מי שלא קרא שייכנס מהר ל...

• פותח הנושא eliii
  • פורסם בתאריך

eliii

New member
מי שלא קרא שייכנס מהר ל...

"הודעת המנהל" היא מדהימה אני העתקתי אותה לתיקייה שתוקדש מעתה למאמריו של מאסטר בן ...היה משפט אחד "הלוחם מונע מנקודת התפישה(נקודת הכינוס) שלו לנוע- הלוחם מדרבן את נקודת התפישה שלו לנוע"...לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון ב "נקודת התפישה" או נקודת הכינוס....

time to fly

New member
טוב, אני לא הולך להסביר במקום בן

מה היא נקודת האיסוף, אני אשאיר זאת לאנשים הטובים יותר למטרה זאת רק אומר שזה מגיע מ"טנסגריטי", מהתפישה של השמאנים אם יצא לך לראות את הספר של קסטנדה "מעברים קסומים", רשום שם בפירוט על כך (נראה לי, לא יצא לי לקרוא יותר מדי, אבל זה הספר שחשף את התפישה והטכניקה)

שאלות! הסברים!! כולם לכאן!!! ../images/Emo37.gif ../images/Emo37.gif ../images/Emo37.gif ../images/Emo37.gif ../images/Emo37.gif

או-קיי, כל מי שיודע מהי נקודת המאסף (או נקודת התפישה, או נקודת הכינוס, או בכל שם אחר), שישרשר לכאן ויסביר!!! שרשרו את הסבריכם - כל מי שיודע! בבקשה?! מעניין ואולי אפילו חשוב יהיה להצליב ידע, להשוות ולהבין נושא חשוב זה. כל מי שלא יודע מהי נקודת המאסף - שישתדל לקרוא את התשובות של האנשים שתינתנה כאן. זהו נושא חשוב ומרכזי ביותר בכל הקשור לדרך הלוחמים ובכלל בחיים שלנו. שלומי - אני מאוד מבקש שתכתוב גם אתה מהי נקודת המאסף, כי אין לי ספק שאתה יודע מהי... אסף - אתה לא תתחמק... אתה יודע שזה נושא חשוב, אז בבקשה... ארי - איפה אתה??? קדימה, כנס לשרשור ותן יד... זוהי עבודה משותפת... גיא גיא - לאן אתה חושב שאתה הולך??? אני מצפה לתשובתך באהבה ובהערכה, בין אם היא תהיה קצרה מאוד ובין אם היא תהיה ארוכה, בין אם תהיה מרתקת ומורכבת כהרגלך ובין אם תהיה משפט וחצי. איך שבא לך, רק עשה טובה... היעוד שלך הרי כרוך בלעזור לאנשים ולהסביר דברים, המוות אורב - ואין זמן טוב יותר מעכשיו... טל - את מוכנה גם?... ענת - אולי זה הזמן?... טליה - המממ... אני חושב שבינינו, את יודעת שאם תכתבי כאן תשובה בעניין, יש לך הרבה מה לתרום... תסתכלי לעצמך בעיניים... כל מי שלא הזכרתי כאן את שמו/ה אבל יודע/ת שהוא יודע/ת במדוייק או בערך, מנסיון אישי או מקריאה - האם אתם תניחו להתעלמות שלי מהזכרת שמכם ברשימה זו, להשפיע על מהלך העניינים? האם אתם מוכנים לעזור? האם אתם מוכנים לכתוב כמה מלים בנקודה קריטית זו? אני גם אשתדל להוסיף הסברים משלי, אבל בגלל שיש פה תחושה לא מוצדקת שאני מבין גדול בדרך הלוחמים, אני לא רוצה לשים את הסבריי ראשונים, כדי לא להשפיע על הסבריהם של אחרים. אני אשתדל לשים את הסבריי בהמשך או אפילו בסוף. שלכם באהבה רבה ובציפיה ובסקרנות ובשמחה בן

ממממממממממממ.........

אין לי מושג קלוש מהי "נקודת המאסף"... אבל למה יש לי תחושה שזה בערך באמצע הגוף וקשור בין היתר ל....סקס? גלית

eliii

New member
גלית זה אחלה שאת חשה כך....

רוצה להרחיב על זה מאמי?

