עדכונים ואכזבות
מאז הפגישה לפני שבועיים (בדיוק) עברו הרבה גשרים מעל המים, לרגע אחד לא הרפנו מלפיד - ואני אכן לקחתי על עצמי את התפקיד האופטימי נאיבי. וזה בערך מהלך הדברים: כזכור, טימי הבטיח לי אישית (ולשמחתי בנוכחות יוסי ותמיר מלפיד) שהוא יסלול ויתקן את המעבר, והוסיף ואמר שאין לו גם התנגדות לשנות את התואי, ובפרט שיוסדר מנגנון האטה בסוף הירידה. מאז הוסכם כי בנוסף אלי ואל עברון (המהנדס של טימי) יצטרף גם מהנדס כבישים משלנו ("כדי שלא נבוא אח"כ בטענות") מדי יום (ממש מדי יום) ניסיתי לארגן את הפגישה הזו ובכל יום הבטיחו לחזור עם תשובה "ממש מחר", וזאת כאשר רונן כבר דאג שיהיה מהנדס מטעמנו שיגיע לכשידרש. היום הייתה פריצת דרך: הודיעו לי שעברון בעצם לא היה מוכן להגיע כי מתקיים דיון משפטי בעניין האישור שלו את התואי החדש של המעבר. אבל אין מה לדאוג - טימי כבר דיבר עם מהנדס אחר. לשאלתי למה שלא יסללו כבר את הכביש כפי שהוא היום (פשוט כדי שלא ייפגע מישהו) ושאחר כך נדבר על הסדר קבע, נאמר שבעצם... כיוון שהגשנו עתירה בעניין המעבר, הם הבינו שאסור לעשות כל שינוי בכביש, ולכן הם מחכים עד לשבוע הבא כדי לוודא אם כשהשופט קבע שאין לשנות את הכביש, הוא התכוון שצריך לבטל את העבודות ולחזור לתואי הקודם, או (כפי שהיועצת המשפטית שלהם הבינה, על פי צילומים של המקום) שצריך להשאיר כביש זה במצבו הנוכחי (לא סלול). הווה אומר, מלכתחילה לא התכונו לעשות כלום 21 יום, עד שיחייבו אותם מבית המשפט. מוצאי שבת הייתה אמורה להיות פגישת המשך כדי לבדוק מה נעשה עד כה. היא בוטלה. (טימי) איחלתי לנו בריאות, ולהם שלא יצטרכו להגן על עצמם משפטית אם אכן תקרה שם תאונה. אני בקשר עם אנשים מלפיד שלא מצדדים בצעדיו של טימי, אך עדיין לא מצליח להפוך זאת לכח שבאמת ישפיע. ולא, אני כבר לא ממש אופטימי,