מי רצח את תאיר ראדה ז"ל?

s h o o s h a

New member
מי רצח את תאיר ראדה ז"ל?

בידי משטרת ישראל החשוד העיקרי ברצח הילדה תאיר ראדה ז"ל. החשוד נתפס משום ששהה במקום ובזמן שהתרחש הרצח והודה ושיחזר, לטענת המשטרה, את אשר התרחש במקום. הסיבה/ות לרצח: הראשונה- היא ביקשה ממנו סיגריה והוא סרב לתת לה, התפתח בין השניים דין ודברים והוא החליט לרצוח אותה. השניה- הוא ביקש ממנה סיגריה וכשלא היתה לה אחת, החליט לרצוח אותה. השלישית- כנראה שמדובר בפדופיל [וזאת, לדברי המשטרה, על סמך ממצאים שנתפסו במחשבו האישי- תמונות של ילדים ערומים] והוא כנראה ביקש ממנה משהו מיני ומשזו סירבה לו, רצח אותה. בדיקות מעבדה [DNA] לא הראו כל קשר ישר וחד בין קורבן הרצח לחשוד. כלי הרצח [להב הסכין] טרם נמצאה. בגדי הרוצח, שככל הנראה הוכתמו בדם הקורבן, לא נמצאו. החשוד ברצח המשיך את יום עבודתו, לכאורה אחרי הרצח, באופן הרגיל שנהג כמידי יום ביומו והגיע למקום עבודתו גם למחרת הרצח ולא ניסה להסתתר או לברוח. עושה רושם שבידי המשטרה, למעט ההודאה והשיחזור, אין דבר וחצי דבר ועדין הם מתעקשים כי בידיהם הרוצח ואף הרהיבו לעשות כשפרצו לחדשות במסיבת עיתונאים ענקית ובישרו כי רוצח הילדה תאיר ראדה ז"ל נמצא ונתפס. לצערי, כבר היו מקרים בהם הורשעו אנשים חפים מפשע. להזכירכם: רצח רחל הלר והאשם שנמק בכלא עשרות שנים- עמוס ברנס. רצח הנער בידי שלושה בני גילו ואשר רגע לפני כבר היו על הגרדום שני אחים, שהיו מוכנים להודות שרצחו בדם קר את קורבנם, ואילולא עורך דינם משה שרמן אכן היו מואשמים ונשפטים על לא עוול בכפם [ויסלחו לי הקוראים שאינני זוכרת את שמות הנוגעים בדבר] וכיו"ב. ובלתי נמנע לעצור ולשאול את עצמנו כמה שאלות מהותיות: - מי רצח את תאיר ראדה ז"ל? - האם אכן רומן זדורוב הוא הרוצח? - האם הסיבות שפורסמו כאילו הן הסיבות לביצוע הרצח נכונות או שמא פרי מוחו של מי שמתבקש לתת עילה למעצרו של אדם מבלי שיהיו בידיו ראיות חותכות לעשות כן? - האם מדובר ב'הלבשת תיק'? על חשוד? - מדוע מתפרסם שמו של חשוד עוד בטרם הוכחה אשמתו או שבידי המשטרה ראיות חזקות מספיק להביאו לדין? - האם נהגה המשטרה בתבונה בכך שהכריזה בקול גדול על מעצרו של זודורוב עוד בטרם היו בידיה כל הראיות המתאימות? - האם היו שוטרי ישראל עדין בתחושת האופוריה של תפיסת האנס הסדרתי בני סלע עד שפשוט 'איבדו את הראש'? שאלות רבות ותשובות אָיִן. והיה ואכן החשוד שבידי המשטרה הוא הרוצח אני תקווה כי ימוצה עמו הדין בכל חומרתו ושעונשו יהיה המקסימום האפשרי ואפילו יותר. אולם לצערי יש תחושה בציבור הרחב כי נעשה עוול לאדם חף מפשע, גם אם האדם נוהג לצפות בפורנוגרפית ילדים [מה שמעורר בי גועל ופלצות] אולם עדין לא הופך אותו לפדופיל ו/או רוצח.

