מי שמשלם על כשרות משלם לגנבים

Harrington

Well-known member
מנהל
אם האדון סבור שמאן דהוא גנב ממנו, יואיל נא להגיש תלונה במשטרה כנהוג במקרים כאלו ובא לציון גואל. במקרה כזה גם יזכה למשגיח כשרות אחר/חלופי. זאת כמובן, ככל שאין בעיית כשרות במקום. על-פי תגובת מחלקת הכשרות המקומית, לצערנו זה לא המצב ובעיות הכשרות התחילו זמן רב לפני שהתקרית הנטענת עם אותו משגיח.

כך או אחרת כותרת השרשור כמובן מחורטטת ודמגוגית. מי שמשלם בעבור כשרות הוא אדם ש:
  • או שאכפת לו מכשרות והוא עצמו לא מבין בכך מספיק.
  • או שהוא מעוניין להרוויח כסף כתוצאה מהחזקת תעודת כשרות.

SupermanZW

Well-known member
אם האדון סבור שמאן דהוא גנב ממנו, יואיל נא להגיש תלונה במשטרה כנהוג במקרים כאלו ובא לציון גואל. במקרה כזה גם יזכה למשגיח כשרות אחר/חלופי. זאת כמובן, ככל שאין בעיית כשרות במקום. על-פי תגובת מחלקת הכשרות המקומית, לצערנו זה לא המצב ובעיות הכשרות התחילו זמן רב לפני שהתקרית הנטענת עם אותו משגיח.

שוקי כבר עשה את זה, קרא.

Harrington

Well-known member
מנהל
שוקי כבר עשה את זה, קרא.
שמעתי אותו היום. לא נכנסתי לקרוא. אני כמובן לא יודע בדיוק מה היה שם, אבל אותי אישית הוא לא שכנע בדבריו.
מצד שני יכול להיות שהושפעתי מהכותרת הדמגוגית של הערוץ והכתבת שם.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל

אם מר שוקי איסטנבולי צודק והמשגיח כשרות באמת לקח סחורה מהדלת האחורית בשווי מאתיים ארבעים שקלים אחרי שהוא הסיט את המצלמות הצידה
אז הוא (משגיח הכשרות) חטא בחטא ה"לא תגנוב".
ואם הוא חוטא אז תעודת הכשרות שלו שווה כקליפת השום והוא יכול לנגב איתה את הישבן.
במקרה דנן הבעיה היא של המוסד ששולח משגיחי כשרות שאינם אנשים כשרים
ולא של בעל החנות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם מר שוקי איסטנבולי צודק והמשגיח כשרות באמת לקח סחורה מהדלת האחורית בשווי מאתיים ארבעים שקלים אחרי שהוא הסיט את המצלמות הצידה
אז הוא (משגיח הכשרות) חטא בחטא ה"לא תגנוב".
ואם הוא חוטא אז תעודת הכשרות שלו שווה כקליפת השום והוא יכול לנגב איתה את הישבן.
במקרה דנן הבעיה היא של המוסד ששולח משגיחי כשרות שאינם אנשים כשרים
ולא של בעל החנות.
"הבעיה" מאיזו בחינה? הוא זה שתקוע בלי תעודת כשרות כרגע. מבחינה מוסרית/ערכית בוודאי שבמקרה כזה יש בעיה כללית, לא דווקא עם המוסד המשלח אלא קודם כל עם האיש עצמו ולאחר מכן לאותו מוסד. אבל את זה כמובן צריך לחקור ובדיוק בשביל זה המציאו את המשטרה.

תכל'ס אותי כאמור האיש לא שכנע. נכנסתי כעת בכל זאת לקישור והוא איבד אותי, שוב, בתהייתו "איפה אין ליקויים?", כאילו שזה דבר מקובל שיש ליקויי כשרות שוטפים דרך קבע.
אז כאמור, אני לא יודע בדיוק מה היה שם, אולי הוא לגמרי צודק בכל מילה והמערכת כשלה ויחד איתה אותו משגיח. אולי גם לא. אבל בהיעדר כלים לדעת מה האמת, מצב המשותף לכל המגיבים כאן, אני לפחות לא קונה אוטומטית את הסיפור (בין השאר בגלל איך שהוא מתחיל, משפט שלי לפחות עושה קונוטציה של 'הנה כך אקבל אמפטיה ותמיכה נגד הרבנות').

נסיך.333

Well-known member
ניתן לחלק את זה ל-2
1. אנחנו משלמים כסף מיותר למשגיחי הכשרות, אנחנו שבויים שלהם בחסות המדינה לצערי
2. זה שהמשגיח גנב זה בדיוק כמו שהקופאי, הטבח, המלצר, גנבו, כמקרה זה הוא כאחד האדם שלא עמד בפיתוי.
וכך צריך לשפוט אותו.

GoldenEyes

Well-known member
ניתן לחלק את זה ל-2
1. אנחנו משלמים כסף מיותר למשגיחי הכשרות, אנחנו שבויים שלהם בחסות המדינה לצערי
2. זה שהמשגיח גנב זה בדיוק כמו שהקופאי, הטבח, המלצר, גנבו, כמקרה זה הוא כאחד האדם שלא עמד בפיתוי.
וכך צריך לשפוט אותו.
ואז יטען אותו משגיח כשרות לתום לב ולא לגניבה.
מכיר את הספור הזה מלפני 30 ומשהו שנים במזנון של האוניברסיטה ,
היה בא משגיח כשרות , מסתובב 10 דקות במטבח
עובר במזנון וזולל מכל הבא ליד
שם קצת בשקיות , בטענה שלוקח לבדיקה.
לא לפני שלוקח את ליטרת הבשר שלו בדמות קבלה של המועצה הדתית , וזה היה הרבה כסף בזמנו.
זאת הבעיה , הגנבים בחסות וברשיון המדינה מותר להם.

למעלה