נקודת התפישה (או נקודת הכינוס):

מכונה בספריו של קסטנדה "הנקודה שבה נאספת התפישה". כאשר רואים אדם הוא נראה כביצה זוהרת ענקית, או כפי שאני רואה אותו - כמבנה מופלא דמוי אוסף ענקי של קריסטלים (מזכיר לי תמיד את הבית של סופרמן, כפי שהוצג בסרט סופרמן 1). בתוך הביצה הזוהרת הענקית או על פניה, יש איזור זוהר במיוחד, שהוא האיזור של החיבור הישיר בין רצועות האור של הביצה הזוהרת לבין רצועות האור החיצוניות לה, מהן מורכב היקום. באותה נקודה, יש התאמה מלאה בין הזרימה של הרצועות הזוהרות החיצוניות לבין הרצועות הזוהרות של הביצה. בנקודה זו מתרחשת התפישה. וזוהי הנקודה המכונה "נקודת הכינוס" או "נקודת המאסף" או "נקודת התפישה". זהו הסבר חסר-סבלנות במקצת, כי אינני מפרט את חשיבותה העצומה של נקודה זו ואת ההשתמעויות המדהימות של עצם קיומה, אבל אני מה-זה עייף עכשיו - יש לי שיעור להעביר ב-7:00 בבוקר והגיע הזמן (מזמן) ללכת לישון... אז לילה טוב לכולם! באהבה בן

star d

New member
נקודת כינוס/איסוף

היקום מורכב מאנרגיה, כך גם כל יצור על פני היקום. אנו תופשים את המציאות דרך נקודה מסויימת במרחב האנרגטי האישי שלנו, המכנסת את קוי האנרגייה העוברים דרכה ו"מקרינה" לנו תמונה מסוימת של המציאות. מיקומה של נקודה זו משתנה. אצל רוב האנשים היא ממקומת סביב איזור הראש "השכל". כמובן שכל תזוזה במיקום נקודת הכינוס, משנה את מצב התפישה ואת הראייה שלנו את המציאות. לדעתי דוגמה טובה לתזוזה קיצונית בנקודת הכינוס היא השפעת סמים מעוררי הזיות. star

bertcat

New member
נקודת התפיסה זזה לי - מה לעשות..

נקודת התפיסה/מאסף/כינוס (what ever) מקובעת ביום יום כך שאנו תופסים את העולם כל יום וכל שעה כמעט אותו דבר. שינויים קלים במיקומה הם שינויי מצב רוח, עצב, שימחה, יאוש וכו´. למרות שינויים אלה עדיין התפיסה היא בגדול זהה, העולם נראה עולם, לאנשים שתי עיניים, עיצים צומחים למעלה, אנחנו מבינים את השפה וכו´. תזוזה גדולה של הנקודה תביא לתפיסה שונה לגמרי, הכל יהיה שונה, ככל שהמרחק מהמיקום המקורי גדל, כך גדל השוני והמוזרות של הדברים. עדיין, הדברים יראו לנו "בסדר", לא מוזרים, כי במיקום החדש, כך אנו תופסים, ואנו לא ממש זוכרים את התפיסה הרגילה שלנו. בחלומות למשל (וגם בזמן פחד גדול, שימוש בסמים, רעב), הנקודה משתחררת וזזה מעצמה לכל כיוון. זאת הסיבה שקשה לנו לזכור את החלומות שלנו, התפיסה בחלומות שונה, דברים שאינם הגיוניים ביום יום, קורים בטיבעיות בחלום. כשאנחנו מתעוררים, אנחנו לא יכולים לזכור מה שלא מתאים לתפיסה הרגילה שלנו, ואפשר להגיד שאנחנו מדחיקים. לכן, חלום שאנחנו זוכרים הוא בדרך כלל חלום שבו נקודת המאסף היתה בקירוב למקומה הטיבעי, ואילו את החלומות המעניינים באמת, אנחנו שוכחים...

גיאגיא7

New member
I take the challenge

נקודת המאסף הוא מושג הלקוח מתוך ספריו של קרלוס קסטאנדה, והידע שלי על המושג הזה לקוח משם, ולא מחוויה אישית. לפי התפישה הדון-חואנית, כל אחד מאיתנו הוא למעשה מעין כדור של אור או של אנרגיה, שמורכב למעשה מאוסף של סיבים אנרגטיים. הקשר האמיתי שלנו עם העולם - החישה והתפישה - מתבצע בגוף האנרגטי הזה בנקודה מסויימת, שאצל רוב האנשים נמצאת מאחורי הכתף הימנית (ולא ליד השכל, כפי שנאמר). בשעות הערות שלנו, הנקודה הזאת נשארת לרוב קבועה, והתנועה המשמעותית שלה מתרחשת בשעות הלילה בזמן החלימה, בעת לקיחת סמים שונים, ובמצבים נפשיים קיצוניים. תנועת נקודת המאסף משנה את התפישה, ולא להיפך. כלומר, אנחנו חווים "הזיות" כשאנחנו לוקחים סמים, בגלל התנועה של נקודת המאסף, כנ"ל לגבי חלומות. אדם יכול, לאחר אימון ממשוך, ללמוד לשלוט בתנועתה של נקודת המאסף, וע"י כך לשלוט במודעות שלו ובתפישה שלו, עד לרמה שבה הוא מסוגל לשנות את המציאות (כי הרי המציאות, היא תפישה, לא?).

למעלה