מי שמתכנן חופשה בפסח

מי שמתכנן חופשה בפסח

למה הרוב נוסע למלונות 5* שהם מרכזי נופש ולא ממש מלון, והתלונות שנופש בארץ יקר מאשר בחו"ל, בטח בחגים.

הדרישות של האורח הישראלי הממוצע הן למלונות 5* הכל כלול עם פינוקים וצוות בידור ושיעשו לו ושיתנו לו, וישעשעו אותו וישמרטפו את ילדיו , ואחר כך הוא מתלונן שזה יקר לו, כשהוא מסרב להבין שמישהו צריך לשלם עבור כל הדברים הללו.
וכך הלכו ונעלמו לאט לאט המלונות הסולידיים והנחמדים, כאשר את מקומם תופסים קומפלקסים ענקים שמשמשים כמרכזי לינה שעשועים והאבסה.
(אני קורא לנושא השעשועים,רביצה על החוף,האבסה - "קולוסיאום, סטקיה וחזיריה").

העובדה היא שמלונות 2*-3* מאוד פופולארים בכרתים, והשהיה בהם מהנה ביותר למרות שרובם רק עם ארוחת בוקר, אבל בחלקם הגדול יש גם מטבחון מאובזר, מה שמאפשר ארוחות עצמיות, בעוד מחיר הלינה לחדר זוגי נע בין 25 יורו ללילה בשולי הישוב ל-35-40 יורו במרכז הישוב.
מי שמחפש חיים כפריים, כמובן יכול למצוא צימרים נחמדים במחירים הוגנים.אז מי שלא מחפש לבזבז ולהתלונן, הולך למלונות וצימרים כאלו ומטייל וממצה את החופשה.

בעוד המלונות "דה-לוקס" מלאים ישראלים שחייבים 18 סוגי סלטים בארוחת הבוקר, שיש להם רק תלונות המוזרות ביותר (לא היתה בערב לקרדה, למה לא מחליפים את כל המגבות פעמים ביום, פקידי הקבלה לא מחייכים מספיק, לא רואים ערוץ 22 ישראל בטלויזיה, המרק חם מידי/קר מידי/סמיך מידי/דליל מידי, יש יותר מידי מדרגות בדרך לשפת הים, למה יש רק 4 טעמי גלידה, הלחם לא חם, המים בבריכה קרים, מה פתאום מחייבים אותם על פריטים מהמיני בר הרי בכל העולם זה בחינם, וכו וכו וממאיסים עצמם על צוות המלון.

ולמרות זאת, הדילים לכרתים (כולל טיסה והעברות) זולים מדילים בארץ (ללא הסעה).

ידיעות ממון 26.01.2014 - השוואת מחירים (בשקלים) לדילים למשפחה ארבע נפשות ארבעה לילות:
אילת (אירוח חצי פנסיון, ללא הסעה) 12.400- 27.400
רודוס (אירוח חצי פנסיון, כולל טיסה) 7.700 - 10.200
אנטליה (אירוח הכל כלול, כולל טיסה) 7.400-8.400
כרתים (אירוח הכל כלול, כולל טיסה והעברות) 8.300-9.500

היה מלון חדש ומפואר שבשנה הראשונה להרצה עשה מחירים טובים לוועדי עובדים מישראל, ובעל המלון קילל את היום שהוא נולד.....ובחורף המלון החדיש עבר שיפוץ יסודי.
היה זוג שבשחצנות ביקש לדעת מהו המלון היקר ביותר בכרתים כדי לבצע אליו הזמנה.
התשובה: "דה פנינזולה אוף פורטו אלונדה" והסוויטה הנשיאותית עולה 8.500 יורו ללילה עם ארוחת בוקר.....

רק תזכורת שבחו"ל זו עדיין לא העונה והיתרון היחידי של אילת הוא ים חמים, אבל היתרון של כרתים/טורקיה למשל, שיש המון לאן לטייל ומה לראות.

מאיר, הדברים שכתבת נכונים, אבל תמיד יש

את האבל שלו, הצרה עם הישראלים הנופשים ב-5 כוכבים שמבטיחים להם שמיים וארץ, כדי שיבואו, אבל המלונות לא עומדים בהבטחות שלהם, אולי רק ב-50% מההבטחות, לו לא היו מבטיחים כל כך הרבה , לא היו באים לשם, או שלא היה להם כל כך הרבה צפיות, כגודל הצפיה , כך גודל האכזבה!
בכל אחד מהמלונות שציינת, אין שום הבטחות של הכל כלול, אולי רק בטורקיה, בחו"ל כשאתה מגיע , אומרים לך במפורש , שינה וארוחת בוקר, בלי שום בידורים , את הבידור תעשה לך לבד, כך שאין שם תלונות.
בדילים לחו"ל שמארגנים אותו פה בארץ, יש הבטחה של הסעה משדה התעופה עד המלון ובחזרה ביום שחוזרים, כמובן שגם שם היו אכזבות, כי לא ידעו לאיזה מלון שולחים אותם,
הייתי בטיול של דיל, לנו במזל היו חדרים טובים והכל היה בסדר, חלק מהקבוצה , לא היה מקום באותו מלון , נתנו להם חדרים רחוק מהמלון האם, והם היו צריכים ללכת עבור ארוחה ברגל עד המלון ובחזרה, דרך די ארוכה, והחדרים היו מרוחקים מהתחבורה הציבורית, את זה לא סיפרו להם לפני הטיול פה בארץ, כך שלא תמיד הישראלים אשמים או לא מתנהגים טוב!
יש אצלינו הרבה הבטחות ומעט מעשים !!

