קבלי שניים:
לחם תפוחי אדמה הונגרי מתכון של הילית רינון-חמו 450 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים 700 גרם קמח רגיל 300 גרם קמח מלא 40 גרם מלח (כ4- כפיות) 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 40 גרם שמרים טריים 1 כפית זרעי קימל או 200 גרם גבינה קשה, מגוררת * בסיר מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים. מסננים ושומרים 330 מ"ל ממי הבישול. * במעבד מזון מרסקים את תפוחי האדמה למחית ומניחים להתקרר. * בקערה מערבבים את הקמחים עם מלח וחמאה. * מוסיפים את השמרים למי הבישול של תפוחי האדמה ומערבבים עד שנמס. מוסיפים למחית תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הקמחים. * מערבבים לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים קימל או גבינה (אפשר לחלק את הבצק לשניים ולנסות את שתי הגירסאות). * על משטח מקומח לשים את הבצק כ10- דקות. מניחים בקערה משומנת, הופכים לשימון הבצק מכל הצדדים ומכסים. מתפיחים כשעה. * תופחים על הבצק להוצאת האוויר, מעצבים שתי כיכרות אובליות, משמנים ועוטפים בנילון נצמד. מתפיחים עוד כחצי שעה. * מחממים תנור ל200- מעלות. * מקמחים את הכיכרות, בעזרת סכין חורצים חריצים אלכסוניים ואופים עם אדים כ15- דקות. מורידים את הטמפרטורה ל190- ואופים עוד 30 דקות. חלות חומרים ל 2 חלות 750 גר´ קמח לבן חצי כפית מלח קצת סוכר 25 גר´ שמרים בחורף קצת יותר 3 כפות שמן ביצה אחת ומים פושרים לפי הצורך 2 תפוחי אדמה בינוניים ---------------------- התפוח אדמה מגרדים על פומפיה דקה ומוסיפים את כל החומרים, מים בהתאם עד לקבלת בצק אחיד ולא קשה מדי וגם לא דביק לידיים. -------------------------------- נותנים לנוח לבצק במשך כחצי שעה רצוי לקמח מעל וכיסוי ע"י מגבת מחלקים לשישה חלקים ומכל שלושה עושים צמות . מורחים ביצה מעל ומפזרים סומסום או פרג או מה שרוצים בין שעה-לשעה וחצי נותנים שהבצק יתפח ומכניסים לתנור חום 200 לערך עם קצת מים באיזה סיר בכדי לעשות אדים וזהו זה. עוד רגע זה יהיה מוכן אצלם ונוסיף גם תמונה לצערי את הריחות לא יכול להעביר ברשת שבת שלום!