מי שהתחיל רפואה בגיל מבוגר איך ?

מי שהתחיל רפואה בגיל מבוגר איך ?

אתם מממנים את הלימודים, שכ``ד , מחיה , משפחה אם יש ? אשמח לשמוע מניסיונכם ותודה לכולם
 

rachelalm

New member
גם אני ישמח לתגובה

מה שמעסיק אותי בימים האחרונים זה אכן, אך מסתדרים עם זה. בשנות העשרים כרגע אין לי בעיה(לכן לא בוכים אלחלב שניפשך אבל פיספסתי משהו שלא התחלתי ללמוד לפני חמש שנים) אבל כיצד מפרנסים בית משפחה, האם כולם ילדי עשירים? מפני שאם אני מתחילה משהו אני רוצה לגמור אין לי ענין להתחיל לימודי רפואה ולהפסיק באמצע כך אני ישאר קרחת מכל הכיוונים(כי בינתיים אני לא מתקדמת בתחומים אחרים) זה חלום חיי שלא זז כל יום שנאי יושבת בעבודה מול המחשב אני לא מבינה מה אני עושה במקום הזה.. ולא בישיבות עבודה בנושאי נתבים , קווי תקשורת וכד' למרות שנאי טובה בתחום.
 

The Reaper

New member
איך שורדים

טוב, אז קודם כל כן, רבים מהסטודנטים הם ילדי עשירים/מבוססים. הלימודים די תובעניים בייחוד בשנים הקליניות אבל תלוי מאד איפה. מאחר והגעתי ללימודים אחרי תואר שני (ועבדתי כל השנים בתואר הראשון והשני), יכולתי לקצר שנת לימודים וגם השנתיים שעשיתי פרה=קליני היו די מרווחות ואפשרו לי יחסית להמשיך לעבוד. עכשיו כשאני בשנים קליניות, אני חייב לציין שלא ממש נותר לי זמן לעבוד. כך שיש לצפות לתקופות בהן צריך להתבסס קצת יותר על המשפחה. זה גם מאד תלוי איפה לומדים. אצלנו בטכניון יש הקפדה מאד רצינית על נוכחות במחלקות. אני יודע שבירושלים למשל, יש פחות הקפדה והלומדים שם מסוגלים למצוא יותר זמן לעבודה (זה כמובן בא על חשבון לימודים). איך מסתדרים? אין לי מושג, פשוט סוחבים הלאה, מהדקים את החגורה וקדימה. יש לי הרבה מה לומר על התייחסות המדינה לעניין אבל זה לא המקום והזמן. זה מאד עצוב אבל בד"כ צריך להיות מבוסס כדי להתקבל (אחרת למי יש זמן להשקיע בבגרויות ופסיכומטרי וקורסים של יואל גבע וכדומה) וצריך להיות די מבוסס כדי לשרוד 6 שנים. לא שזה בלתי אפשרי לשרוד גם אם לא מבוססים, זה פשוט יותר מתסכל ופחות קל. אבל גם זה נגמר בסוף ומתחילים לראות משכורת. יש גם מלגות אבל אי אפשר לחיות עליהן. זהו, איש לא הבטיח גן של שושנים אבל המטרה מקדשת את האמצעים לא?
 

Dandy Walker

New member
איך שורדים 2

אני אישית הייתי כמה שנים בצבא קבע, ומהכסף שחסכתי שם (ומחסכונות קודמים) אני מממן את הלימודים והמחייה שלי - הכסף אמור להספיק לי עד תחילת הסטאז' (שם אני אמור להתחיל להרוויח משכורת מינימלית). ככה אני יכול כמעט לא לעבוד במהלך הלימודים (כרגע אני בסבבים הקליניים) - מה שמאפשר לי יותר זמן ללמוד ויותר זמן חופשי לבילויים (מה שלא פחות חשוב). מי שאין לו ברירה - עובד. ברור שזה בא על חשבון הלימודים. כמו שאמרו פה לפני, רוב האנשים (גם אלה שעובדים) בדרך כלל מקבלים סיוע כלכלי כלשהו מהמשפחה שלהם; אבל יש כאלה שעובדים ומממנים את עצמם באופן מלא (כולל כאלה עם ילדים). מגוון העבודות הוא שונה - הכל ממדריכי פסיכומטרי, דרך שיעורים פרטיים, מלצרים, עובדי מעבדה ועוד. בשנים הראשונות אפשר לעבוד כמעט בהכל ויש הרבה זמן (אפשר גם להפסיד לימודים כי אף אחד לא בודק נוכחות); בשנים הקליניות זה הופך להיות יותר בעייתי (מסיימים כל יום בשעות 16-17 והנוכחות היא חובה). אבל בשורה התחתונה - מי שאין לו ברירה ימצא את הזמן לעבוד, ואם אין לו סיוע כלכלי נוסף - זה גם יפגע לו יותר בלימודים.
 
למעלה