רווית53

New member
אכן תעלומה קשה לפתרון

כואב לי כ"כ על אובדן חיים שלך ילדה צעירה כולי תקווה שהמשטרה על כל גורמיה חוקריה ושוטריה יודעים את עבודתםו ןיעשו את עבודתם על הצד הטוב ביותר ושלא יואשם אדם חף... החברה שלנו נעשתה מאוד אלימה היום על כל דבר פעוט רוצחים דוקרים העיתונים מלאים בכתבות מצמררות שקשה לקרוא ולעכל איך...... אפשר תקוותי שימוצא הדין עם ה"אשם" ה" יקום דמה.

s h o o s h a

New member
על זיכויו של עמוס ברנס

לפני כ-20 שנה הוחלט להעניק לברנס חנינה, ומאז ניהל מאבק ציבורי להוכחת חפותו. במרץ 2002 קבעה שופטת בית המשפט העליון כי יש לערוך לו משפט חוזר בשל ליקויים שנפלו במשפטו. "דומה כי אין חלוקים עוד שבטיפול המדינה בתיק הרצח בו הורשע ברנס נפלו פגמים... השקרים והפגמים שנחשפו במשפטו אינם בבחינת מעידה, או שקר נקודתי של עד זה או אחר. הם מעוררים חשש ממשי כי עודף רצון של המשטרה והתביעה "לסגור" את פרשת הירצחה של רחל הלר גרם להם לא פעם גם לא פעמיים להימנע מלדבוק באופן מלא באמת". "עודף רצון של המשטרה והתביעה לסגור את פרשת הרצח" מסתבר שהיו דברים מעולם...

Lonely In Blue

New member
השאלות שלך הן לגמרי במקום

אין לי פרטים כדי לחזק או לשלול, אבל מחזק את ידייך בהצגת השאלות.

תעתועים

המשטרה התחושה היא שהמשטרה היתה בשפל, גם בתפיסת בני סלע. יש חקירות נגד בכירים במשטרה, הפשלה של הבריחה, לא נמחקה בתפיסתו של הפושע. הפושע נתפס בעזרת אזרחים ובדרך מקרה. לא על סמך חקירה מסודרת ויכולת מבריקה של המשטרה. מקרה הרצח הנאלח הזה, זימן לידי המשטרה אפשרות להרים קרנה, הרצון להביא תוצאות מיידיות(נראה בעיניי ילדותי משו) הביא ליידי כך שיכריזו בפומבי על תפיסת החשוד והצהרה נחרצת על היותו הפושע. אני לא מתיימר להיות שופט או נביא. העובדות לא מוכיחות בוודאות שהוא הפושע ובכלל תפקיד המשטרה להביא חשודים ולא לשפוט אותם. שיעשו את עבודתם במקצועיות ותוך יכולת המיתית להביא להרשעה. ע"י חקירה חוקית ושימוש בכלים נכונים. דבר שלא ממש נעשה. אין צורך למהר ולעצור חפים מפשע, החקירה צריכה להתבצע, גם כשהחשוד חופשי. בניסיון להביאו לידי נפילה וגילוי האמת. יש כלי מעקב שונים חושב מתוך מה שפורסם שאנחנו מאוד שיטחיים ומחפשים פתרונות בזק. זה נכון בכל התחומים. הפוליטיקאים, רוצים להביא תוצאות מיידיות. הצבא כנ"ל וכך גם המשטרה. רק צובעים את הקירות, מבלי לתקנם תחילה.

