מי שמתכנן ביקור בתערוכת הפרחים

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
מי שמתכנן ביקור בתערוכת הפרחים

שיבחר מסלול אחר פשוט חבל ע הכסף עולה 50 שח לסטודנט שוטר חייל וילד 70 שח למבוגר היות וזה קרוב לבית התפתתי וחבל שכך הגן הבוטני הוא נעים אבל הוא נעים כל השנה (היום היה חם מאוד) והתחושה היא שהגן חשב מהיכן לאסוף כסף וניצל את הפסח לצורך זה חייבים לטייל בגן זה אומר שטח גדול עם עליות קשות למבוגרים או אנשים שקשה להם ללכת ולא ביתנים האחד ליד השני כפי שזכור לי מילדותי המון המון פרחים וצבע צפופים הכל סטייל מנימליסטי .אם כי המינימום לא מיוחד כל הביתנים מעוצבים פחות או יותר עם אותם פרחים למרות שקוראים לבתנים אנגליה יפן אוסטרליה וכו..... האמת??מביש,,,מעבר לכל מלא דוכנים למכירה הוליסטיים סטייל והם היו סגורים במות של הצגות ילדים והפתעות אחרות שלא עבדו יש קרון אחד שמוביל בנסיעה...... חבל על הזמן והכסף כל הזמן חשבתי מה היו אומרים נציגי המדינות שהוצגו שם אם היו יודעים כיצד הם מיוצגים יש בירושלים מסלולים מרתקים יותר ולגן הבוטני שהוא יפה כדאי לבוא ביום רגיל ולהנות ויש ממה....כשזה שקט והאגם נקי והמסעדה פתוחה ... בקצקץ הבנתם שהתעצבנתי

עב

New member
מחיר שערורייתי!

או שהסטודנטים בירושלים מאוד עשירים.

orlu

New member
מחיר שערורייתי וזילזול נוראי,אני

לא הייתי פה כל השבוע אומרים שבימים אחרים לא היו פרחים אבל היו פעילויות שונות,גם לא מספק הניצול של הקהל מזויע

עב

New member
לא רק בירושלים

בתי חזרה מקיבוץ יד מרדכי ויספרה שזאת מסחטת/משחטת כספים. כולם קונים כרטיס כניסה, גם התינוקות ולכל דבר יש מחיר, גם למי שרוצה להצטלם על רקע הנוריות, או לקפץ על מתקנים מתנפחים. כן, עד כדי כך... אז סעו בבקשה למקום שמאיר את פניו ולא שולח ידיים גסות לכיסים.

ברק 188

New member
מסתבר שב-יד מורדכי לא "מלקקים דבש"

אנילוביץ בטח לא התכון ליד כזו, אבל היד כנראה הפכה לעני לא יהיה לעולם.

עב

New member
על הדבש ועל העוקץ

פעם הקיבוצניקים היו תמימים ולא לקחו כסף בכלל. עכשיו הם נהיו חמדנים וקיצוניים. כרטיס כניסה לפעוטות? תשלום עבור צילום פרחים? הנה פרחים מגינתי הדרומית, בלי תשלום. ועכשיו אשוויץ ואומר שהצילום בוצע במצלמה דיגיטלית שבני זכה בה בתחרות צילום. טומי, מאחוריך!

עב

New member
וזאת גינת התבלינים שלי

את הפרחים אני לא קוטפת אבל את התבלינים אני קוטפת בלי סוף. מומלץ לכל אחד לפתח גינה כזאת, ירוקה, אוהבת שקוטפים אותה, מתחדשת יפה וגדלה בעציצים בלי בעיה.

עב

New member
חודשיים הגינה פורחת

במשך 4 חודשים היא ירוקה, חודשיים נוספים היא פורחת ואח"כ כבר חם מדי. יש שנים שאני משקיעה גם בגינת קיץ. אם תסתכל טוב, תבחין בצינור השקיה, כי בלי זה הכל היה מתייבש לי כבר בפורים. לעומת זאת גינת התבלינים ירוקה כל השנה וגם... טעימה!

ברק 188

New member
עב-עובדה,כא-נשים בוגרים/ות

יודעים אנו שהכל תלוי בצינור (ולא מה שאתם חושבים תתיבשו לכם)

אלהלה

New member
לא בדיוק כמו שאתם מתארים../images/Emo13.gif

ולא שאני הסנגורית של יד מרדכי - אבל - יש להם עסק שנקרא מכוורת ומי שרוצה לבקר שם ולקבל הסברים צריך לשלם - מה לעשות עסק זה עסק. בעניין הפרחים - גם עסק ולא של הקיבוץ דווקא נדמה לי - ומי שבוחר לבוא לראות שדה של נוריות שיד אדם זרעה ורוצה לקטוף - שישלם - והמוני בית ישראל אכן באים ועומדים בשורות וקוטפים ומשלמים. מי שרוצה להצטלם עם פרחים השדות פתוחים לפניו והוא יכול ללכת ולהצטלם בחינם כמה שירצה. הנה דוגמית לשדה לא רחוק מאיפה שאני מגננת - ולא הרבה בני ישראל באים לשם כי אין מה לקנות!!!! רק לטייל זה לא ממש מעניין הרבה אנשים מסתבר.

