מי שבא לצו ראשון עם התמחות "עצמית" - עזרה בבק

sha151

New member
מי שבא לצו ראשון עם התמחות "עצמית" - עזרה בבק

שלום,
אודה לכם אם תוכלו להשיב על השאלה שלי. נניח ובא "מתגייס לעתיד" לצו הראשון ומצהיר
שהוא מאוד מתעניין בתחום הלווינות, מבין בתחום ונמשך אליו - זאת התשוקה שלו. האם במקרה
כזה סביר מאוד שישובץ ליחידת הלוויינות ?
מה אפשר לעשות כדי לקדם את הסיכוי להתקבל ליחידה זאת ? נשמע תמוהה שאדם שמצהיר
שאוהב את התחום, מבין את התחום ויכול לתרום ישובץ לתחום שיגרום לו למרמור.

תודה מראש
 

darkshadow1

New member
הצבא זאת לא תכנית כבקשתך.

סביר להניח שידע קודם בתחום יגדיל את הסיכויים של ה"מתגייס לעתיד" התיאורטי להתקבל לשירות בתחום, אבל אם הוא יצא מהצו הראשון עם קב"א 45 ודפ"ר 10, כנראה שיעדיפו מועמד עם נתונים יותר גבוהים. לעיתים קרובות פוטנציאל ללמידה ואופי עדיפים על ידע הקודם- וטוב שכך, אחרת הצבא היה מפסיד אנשים איכותיים רק כי הם לא השקיעו זמן בנושא כלשהו לפני הגיוס.
 

bluegreyeyes

New member
תמוהה אך זו המציאות

בצבא אין התחשבות במה שמעניין אותך או מה שאתה רוצה, וזה אחת הסיבות המרכזיות למה אנשים כבר לא רואים שירות צבאי כמשהו שהם מעוניינים לעשות.
תשקיע בצו הראשון ותנסה להשיג נתונים כמה שיותר גבוהים, פרופיל כמה שיותר נמוך ותתכונן לשלוח לא מעט פקסים כדי להשיג הזדמנות להתמיין.
לצערינו לא חסרים אנשים שהם איכותיים ועדיין נופלים בין הכסאות (והרבה, בעיקר בגלל שלצבא לא חסר כוח אדם), ולכן עדיף אם תמצא גם תפקיד שלא דורש מיון שתוכל "להתפשר" עליו ולנסות להשיג אותו במקרה והכל ייכשל (גם זה אינו מובטח)

המון בהצלחה בהתמודדותך עם המערכת הצבאית :)
 
היי

אחרי שתעבור צו ראשון,
ויהיו לך נתונים (קבא/דפר/פרופיל)
תוכל לפנות אל יחידת האיתור של חיל המודיעין על מנת לבקש להתמיין למסלולי הלווינות - אם תמצא מתאים על בסיס נתונייך, כמו גם עדיין יתקיימו מיונים למסלול זה - יאפשרו לך מיון.
פרטים על המסלול ודרכי ההתקשרות עם חיל המודיעין נמצאים באתר של חיל המודיעין.

בהצלחה
 
למעלה