מי שמע אתמול את רונה בערב המחווה לגרוסמן

rigoletto111

New member
מי שמע אתמול את רונה בערב המחווה לגרוסמן../images/Emo35.gif

רונה קינן שרה אתמול, בליווי יוני רכטר, בערב מחווה לסופר דוד גרוסמן, ביריד הספרים הבינלאומי בבנייני האומה. היא שרה שני שירים שחיבר גרוסמן, ולדעתי עשתה זאת נפלא. עוד מישהו היה? מישהו צילם או הקליט?

אני הייתי..

אבל היה תור כל כך ארוך, ומצד שני ספרים כל כך רבים.... ויתרנו על רונה.. קנינו ספרים במקום.. אני חושבת שזו הייתה החלטה אמיצה :).. חוץ מזה, שמענו את הרוב, נראה שהיה נחמד שם, בפנים..

הייתי. היה יפהפה.

מבחינת הטקסט, הכי אהבתי את השיר הראשון שגרוסמן הקריא ("תאהב אותי, למרותי"). הוא היה ממש נכון וכואב וחבל לי שלא רונה ביצעה אותו (דין-דין אביב עשתה את זה בצורה די מאכזבת). הבחורה עם הסקסופון (תמר, נדמה לי) היתה חיננית ומקסימה. ערן צור הקריא בצורה קצת יותר מדי דרמטית ובכל זאת זה היה ציטוט נהדר שהעלה נשכחות (אין לכן מושג כמה סיוטי ילדות היו לי בגלל הפרק ההוא שמומין נכנס לכובע). וכמובן גולת הכותרת היתה יוני רכטר ב"אורחת זרים" ואח"כ הוא ורונה יחד באחד הדואטים המקסימים שנכתבו אי-פעם. חבל, חבל, חבל לי שאין את זה מוקלט בשום מקום. מאד אהבתי את הקטע שרונה פתאום עוברת לדיבור ("ואז, היא לוקחת את הספר שלו בין כפותיה..."). השיר האחרון היה, כמה הולם, "סוף", שאותו כבר הכרתי. לסיכום: גרוסמן גאון, הוא אחד היוצרים האהובים עלי ובכלל מהאנשים שמתחשק לך להרים להם טלפון באמצע הלילה, יוני רכטר כנ"ל, רונה כנ"ל כנ"ל. היה שווה לנסוע עד לירושלים (הקפואה. איזה כיף) ולחזור בחצות הלילה.

גוזלה

New member
אני חושבת שהייתי מעדיפה לא לדעת

כמה נפלא היה. עכשיו כל כך מתחשק לי לבכות!! מישהו יודע מה הולך לקרות עם כל השירים האלו, של גרוסמן? הוא הולך להוציא ספר שירה? או דיסק עם שירים מולחנים..? מה הולך להיות שם? אהה!! אני חייבת להשיג את זה!!

SheIIy

New member
תמר זיו אולי..?

ואיזה ציטוט הזכיר לך את הפרק עם מומין?
(בדיוק היום נזכרתי בפרק הזה... כמה בכיתי בגללו בזמנו...)

הציטוט מ"שתהיי לי הסכין"

לא זוכרת איזה עמוד בדיוק, ואין לי את הספר בהישג יד... לכל המצטערות, אמנם זו נחמה פורתא, אבל העתקתי את המילים של השיר הראשון. אני לא בטוחה שמותר לי לפרסם אותן פה אבל אם תרצו שימו כתובת מייל ואשלח לכן. :)

גוזלה

New member
לי, לי! שלחי לי בבקשה..: ]

במסר... [והוו- אני פשוט אוהבת את "שתהיי לי הסכין"! כמו גם רבים אחרים שלו, אבל הוא פשוט טוב! ]

רעוּת

New member
אמג, על מה הקטע משתהיי לי הסכין?

עוד ספר שהרס את חיי
וגם אני אשמח אם תשלחי לי במסר או משו

למעלה