מי שהיה חסר לו הוכחות לגבי גריז..

netmaster1

New member
מי שהיה חסר לו הוכחות לגבי גריז..

איך לעזאזל קמחי וזלצמן כמעט עפו?! יואו זה מעצבן אותי ועוד כמה שאלות למה פותחים את הקווים לפני שכולם מופיעים? ולמה הם שרים שירים משנות ה70 80 כדי להיכנס לתקופה של גריז? מה אפילו מההפקה לא יודעים שזה בשנות ה50?

trilliane

Well-known member
מנהל
טרם צפיתי בתכנית של הערב

אבל לגבי השירים, אמנם התקופה היא שנות ה-50, אבל הסרט הוא משנות ה-70... אני חושבת שיש השפעה מסוימת. זה מזכיר לי שלפני כמה שנים ערכתי בביתי מרתון סרטי ריקודים מהאייטיז. נוכחנו לראות שכשצופים בריקוד מושחת, על אף שהוא מתרחש בסיקסטיז, עדיין יש בו מין אווירה משולבת של אייטיז (בעיקר בחלק מהשירים, החדשים בינהם); לעומת זאת "בילי אליוט" (שאיכשהו השתרבב לפנות בוקר כשנגמרו לנו הסרטים...) שממוקם באייטיז, מעביר אווירה מאוחרת יותר (אולי גם בגלל הגיאוגרפיה). פרט לכך, שנות החמישים בישראל היו שונות מאד מבחינה מוזיקלית משנות החמישים בארה"ב. מה היית רוצה שישירו, שירי להקת הנח"ל? רביעיית מועדון התאטרון? צ'יזבטרון? שירי טנגו של וילנסקי? איך לומר, לא ממש מתאים... השירים הקלילים שמעבירים אווירה של דיסקו וכיף ואפשר לעבד אותם ל"נאמבר" מחזמרי, הם שירי ה-70 וה-80 בארצנו. תרצה או לא תרצה, זה מה יש.

netmaster1

New member
את מזכירה לי ערב סרטים הזוי של עין הדג...

מלפני שנים מספר... ובכל זאת, זה לא קשור לתקופה, זה לא מכניס לשום אווירה, זה פשוט הזוי ולא מתאים.

trilliane

Well-known member
מנהל
ודאי שזה לא קשור לתקופה, זה קשור ל"מחזמריות"

אם זה היה קשור לתקופה, היית נכנס לאווירה של התרנגולים ולא לאווירה של מחזות זמר... למה אתה מצפה? לנאמברים של "יא משלטי" או "הי הג'יפ"? זה לא הזוי בכלל וזה מתאים מאד. בוחרים להם (או שהם בוחרים, אין לי מושג) שירים שאפשר לעבד ל"שואו" בימתי, שאפשר לרקוד איתם, או שיהיו איזשהו שיר שקט אך עוצמתי (על תקן בלדה), וגם אלה וגם אלה מתאימים מאד לרוח השירים של "גריז". אני מניחה שגם בוחרים שירים שיהיו מוכרים בכל בית, בכל זאת, פריים טיים של שישי בערב... בסה"כ היו שירים חביבים למדי, בחיי שאני לא מבינה מה אתה רוצה. יש לך רעיון לשירים אחרים שהם צריכים לשיר? בוא נשמע! [אגב, אני תוהה: כשעשו את זה במדינות אחרות, נצמדו אך ורק לשירי פיפטיז?]

