הטיול. ולא ראיתם אפילו פרומיל ממה שיש לראות בכרתים...... כעת יש לכם על מה לחשוב.......