מי שמע על מכון קורן?

papylove

New member
מכון קורן

אישית אני לא מכירה את המכון ואת שיטת העבודה שלהם. בשירות הפסיכולוגי במקום מגורי הרבה פעמים המליצו על המקום. יש לי שכנה שבנה היה מטופל שם ולטענתה השיטה עבדה. אני מסתייגת ממכון זה (במקום מגוריי) מסיבה פשוטה לפני כשלוש שנים כאשר אחותי עוד הייתה סטודנטית (סוציולוגיה וקרימנולוגיה) היא התקבלה לעבוד שם כאשר לא היה לה שום רקע לנושא (לכל הנושא של לקויי למידה, הפרעות קשב וכל מה שנלווה). היא עברה הכשרה של שבועיים והחלה לעבוד עם ילדים. אני חושבת שמקום כזה צריך להחזיק עובדים שיש להם קשר למה שמנסים ללמד שם. נכון שצריך לתת גם עבודה לסטודנטים אבל הסטודנט צריך לבוא מרקע אקדמי בנושא. כמו שסטודנטים רבים להוראה עוברים ימי עיון ועבודה מעשית בבתי ספר וגנים גם סטודנטים הלומדים אחיות עוברים הכשרה בבתי חולים וכיוצא בזה. אני לא רואה שום קשר בין מכון קורן שאמור לעזור לילדים בבעיותיהם הקשורים ללימודים והבנת הנקרא והנשמע לבין סטודנט הלומד קרימינולוגיה וסוציולוגיה. אולי זה רק מיקרה חד פעמי ויתכן מאוד כי הם עוזרים לילדים רבים והשיטה שלהם אמינה עוזרת ותומכת אך בגלל ידע ספציפי זה במקום מגורי אני אישית נמנעתי מלהגיע לשם עם ילדי. אם תחליט להגיע למכון זה אני חושבת שצריך לבדוק מי העובדים במקום רקע וכאלה ולהחליט בהתאם.

בדיקה כזו נכונה לכל סוג של עזרה

כל טיפול שאדם מקבל, מן הראוי שיבדוק מה הכשרתו של המטפל. לצערי, יותר מדי אנשים שאינם מוכשרים לחינוך או לחינוך מיוחד או לייעוץ מתקבלים למכונים שונים או גם לבתי ספר - לא תמיד עם התעודות הנכונות והחשוב - ההכשרה המתאימה לעבודתם. כדי להיות רופא כירורג, צריך להיות בעל הכשרה מתאימה לכירורגיה, שלא נדבר על רפואה. כדי להיות מורה לחינוך מיוחד, לצערי, לא מוכרחים להיות מומחים בתחום. אף אחד לא בודק בציציות. רק הרצון הטוב מספיק, וגם את זה אף אחד לא בודק אחר כך....

למעלה