netmaster1

New member
אני אומר שאם אין קשר בין השירים לבין ההצגה

אז זה פשוט עוד כוכב נולד זהו זה לא דבר רע פשוט שלא הסתתרו מאחורי משהו אחר אם הם לא מצאו את הנוסחה הנכונה כדי לעשות משהו שמתאים באופי שלו לגריז, ומה לעשות עם כל הכבוד למסעודה משדרות וחוקי הפריים טיים של יום שישי בערב, שזה מחזמר, ולא, שירים של צביקה פיק זה לא התחלופה הכי טובה, וזה בטח לא התפקיד שלי לחשוב ולקבוע מה מתאים. כל מה שאני אומר זה שאם הם קצת שינו את התפאורה בבמה, וחילקו אותם לזוגות, לא אומר שזה משהו שונה מכוכב נולד. זהו. ואני לא יודע איך עשו את זה במדינות אחרות, אני מניח שבארה"ב היה יותר קל בסה"כ כי הם יכולים פשוט לקחת שירים מהתקופה ואז זה עוד מקבל הרגשה של איכשהו מתקשר. היה עדיף אם בארץ היו עושים ריאלטי על מרי לו אז כל התוכנית הייתה מקבל איזה שהיא הקשר אמיתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא מסכימה

יש דמיון לכוכב נולד, אבל זה עדיין שונה מהותית. כיוון שההתייחסות לשירים היא לא כאל "עוד תחרות שירה" אלא כהופעה בימתית, וזה משתקף בעיבודים, בהעמדה, בכוריאוגרפיה ובהגשה. גם השופטים, בהתאמה, לא שופטים כמו ששופטים בכוכב נולד ולא מחפשים דווקא את הזמר הטוב ביותר. חלק מהנבחנים ב"גריז" לא היו מגיעים לעולם לנבחרת של כוכב נולד, ולהיפך. מדובר במטרה שונה והדרישות שונות בהתאמה, ואני בפירוש מרגישה את ההבדלים.

netmaster1

New member
יודעת מה, קיבלתי אבל עדיין

זה כמו הילד של כוכב נולד ונולד לרקוד אז נכון, לא שופטים אותם על הווקליות בלבד, אבל הפורמט לא מחדש כלום.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל מה ציפית שזה יהיה? אני שואלת באמת.

מה חשבת, שהם ימציאו את הגלגל? הרי כל השלושה הם ריאליטי שעוסקים באמנויות הבמה; מה שמחפשים למחזמר, זה פחות או יותר שילוב של שני אלה: יכולת שירה וריקוד, בתוספת דגש גם על יכולת משחק ועל מראה מתאים. כיוון שלמחזמר מחפשים שילוב של כל הנ"ל ואנחנו לא ברודווי, אז מתפשרים קצת (מבחינה ווקאלית חלקם לא זמרים דגולים, ורובם וודאי וודאי שרוקדים טוב פחות מאשר החבר'ה של "נולד לרקוד"). אפשר לתת להם לשיר שירים ממחזות זמר, אני מניחה, אבל יכול להיות שבכוונה נמנעים מזה, לפחות בשלב הזה... או אולי רוצים לפנות לקהל רחב יותר בבתים, ולכן בוחרים בשירים שכולם מכירים. פרט לכך, מדובר הרי בפורמט קנוי; לא בדקתי, אבל אולי גם מעבר לים הם התחרו בשירת שירים "רגילים" שעובדו לנאמבר ברוח מחזמר? אין לי מושג. אני לא מצפה שהפורמט "יחדש" לי. אני לא גרופית של תכניות ריאליטי ואני לא מחפשת ריגושים והפתעות. כיוון שמדובר בליהוק למחזמר, חשבתי שיבחנו זוגות על יכולות בימתיות שנדרשות למחזמר, ועד כה נראה לי שזה בדיוק מה שהם עושים, אז אני מרוצה למדי.

את האמת שציפיתי מהתוכנית הזאת להרבה פחות...

כי אני לא חושבת שזה נכון לעשות תוכנית ריאליטי לליהוק תפקידים ראשיים למחזמר.. ובטח שלא לגריז... לפי דעתי מי שצריך לבחור את השחקנים זה אנשים שיודעים לבחון יכולות של שחקן ולא ילדות בנות 12 שמצביעות לו רק בגלל שהוא נראה הכי טוב... אבל בסך הכל נראה לי שהתוכנית מתנהלת בסדר.. השופטים דיי מאזנים את התוכנית...

למעלה