עב

New member
אז ככה

השדה שצילמת נראה לי יפיפה, איזה כיף לגנן במקום כזה! באזורנו אנשים אוהבים לטייל בבתרונות רוחמה ובשדות בארי והם עמוסי מטיילים בעונה. אלה שמורות טבע פתוחות, כלומר, ללא דמי כניסה. עכשיו הפרחים כבר בשלבי התיבשות. לגבי יד מרדכי: בקופה המליצו על כרטיס משולב ואמרו שגבר בן שנתיים צריך לשלם. אח"כ התברר שהמכוורת גובה כרטיס רק עבור בן 3 ומעלה. את זה לא אמרו בקופה וכסף סירבו להחזיר. מי שרוצה לקטוף נוריות צריך לשלם וזה מובן בהחלט. לא מובנת הדרישה לתשלום עבור צילום בלבד. ביד מרדכי הרוויחו באותו יום כמה שקלים והפסידו לקוחות לנצח! לשם השוואה: במוזיאון חיל האוויר הפעוטות לא משלמים (כשם שאת לא סניגורית של יד מרדכי, כך גם לי אין נגיעה אישית למוזיאון חיל האוויר). אין תשלום מיוחד עבור צילומים ולא עבור עלייה למטוסים (יש בצד כמה מטוסים קלים שאפשר לעלות עליהם ולהשתעשע בהם). גם הסיור המודרך במוזיאון כלול במחיר. אם רוצים להצטרף לפעילויות כמו טיסה, או "קורס טיס" לילדים משלמים בנפרד. משום מה טיסות הראווה בוטלו. כל הדברים האלה, כולל הביטולים, רשומים באותיות קידוש לבנה על זגוגית הקופה וגם נאמרים בעל פה. אני מרגישה שזה שירות טוב ויחס הוגן שראוי שילמדו גם ביד מרדכי. בכל אופן קיבלנו תמורה הולמת לכסף (26 ש"ח דמי כניסה) ובוודאי נשוב עוד ועוד. (גם קרוב לבית, חניה חינם, מה עוד אפשר לבקש?) הצרכנות בישראל מתפתחת לאט והצרכן צריך לדרוש שקיפות והוגנות ושכל המידע יימסר לו מראש. חג שמח לכולם, שיהיה לכם כיף באשר אתם!!

ברק 188

New member
../images/Emo62.gif רעיון...

אם כבר אפשר לעלות חינם אין כסף על מטוס קל-להמריא ולחוג מעל יד- מורדכי גם חינם אין כסף, לנחות למציאות זה כבר סיפור אחר
.

הילהל

New member
ואם כבר המלצות דרומיות

תרשו לי להתפרץ לכם לדיון? אחרי שבזבזנו 70 ש"ח על פינת החי הזעירה ביד מרדכי, בה למרבה הזוועה שועלים זללו ארנב (והאיש שלי היה צריך לנדנד הרבה עד שמישהו ניגש להוציא את הגוויה) - יש משהו ש"בוער" בעצמותי. רבים נוסעים לפינות חי מצ'וקמקות כאלה בקיבוצים ובמושבים, אולי בגלל הקסם הכפרי המדומיין שבהן. והנה, כאן בעיר באר-שבע חסרת הקסם, שוכן לו גן זואולגי גדול, מגוון, נאה ונוח לביקור, בו החיות חיות בכבוד וברווחה, הסיורים המודרכים אינם עולים גרוש, גם לא שקית האוכל שנותנים לכל ילדון - שיהנה להגיש לבעלי החיים. והעלות? בין 12 ש"ח (לילד/סטודנט/גמלאי) לסכום "אדיר" של 15 ש"ח. בחישוב קליל, לו ניגשנו לשם במקום לקיבוץ העלות היתה מסתכמת ב 39 ש"ח. להבא - אנחנו נשארים כאן.

עב

New member
הריני פורסת את השטיח האדום

או כל צבע אחר שתבחר.

ברק 188

New member
אין צורך בשטיח לנגב שהרי החול יכסה

וינגב הכל,אבוא הרצון לראות את הלא הזה עיר במדבר ולא לאוס-ואגס,אלא עיר של בני/ות טובים .

ברק 188

New member
הלא הזה=הפלא הזה

אל תתפסו אותי במילה, אבוא ואוי אם לא. אם תשכח ימיני תשכח...מה הבטחתי? יו-יו- תן תגובה.(הזדמנות להחזיר לי)

עב

New member
אין כאן חול אלא אבק

גם אתה כנראה לא מכיר את הנגב, אבל לא נורא, אתה לא לבד.חוצמזה תודה שאתה מוותר לנו על השטיח, כי האמת, אין לנו...

למעלה