מי שמתעניין במכניקת הקוואנטים

מרי לי

New member
מי שמתעניין במכניקת הקוואנטים

בא לי דיון מושכל על תיאוריית המיתרים.... אני ממש לא פיזיקאית, אבל זה מרתק אותי יש לכם משהו להוסיף בעניין
האם שמעתם את תיאוריית המיתרים
ממה שאני הבנתי (אולי זה לא נכון, אבל זה מה שאני הבנתי) הגיע למסקנה (שנויה בהמון מחלוקות) שאבני הבניין הכי קטנות (שגילו נכון לעכשיו) שקטנות יותר מהקווארקים (החלק הכי קטן באטום) הן בצורת מיתרים, הם יכולים להיראות שכמה צורות שונות ולרטוט (ממש כמו מיתרים שממיעים מוזיקה ) בתדרים שונים, התדרים האלה הם בעצם אנרגיה והא זו שמייצבת את החומר כמו שאנחנו מכירים אותו היום, מהקטן לגדול אם זהנכון , כדי שהתיאוריה הזו תעבוד, יש צורך במימדים נוספים חוץ מאלה מוכרים לנו (ימין-שמאל, למעלה-למטה, וזמן) איינשטיין טען בזמנו שיש הרבה יותר מימדים, נדה לי שהוא טען שיש 12 מימדים... בכ"א זה מה שאני מבינה עד עכשיו.... מישהו ממשיך מפה

Purple Mushroom

New member
../images/Emo122.gif אוי , אני גם לא ממש בקיא בזה.

רק ראיתי את הסרט "בליפ" . (עדיין לא ראיתי את הסרט "הסוד" :) ) . ואני זוכר שפיסיקאי אחד אמר שמי שמתעסק בזה יותר מידי . קרוב לוודאי שישתגע.:) סליחה שלא תרמתי לדיון המושכל . אבל לפחות אולי הקפצתי לשאר הידוענים בפורום אם יש כאלה ויבואו בזמן הנכון :)

מרי לי

New member
הפיזקאי הזה צודק......

אני רק מלראות את זה כמעט התחרפנתי..... זה לחשוב ממש בגדול ולהתחיל ממש ממש בקטן..... ביחד..... זה מפחיד ביותר............ ראיתי את הסדרה הזאת שנקראת ELEANT PLANET נראה לי (לא זוכרת בדיוק) וזה היה כ"כ מפחיד....... ז"א המון המון מידע להכיל ביחד, כשהוא בלתי נתפש קצת...... בסוף הבנתי...אבל זה באמת הזוי ביותר......... דווקא תרמת.. ואם ראית בליפ, אז המדען הוא כבר משוגע
ההוא ש DR QUANTOM

שאלתי פיסיקאי

שלא ראה את הסרט בליפ, אבל שמע מחבריו למקצוע וללימודים שזה סרט שמנסה לקשור את הפיסיקה (תאוריית הקוונטים) לחשיבה חיובית ודברים דומים, וכמו רוב חבריו למקצוע לא אהב את ה"אונס" הזה להגדרתם. לגבי המיתרים - זו רק תאוריה. תאוריה שכנראה מסבירה הרבה, ואולי יש לה גם הרבה תומכים, אבל מבחינה מדעית היא עדיין רק תאוריה. לגבי מה שהוא אמר על בליפ, המדענים ברובם המכריע לא יכולים לעשות את הקפיצה הזו מתאוריית הקוונטים ועקרון אי הודאות לחשיבה חיובית. יש פה גורמים נוספים כמו מה זה בכלל תודעה? האם מצלמה לבד משפיעה על הניסוי או רק תודעה מודעת של אדם או בעל חיים? שאלות לא פשוטות בכלל שהפיסיקאים מוותרים עליהם לטובת הפילוסופים. הפיסיקאים פשוט טוענים - אנחנו לא יודעים. כל השאר - השערות.

רותי 11

New member
כל דבר בעצם רוטט

לכל דבר יש תדר, איטי יותר מהיר יותר אבל הכל כולל הכל רוטט, היום המדע מגלה את זה, התפיסה הזאת מקושרת לפיסיקה הקוונטית על ריבוי מציאויות, ואיך כל בחירה שלנו מובילה אותנו למציאות אחרת.

למעלה