אני לא מכירה את הרופא אבל ...
משהו על הסקירה (למרות שאני לא מומחית גדולה): הבנתי, מהרופא שאצלו עשיתי סקירה מוקדמת, שבסקירה מוקדמת מחפשים פגמים של התפתחות מערכות, כלומר - לב לא תקין, כליות לא תקינות וכאלו (חס וחלילה כמובן). בסקירה מאוחרת, לעומת זאת, מחפשים פגמים בגודל של מערכות ובגודל של העובר עצמו (בעיות התפתחותיות ולא מערכתיות). לכן חשוב מ א ד לעשות סקירה מוקדמת אחרי שכל המערכות סיימו להתפתח וכל מה שנשאר לעובר לעשות זה לגדול. אני עשיתי בהמלצת הרופא בשבוע 17 ושמעתי את זה מעוד כל מני מקורות. כלומר, אם את רוצה להיות בטוחה שהכל באמת תקין ממולץ לדחות את הסקירות קצת יותר (מוקדמת בשבוע 17 ומאוחרת אפילו בשבוע 26...). גם קצת מנסיון של חברה שלי - היא עשתה סקירה מוקדמת נורא מוקדם (שבוע 13 או 14) ואמרו לה שיש לעובר חור בלב, עברו עליה 3 שבועות של חרדה עד לסקירה חוזרת שהראתה שהכל בסדר ובסך הכל הלב לא ממש סיים להתפתח בזמן הסקירה המוקדמת. נראה לי מאד לא נעים... אני עשיתי סקירה, אגב, אצל ד"ר ברונשטיין, בחיפה (ונסעתי במיוחד עד חיפה בשביל זה). הוא ממומחה בעל שם עולמי (בעיקר בארה"ב שם יש לו בי"ס לאולטרסאונד) ונחשב למאד טוב, שמעתי כמה פעמים שסקירה שלו היא "כמו תעודת ביטוח". אמנם יקרן (2000 ש"ח בלי שום אפשרות להחזר מהביטוח המשלים של מאוחדת) ובלי גימיקים (מכשיר אולטרסאונד מיושן קצת) אבל - אין תחליף לעיניים של רופא שיודע מה הוא רואה. אני ממליצה בחום, מאד מאד מאד הרגיע אותי.