מי שולט בחומר?

dadi1

New member
מי שולט בחומר?

יש לי בריכת דגים בחצר וכמות הטינופת בה פשוט עולה על כל דמיון. כ"כ הרבה צואה הם מייצרים שזה מדהים. איך ניתן להיפטר מזה בדרך ביולוגית- ע"י חלזונות שלא מזיקים לצמחים או ע"י דגים מסויימים.יש דבר כזה? אגב, יש לי בבריכה סייפנים ירוקים. תודה מראש דדי

duel

New member
בצורה ביולוגית ...

אני מתאר לעצמי שאין לך מערכת פילטרציה ביולוגית ..... (לא כתבת נתונים על המערכות שיש בבריכה). מסור פרטים נוספים, אך בוודאות אוכל לומר לך שאם יש לך פילטר הוא לא מופעל נכון ולבטח לא בהספק הנכון - זה "פילטר מלך" מעסיק אותך בעבודות הניקוי. ואם אין פילטר מומלץ לך מאוד לרכוש אחד לפני שתשתעבד לנקיון. דרך אגב, במידה ואתה לא גר בדרום או במישור החוף, כאשר החורף ייכנס רוב הסייפנים שלך ימותו..... וכמות הג'יפה הנוכחית היא בעקבות (כנראה) התפוצצות אוכלוסין עקב השרצות רבות בימי הקיץ. בברכה, דודי

dadi1

New member
אז ככה

1. אין לי שום מערכת פילטרציה מותקנת 2. המערכת שהיתה מותקנת אצלי היתה משאבת מים שעשיתי ככה שתוציא את המים לתוך דלי עם הצמר גפן הזה והם חוזרים לבריכה במפל.אבל זה לא ניקה ממש את הצואה 3. הפילטר עצמו ניקה קצת את המים אבל לא את כמות הצואה ששוכבת בהמוניה על הקרקעית 4. גודל הבריכה הוא מטר על מטר על חצי מטר גובה בערך 5. הפסקתי את עבודת הפילטר מאחר והוא שאב לי את הדגיגונים הקטנים כתופעת לוואי שלו 6. בבריכה עצמה התקנתי מערכת חימום- כך שבחורף היא הופכת להיות בריכה מקורה ומחוממת-ממש כמו בקאנטרי קלאב. 7. רביית הדגים אצלי די מוגבלת מאחר ואני מניח שהם טורפים את רוב המכריע של הדגיגונים המושרצים- וגם בנוגע לזה אין לי ממש פתרון למעט שתילה של צמחים שאולי יהוו מקום מסתור טוב לדגיגונים אני מניח שקצת הארכתי, אבל הפרטים היו חיוניים אני חוזר לשאלתי המקורית- איך אני מתמודד עם כמות הג'יפה ההיסטרית וכמה זה אמור לעלות לי תודה מראש דדי

amos100

New member
גם לי יש

בריכת דגים בגינה והמים כל הזמן בצבע ירוק. יש לך מוסג מה הסיבה? יש לי שם 5 דגי זהב, הבריכה היא כמו שלך.

אורי-

New member
הבריכה בלי צל?

מים ירוקים זה תופעה מאוד נפוצה , פעילות בסיסית היא התקנת רשת צל , שגם תמנע חימום גדול מדי של המים ביום וכך הבדלי טמפ' בין יום ללילה. אפשרות לנקות מים לחלוטין: תכשירים כימיים (חלקם גם צובעים את המים בכחול) , מנורת UV שמשמידה את האצות , אבל עולה המווון , ודורשת התקנה כחלק ממערכת הסינון , מה שמייקר את העסק בעוד אי אלו שקלים (המון שקלים)

dadi1

New member
הסיבה

או ליתר דיוק הסיבות הן: 1. הבריכה נמצאת תחת שמש גלוייה בחלק משעות היום- בשעות קרינה חזקות (שעות הצהרים) 2. האור חזק מאוד 3. הטמפרטורה גבוהה שלושת הגורמים הללו גורמים לצמיחת אצות אינטנסיבית- כולל אצות מיקרוניות שגורמות למים לקבל את הגוון הירוק הזה מקווה שעניתי לך דדי

אורי-

New member
אוקיי :

פילטר = הכרחי , מים עומדים זה מקור לצרות... פילטר טוב צריך לסנן את כל המים לפחות פעמיים בשעה , ואל תשכח שכשאתה מעלה את המים לפילטר העוצמה יורדת... יש לך בבריכה כ 500 ליטר מים , קח אפילו פילטר של 2000 ליטר/שעה. את הפילטר אתה יכול להכין מדלי גדול , אפילו מפח אשפה שחור (הישנים) ולשים טוף למטה (שק עולה 14 שקלים בערך) , מעל תוסיף המון פרלון - תקנה ברפדיה , שם זה הכי זול לכמות גדולה. למניעת שאיבת דגיגים ועלים , בכדי לשמור על הפילטר ועל הדגים - תקח רשת כמו שמשתמשים נגד יתושים , תכין מעין "קופסה" שפתוחה למעלה, את הפילטר תמקם בפנים , וכך לא ישאב שום דבר גדול מדי. את המפל / פתח יציאה תמקם בצד השני בכדי ליצור תנועת מים יעילה. בהצלחה.

duel

New member
OK

100X100X50 = 500 ליטר לבריכה בגודל זה יש מערכות ביולוגיות(100% ביולוגי) שעולות כ- 500 שח. המערכות הנ"ל בחווה שהזכרתי כבר לא דורשות טיפול תקופתי, וכאשר אתה מטפל במערכת זה ללא פתיחה - כל המרכיבים הם ביולוגיים בלבד - זה הפתרון בשבילך. בריכה בלי פילטר מותאם היא נטל לבעלים או לגננים שלהם - שלטווח הארוך העלות של זה גבוהה בהרבה מרכישת פילטר. מחשבון למדידת נתוני מערכות פילטרציה וחימום אתה צריך פילטר.

duel

New member
OK

100X100X50 = 500 ליטר לבריכה בגודל זה יש מערכות ביולוגיות(100% ביולוגי) שעולות כ- 500 שח. המערכות הנ"ל בחווה שהזכרתי כבר לא דורשות טיפול תקופתי, וכאשר אתה מטפל במערכת זה ללא פתיחה - כל המרכיבים הם ביולוגיים בלבד - זה הפתרון בשבילך. בריכה בלי פילטר מותאם היא נטל לבעלים או לגננים שלהם - שלטווח הארוך העלות של זה גבוהה בהרבה מרכישת פילטר. מחשבון למדידת נתוני מערכות פילטרציה וחימום אתה צריך פילטר.

shirilik

New member
כמה טיפים לבריכות

קודם כל יש לכל בריכה פילטר אח"כ תלוי איפה הבריכה ממוקמת אולי יש צורף במנורת יו וי UV ויש עוד הרבה חומר שאפשר למד על בריכות אבל אלה הם רוב הדברים שצריך בבריכה

למעלה