אז מה עושה מי שהתאכזב פעם,פעמיים,שלוש,מאה....

לא מאמין יותר להבטחות.

בכרתים, מה שמבטיחים לך, זה מה שתקבל, והכל מה שהובטח כ-"הכל כלול" למטיבי-לסת כל היום במלונות דה לוקס. במלונות פשוטים יותר, הכל כלול הוא למעשה "פול בורד" ולא "אול אינקלוסיב".
יותר ויותר מלונות גם מקצים חדר משחקים עם מטפלת לילדים, יש ליד הבריכה מגלשות, בעיקר בהרבה מלונות שבמרכזי התיירות.

אם מצויין "העברות" זו בהחלט התחייבות כולל הסעה ובלי שום תירוצים, אחרת זה הפרת חוזה. ואני מדבר על מרכזי נופש, בהחלט לא מלונות מסחריים, שם המלון מיועד ללינה עם ארוחת בוקר ואז כל אחד פונה לעיסוקיו. התחילו גם לשנות בתי מלון "למבוגרים בלבד" (ראיתי שיש גם בארץ כבר צימרים כאלו) .

את צודקת לגמרי כשאת אומרת שלא מספרים לנוסעים את האמת ומרמים אותם במקרים רבים, ואתן דוגמא מצויינת שחוזרת על עצמה שוב ושוב ושוב כל שנה.
מוציאים טיסות בפסח. לפחות ברודוס ובכרתים זו לא העונה והכל סגור. זה לא מספר אף סוכן לאף תייר, בחיים לא.
אני תמיד אומר שמי שנוסע שלא בעונה ומטרתו לטייל, אפריל זה זמן מצויין כי האביב בשיא פריחתו ועדיין יש שלג על הפסילוריטיס ואפשר להגיע לשלג למשל במערת האידי, אבי מי שמחפש לשרוץ בבריכה או על שפת הים, זה לא ממש הזמן, מה גם שבערב אין לו לאן ללכת, אלא אם ירצה לפגוש ישראלים משוטטים כמוהו ברחובות ומחפשים מה לעשות.....

היום, לדעתי וכך גם אני עושה, הנוסע מוטב שידאג לטיסה לחוד ומלון לחוד ויתכנן לעצמו את החופשה וגם אם זה מעט יותר יקר לפעמים, זה בהחלט שווה.
אבל עם התנהלות נכונה, לא צריכה להיות בעיה.
למשל כרטיסי טיסה ליוני, בדצמבר עלו 180 יורו, אני קניתי בינואר ב-280 יורו, בתי מלון אפשר לבחור גם במחירים שציינתי, מלונות שקטים ונחמדים עם ארוחת בוקר ומטבחון מאובזר, ושוכרים בהזמנה מראש רכב ומטיילים בכיף.

עשיתי חשבון למי שנוסע בלי לבזבז סתם כסף אבל גם לא להתקמצן וליהנות מהנסיעה, הנסיעה לכרתים צריכה לעלות (לזוג- מלון 25-50 יורו ללילה,כלכלה 20-30 יורו ליום,רכב 30-40 יורו ליום,דלק לפי 200 ק"מ ביום 30 יורו):
לשבוע - 875-1260 יורו
לשבועיים - 1750-2520 יורו
לשלושה שבועות - 2625-3780 יורו
לארבעה שבועות - 3500-5040 יורו.
הטיסה - לפי הכרטיסים שמשיגים. כל המקדים, זוכה.

תזכורת: זה בכרתים, ביבשת המחירים גבוהים בהרבה.

יוליקה

Member
מנהל
מבלי לפגוע, באמת....אני לא לוקחת דילים

למדינות אגן הים התיכון.... כי סוכני הנסיעות נלהבים למכור כמה שיותר,
מבטיחים מלון מסויים למרות שהם יודעים שהוא כבר מלא.... אז יקבלו מלון אחר...
באותה רמה...אבל לא על שפת הים....מרחק 10 דקות נסיעה....ביג דיל...
באירופה הקלאסית... גרמניה, אוסטריה, הונגריה, צכיה.... אף פעם לא החליפו
לי מלון...ואף פעם לא קרה שלא קיבלתי מה שהובטח.... ותסלחו לי שאני נשמעת
סנובית.... אבל ישראלים יש לי פה מספיק, אני לא רוצה להיות בחברתם בחו"ל....
הרי בשביל זה אני נוסעת לחו"ל כדי שבחדר האוכל אני לא אשמע....הי חיים תביא גם חלב.....

פרסומת שנכשלה:"באל על תרגיש כמו בבית".....

מה שכתבת זה נכון ברוב המקרים, בארץ משום מה מרוב שכולם מסתבכים בכל מיני קומבינות, רק מסבכים את העניינים ולא מתביישים שלקר ולרמות ולמכור שקרים לאנשים כשהם יודעים שזה שקר.
אז מי שעיניו בראשו, לא נוסע בדילים, רק אם הוא יכול, לא כל אחד יכול.

למעלה