מי שטורח בערב השבת - כנראה שיאכל בשבת.

מי שטורח בערב השבת - כנראה שיאכל בשבת.

היות ואנחנו מוזמנים לארוחת ערב שבת, לרגל יום הולדתו של אבי, נכנסתי אתמול לפנות ערב למיטבח, והתחלתי לבשל. בתפריט, שהוטל עליי: פשטידת בשר טחון בצנוברים, פיסטוק קלוי, וחצילים. פשטידת כבד מטוגן בבצל ופטריות, ברוטב יין אדום. קונכיות בצק עלים, ממלואות בכבד קצוץ. ברור שהליכי ההכנה צולמו עבורכם, את התמונות, אצרף במהלך השבת. חגי
 
לגביי הפשטידות:

את המתכון, כבר רשמתי בעבר, בצק עלים. אלא ש......... הפעם, בגלל בקשה מפורשת, החלטתי לקחת את הפשטידה, ולחלק אותה (או בעצם לשדרג אותה) לשתי פשטידות שונות. הראשונה: בשר בקר טחון, עם קוביות חצילים מטוגנים, צנוברים ופיסטוק, על מצע של פרוסות חצילים מטוגנים, אפויים בבצק עליםץ הערה חשובה: בגלל שמדובר בטיגון גם של הבשר וגם של החצילים, יש לסנן עד כמה שאפשר את השמן לפני האפייה. השנייה: כבד עוף מטוגן עם בצל ופטריות, ברוטב יין אדום, לחתוך גס, עם סכין, ולסנן את הרוטב, לפני שמניחים בתבנית. ועכשיו: מיקבץ התמונות:
 
ועכשיו לקונוסים.

יש לי בבית את קונוסי המתכת המוכנים. חותכים רצועות דקות של בצק עלים ומלפפים על הקונוסים מלמטה למעלה, כקונכיה. טיפ: לא חייבים קונוס! חיתכו חתיכות ממקל עץ של מטאטא, עיטפו בנייר כסף, והרי לכם אופציה נוספת ליצירה של "כלי איחסון" אפוי.
 
אחרון אחרון חביב.

את הקונוסים אני ממלא בכבד קצוץ, ומגיש אותם עם רוטב בצל סמיך (שעשוי מאבקת מרק בצל - 4 כפות בפינג'אן רותח, בתוספת שתי כפיות קורנפלור). טיפ: ניתן להשתמש בקונוסים גם לקינוח. מלאו אותם במשהו מתוק, כמו פודינג או כל דבר אחר, פזרו אבקת סוכר, והא לכם קינוח. שבת נעימה ומשביעה לכולם. חגי
 

pirge

New member
הכל נפלא אבל הקונוסים בכבד ../images/Emo59.gifתודה .אני

מכינה סתם בבצק עלים בצורת עיגול. יאמי ויופי של רעיון. שבת שלום
 
חגי הזכרת לי נשכחות

זוכרת איך הייתי מגלגלת על קונוסים משומנים בצק ומכניס הפנימה קצפת או פטה, לפעמים סתם גלידה,מה שהיה. הפשטידות מרשימות תודה. מאחר וכאן קרניבורים יש מתכון חדש ישן לחצילים עם פיסטוק בבלוג שלי.
 
מזכיר לי נשכחות

זוכרת איך הייתי מגלגלת על קונוסים משומנים בצק ומכניס הפנימה קצפת או פטה, לפעמים סתם גלידה,מה שהיה. הפשטידות מרשימות תודה. מאחר וכאן קרניבורים יש מתכון חדש ישן לחצילים עם פיסטוק בבלוג שלי.
 

bigjack

New member
שאפו אחד גדול ../images/Emo106.gif

הכל נראה נהדר ומגרה. בדיוק קניתי היום בצק פילאס כדי להכין לחבר'ה שלי בורקס בשר ועכישו יש לי מתכון נהדר ממך
תודה ושבת שלום
 
למעלה