סימנה מטרה ואח"כ מנסה לשרטט מעגלים

מסכים עם כל מילה שכתבת. יתכן שרומן זדורוב הינו הרוצח ויתכן גם שלא. אני מאמין שלא ירחק היום וכולנו נדע. מה שאותי מטריד היא העובדה שהמשטרה קודם כל סימנה את המטרה ורק אח"כ היא מנסה לשרטט את המעגלים סביבה, כדברי עורך דינו של זדורוב. מסיבת העיתונאים הפומפוזית שבה טענה המשטרה שהרוצח בידיה היתה מיותרת ומוקדמת. ניתן היה להסתפק בהודעה קצרה שיש בידיה חשוד שהודה ושחזר את הרצח ועתה מתמקדים בבדיקת הראיות והממצאים וזהו. בלי להתחייב ובלי להתהדר. המשטרה נלחמת עתה בעיקר כנגד הזמן שהקציב לה השופט שהאריך לבקשתה את מעצרו של זדורוב. עכשיו היא מחפשת את בגדי העבודה שלו שנמצאים לטענתה במזבלה. עכשיו היא פירקה את כל האריחים שריצף על מנת לחפש את הסכין שבעזרתו בוצע הרצח. וכרגע היא ממתינה לתוצאת בדיקת DNA מארה"ב. בהחלט יתכן שכשלון בריחת בני סלע והרצון לשקם את יוקרתה גרם להתנהלות הכושלת הזו.

ben 911

New member
כיום המשטרה מחפשת ראיות

באתר הפסולת תאנים. מקווים למצוא שם את בגדיו המגואלים של החשוד. אם ימצאו, החקירה תגיע למסקנה חד משמעית. ולא, שוב השאלה המתבקשת מאליה, מי הרוצח? מזכיר לי את המקרה הטארגי של חנית קיקוס גם אז חיפשו לשוא באתר הפסולת דודאים. ועד היום הדיעות חלוקות האם עובייד הוא הוא הרוצח. או שהוא עוד קורבן שתפרו לו תיק. אגב, אביה של קיקוס טוען שלדעתו רוצח בתו מסתובב עדיין חופשי.

הרגשה אינטואיטיבית

יש לי הרגשה אינטואיטיבית שבסופו של דבר זדורוב הוא הרוצח מכמה סיבות: האחת - זדורוב הודה ושחזר את הרצח. אז נכון שהיו מקרים בעבר שבהם הורשעו חפים מפשע שהודו באשמה, אך מקרים אלו נדירים ביותר. ובכלל קשה לי להבין מדוע חפים מפשע מודים ברצח שלא בצעו, אפילו תחת לחץ, כי הרי המחיר המידי הינו מאסר עולם. השניה - מדוע זדורוב השליך את מכנסיו? מדוע לא השאיר אותם בביה"ס, או לקח הביתה, או החליף אותם? על פניו לא נראה לי מעשה טבעי. השלישית - זדורוב נראה אל מול המצלמות שלוו יחסית לנוכח מעצר השווא לכאורה והאשמות הכבדות המוטחות בו. ואני מבין שיש ראיות נוספות שאנו לא יודעים וגרמו לשופט להאריך שוב את מעצרו. וכל הנ"ל כלל לא גורע מההתנהלות הלקוייה של המשטרה בפרשה ובעיקר ממסיבת העיתונאים "הדרמטית" והמאוד מיותרת. ומילה למשפחת ראדה. כולנו שותפים לכאבכם הנורא והכבד מנשוא, אך זו העת לדעתי להסיר כל מעורבות בחקירה ולהניח למשטרה, למרות מחדליה, לבצע את עבודתה, כי הרי המטרה המשותפת היא להניח בסופו של דבר את היד על הרוצח הנפשע .

אני לא מאמינה שרומן הוא הרוצח.

אין מספיק עובדות, וזה נראה קלוש מאוד. המשטרה מנסה למצוא "שעיר לעזעזל" כדי שתוכל להתגאות ולהראות לנו כמה היא "יעילה". ובקשר למקרה הרצח שאינך זוכרת את השמות, שם הנרצח הוא אסף שטראומן, ושם הרוצח הוא רעי חורב בעזרת סיגלית ועוד מישהי שאינני זוכרת את שמה..

למעלה