מי שומר את מתכון החלה של טומי

  • פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
מי שומר את מתכון החלה של טומי

אני צריכה דחוף וטומי לא זוכר הוא איבד את מתכוניו עם המחשב החולה שלו אז בבקשה....... יאללה ביי
 

גלי®

New member
קבלי שניים:

לחם תפוחי אדמה הונגרי מתכון של הילית רינון-חמו 450 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים 700 גרם קמח רגיל 300 גרם קמח מלא 40 גרם מלח (כ4- כפיות) 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 40 גרם שמרים טריים 1 כפית זרעי קימל או 200 גרם גבינה קשה, מגוררת * בסיר מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים. מסננים ושומרים 330 מ"ל ממי הבישול. * במעבד מזון מרסקים את תפוחי האדמה למחית ומניחים להתקרר. * בקערה מערבבים את הקמחים עם מלח וחמאה. * מוסיפים את השמרים למי הבישול של תפוחי האדמה ומערבבים עד שנמס. מוסיפים למחית תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הקמחים. * מערבבים לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים קימל או גבינה (אפשר לחלק את הבצק לשניים ולנסות את שתי הגירסאות). * על משטח מקומח לשים את הבצק כ10- דקות. מניחים בקערה משומנת, הופכים לשימון הבצק מכל הצדדים ומכסים. מתפיחים כשעה. * תופחים על הבצק להוצאת האוויר, מעצבים שתי כיכרות אובליות, משמנים ועוטפים בנילון נצמד. מתפיחים עוד כחצי שעה. * מחממים תנור ל200- מעלות. * מקמחים את הכיכרות, בעזרת סכין חורצים חריצים אלכסוניים ואופים עם אדים כ15- דקות. מורידים את הטמפרטורה ל190- ואופים עוד 30 דקות. חלות חומרים ל 2 חלות 750 גר´ קמח לבן חצי כפית מלח קצת סוכר 25 גר´ שמרים בחורף קצת יותר 3 כפות שמן ביצה אחת ומים פושרים לפי הצורך 2 תפוחי אדמה בינוניים ---------------------- התפוח אדמה מגרדים על פומפיה דקה ומוסיפים את כל החומרים, מים בהתאם עד לקבלת בצק אחיד ולא קשה מדי וגם לא דביק לידיים. -------------------------------- נותנים לנוח לבצק במשך כחצי שעה רצוי לקמח מעל וכיסוי ע"י מגבת מחלקים לשישה חלקים ומכל שלושה עושים צמות . מורחים ביצה מעל ומפזרים סומסום או פרג או מה שרוצים בין שעה-לשעה וחצי נותנים שהבצק יתפח ומכניסים לתנור חום 200 לערך עם קצת מים באיזה סיר בכדי לעשות אדים וזהו זה. עוד רגע זה יהיה מוכן אצלם ונוסיף גם תמונה לצערי את הריחות לא יכול להעביר ברשת שבת שלום!
 

B T1

New member
../images/Emo8.gifהילית רינון חמו, נשמע ממש

הונגרי, אבל הריר נוזל. בחיי, שאת גדולה כביתר (בשיר)
 

גלי®

New member
../images/Emo9.gif גדולה? עבדתי קשה בשביל לא

להיות "גדולה"... :)))
 

vera2

New member
יש ../images/Emo124.gifכל הכבוד לך Galikam ../images/Emo140.gif

נכתיר אותך למלכת הרצון הטוב וההבנה במחשב
 

orlu

New member
גלי קבלת כל כך הרבה מחמאות

ב מים האחרונים אז מעבר לתודה במיסגרת הוירטואליה אני שולחת לך נשיקה את נשיקה החלה יצא מצויין בעיקר הריח בשכוונה על הבוקר
 

אריק7554

New member
../images/Emo163.gifרגע רגע אני קצת קשה הבנה...

במתכון הראשון כתבת שעוטפים את הבצק בניילון נצמד האם להסיר אותו לפני האפייה או להשאיר אותו?
 

orlu

New member
אריק ניילון ניצמד שמים כדי לזרז

את תהליך ההתפחה,אם תניח גפרור על הניילון ההתפחה תהייה אף טובה יותר לא לא אופים עם ניילון
 

גלי®

New member
BKF... תשאל את קרובי המשפחה שלי

מה הם חושבים על האספנות הכפייתית שלי... :)))))))
 

B T1

New member
vera-אל תאמיני לה, מאז שנולדה

היא רק ממציאה מילים......
 
למעלה