מי שהיא מכירה את ד"ר סגל יהושוע ועו

krnz

New member
מי שהיא מכירה את ד"ר סגל יהושוע ועו

נאמר לי שאפשר לעשות סקירה מוקדמת יחד עם שקיפות עורפית בשבוע 13.5 - האם זה לא מאוחר בשביל השקיפות עורפית ומוקדם מדי בשביל הסקירה? תודה על התשובה!

מיה :)

New member
אני חושבת שזה אותו אחד שמקבל

גם בגני-תקוה. אם כן, הבנתי שהוא נהדר. חברה שלי עברה איתו 3 לידות. בגני תקוה הוא עובד עם מאוחדת.

tonti

New member
אני כתבתי לך עליו!

סתכלי למטה. זה נשמע לי קצת מוקדם לסקירה אבל לא לשקיפות.

krnz

New member
TONTI - הגעתי עד ע´ 7 ולא מצאתי..

את יכולה אולי בשתי מילים להגיד אם הוא טוב ואפשר לסמוך עליו? תודה לך.

מיה :)

New member
זה נמצא שני שרשורים למטה

היא כתבה לך תגובה לשאלה הקודמת שלך

tonti

New member
העתקתי את זה בשבילך:

אני לא בכללית אז לא אוכל לעזור לך בקר להשתתפות של קופ"ח במוקדמת. אבל עשיתי סקירה מוקדמת ושקיפות עורפית אצל מישהו ממש מקסים מפ"ת. ד"ר יהושע סגל. 9303992-03 . שתי הבדיקות עלו 1500. הוא ממש נחמד ורציני! היה משהו שהוא לא הצליח לראות בסקירה אז חזרתי אליו אחרי שבוע וגם אז הוא ביקש שאחזור אליו שוב. ממש חמוד

ענתש

New member
אני לא מכירה את הרופא אבל ...

משהו על הסקירה (למרות שאני לא מומחית גדולה): הבנתי, מהרופא שאצלו עשיתי סקירה מוקדמת, שבסקירה מוקדמת מחפשים פגמים של התפתחות מערכות, כלומר - לב לא תקין, כליות לא תקינות וכאלו (חס וחלילה כמובן). בסקירה מאוחרת, לעומת זאת, מחפשים פגמים בגודל של מערכות ובגודל של העובר עצמו (בעיות התפתחותיות ולא מערכתיות). לכן חשוב מ א ד לעשות סקירה מוקדמת אחרי שכל המערכות סיימו להתפתח וכל מה שנשאר לעובר לעשות זה לגדול. אני עשיתי בהמלצת הרופא בשבוע 17 ושמעתי את זה מעוד כל מני מקורות. כלומר, אם את רוצה להיות בטוחה שהכל באמת תקין ממולץ לדחות את הסקירות קצת יותר (מוקדמת בשבוע 17 ומאוחרת אפילו בשבוע 26...). גם קצת מנסיון של חברה שלי - היא עשתה סקירה מוקדמת נורא מוקדם (שבוע 13 או 14) ואמרו לה שיש לעובר חור בלב, עברו עליה 3 שבועות של חרדה עד לסקירה חוזרת שהראתה שהכל בסדר ובסך הכל הלב לא ממש סיים להתפתח בזמן הסקירה המוקדמת. נראה לי מאד לא נעים... אני עשיתי סקירה, אגב, אצל ד"ר ברונשטיין, בחיפה (ונסעתי במיוחד עד חיפה בשביל זה). הוא ממומחה בעל שם עולמי (בעיקר בארה"ב שם יש לו בי"ס לאולטרסאונד) ונחשב למאד טוב, שמעתי כמה פעמים שסקירה שלו היא "כמו תעודת ביטוח". אמנם יקרן (2000 ש"ח בלי שום אפשרות להחזר מהביטוח המשלים של מאוחדת) ובלי גימיקים (מכשיר אולטרסאונד מיושן קצת) אבל - אין תחליף לעיניים של רופא שיודע מה הוא רואה. אני ממליצה בחום, מאד מאד מאד הרגיע אותי.

tonti

New member
ענת!

מצד שני אני יודעת לגבי סקירה מאוחרת שלא כדאי לעשות מאוחר מדי כי אז יש דברים שכבר אי אפשר לראות. לגבי מוקדמת זה נכון. אני עשיתי ממש מוקדם ולא ראו אצלי משהו(אני לא זוכרת מה אבל משהו עקרוני שאם לא רואים אותו - עושים הפלה...) והוא ביקש שאני אחזור אליו ואחרי שבוע שוב לא ראו ושוב חזרתי. היום במבט אחורה אני לא מבינה איך לא נלחצתי מזה אבל כנראה שהייתי מדי בעננים בשביל להבין מה בדיוק זה אומר.

anat_i

New member
בדיוק ההיפך!

סקירה מאוחרת אפשר לעשות בכל שלב כי לא מדובר באיתור סימפטומים שנעלמים ועדיף כמה שיותר מאוחר כדי שהמערכות יבשילו סופית (אבל לא יותר מידי מאוחר כי אם חס וחלילה צריך לבצע הפסקת הריון... מומלץ הכי מאוחר בשבוע 22). לעומת זאת סקירה מוקדמת צריך לבצע עד מקסימום שבוע 16 כי בבדיקה זו מאתרים סימפטומים שנעלמים לאחר שבוע זה! כנ"ל לגבי שקיפות עורפית - בודקים סימפטום שנעלם בשבוע 14 ולכן אם מבצעים לאחר מכן פשוט כבר לא ניתן לראות. לי נאמר שלא כדאי לאחד בין שתי הבדיקות של שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת כי שבוע 14 עלול להיות מאוחר בשביל השקיפות העורפית, שכן אי אפשר להיות בטוחים ב-100% שבאמת נמצאים בשבוע 14 ואפשר לפספס (להזכירכן - מועד הלידה הוא משוער...). לפני שבוע 14 מוקדם מידי לסקירה המוקדמת. אז עדיף לא לאחד. אבל אני מכירה כמה בנות (ונדמה לי שגם מישהי מכאן סיפרה) שעשו יחד והיה בסדר, אבל יש בזה סיכון.

ענתש

New member
אני עשיתי מאוחרת ב-25 ודווקא

הרופא אמר שזה בסדר... ואגב אני ממש ממליצה עליו (אני רק לא יודעת איך קוראים לו אבל אם יש התעניינות אז אני אבדוק בטופס של הסקירה). זה רופא מבי"ח מאיר, כי עשיתי את הסקירה השניה על חשבון קופ"ח, בחור צעיר למדיי (נראה 30 ומשהו) אבל מאד נחמד ומאד מאד סבלני, הוא עשה לי כמעט 40 דקות סקירה מאוחרת והסביר לנו הכל, ותזכרו שזה סקירה מטעם קופ"ח שבדרך כלל לוקחת 10 דקות...

למעלה