מי שסובל מלפיד - שיצפור!

מי שסובל מלפיד - שיצפור!

כאות מחאה ע"כ שהועד הנבחר בישוב לפיד החליט לסכן את משפחותינו, ע"י הקמת מפגעים ומכשולים תעבורתיים, אני קורא לתושבי כפר-האורנים לצפור בכל פעם שנוסעים דרך הישוב לפיד. מחאה זו קוראת לאי-אלימות.מחאה זו היא של אלו הרואים עצמם בסכנה יומיומית כאשר מגיעים לפתח הישוב שלנו. להלן תקרא "מחאת הצפירה".

מסכים, חשוב מאוד! זו מחאה לגטימית

וחשוב שהקול שלנו ישמע בחוצות לפיד, אולי כל האנשים הטובים שם יקוצו מתרדמתם, די לצביעות!

ה ד ס א

New member
ומה יצא מהצפירות האלו?

פתאום יגלו משהו אחר? אין טעם, האפשרות היחידה לשיפור היא בהדברות-ויש נסיון כידוע לנו. . .

זוהי מחאה לא נכונה ולא חוקית

ועד לפיד אכן יזם פעולות מסוכנות ולא חוקיות, ובכך אנו צריכים להלחם בכל דרך לגיטימית. בימים אלו מתנהלת יוזמה משותפת למציאת פתרון תוך שמירה על עקרון ההדדיות ומתוך רצון "לעבור הלאה". חשוב להפנים ש: 1. צפירה שלא לצורך בלב שכונת מגורים היא קודם כל עבירה, ומי שיעשה זאת מסתכן בדו"ח. 2. הפרעה לכלל תושבי לפיד הינה בגדר "ענישה קולקטיבית". אם אנחנו רוצים למחות נגד הפעולות של ועד לפיד עלינו לנסות לגייס את דעת הקהל בלפיד לצידנו. צפירות ברחובות לפיד לא יקדמו את ענייננו כהוא זה. נהפוך הוא, היא תגביר את הניכור. 3. התנהגות כזו הינה בוטה, אלימה ולא לגיטימית. אני משוכנע שמרבית תושבי כפר האורנים, אף שמסכימים לסיבות, מתנגדים לה נחרצות, כמוני.

אפרופו היוזמה

חלק מהסיכום, אם אני לא טועה, היה שמהנדס יבדוק/ יציע איך לשפר את הבטיחות בקטע הכביש המדובר. האם היה מהנדס ?

הנה

מה שכתב הראל: ". מלפיד הסכימו להחזיר לשטח את המהנדס, אשר בנוכחות נציגים מכפר האורנים, יקבע מחדש את אופי המעבר בין הישובים. 4. לפיד יתקנו את המעבר, יאירו אותו ויסמנו אותו בצורה בטוחה. אם כי ייקבע תוואי ותמרור, שימנעו נסיעה מהירה ואפשרות להתפרץ אל הרחוב בלפיד. מלפיד הבטיח טימי, שלא לחכות לתוצאות, ולהחל בשיפוץ המעבר בין הישובים" האם יש התחלת התקדמות בכיוון?

ענת קדם

New member
תמימות?

את חושבת שהוא יוציא כספי ציבור לשווא ,שוב? מספיק בפעם הראשונה, השתמש הנל בכספים לא שלו(כספי ציבור כמובן ) למסע נקמני ,הוא לעולם לא יבזבז אותו שוב בשביל לסדר את הכביש. הוא יבזבז שוב ,את כספי לפיד, אך ורק כדי להצדיק את דרכיו הנלוזות בבתי המשפט ,וכך מערכאה אחת לשניה עד שתושבי לפיד יבינו שהוא נקמן, בזבזן, על גבם ויבקשו ממנו יפה ,להמשיך את הענין מכספו הפרטי ואז הוא יהיה פתאום מקסים נדיב וטוב לב . וזה מה שאני חושבת. מקווה שיחלים משגיונותיו ושעשתונותיו יחזרו אליו בהקדם. מאחלת ענת קדם

הראלקו

New member
עדכונים ואכזבות

מאז הפגישה לפני שבועיים (בדיוק) עברו הרבה גשרים מעל המים, לרגע אחד לא הרפנו מלפיד - ואני אכן לקחתי על עצמי את התפקיד האופטימי נאיבי. וזה בערך מהלך הדברים: כזכור, טימי הבטיח לי אישית (ולשמחתי בנוכחות יוסי ותמיר מלפיד) שהוא יסלול ויתקן את המעבר, והוסיף ואמר שאין לו גם התנגדות לשנות את התואי, ובפרט שיוסדר מנגנון האטה בסוף הירידה. מאז הוסכם כי בנוסף אלי ואל עברון (המהנדס של טימי) יצטרף גם מהנדס כבישים משלנו ("כדי שלא נבוא אח"כ בטענות") מדי יום (ממש מדי יום) ניסיתי לארגן את הפגישה הזו ובכל יום הבטיחו לחזור עם תשובה "ממש מחר", וזאת כאשר רונן כבר דאג שיהיה מהנדס מטעמנו שיגיע לכשידרש. היום הייתה פריצת דרך: הודיעו לי שעברון בעצם לא היה מוכן להגיע כי מתקיים דיון משפטי בעניין האישור שלו את התואי החדש של המעבר. אבל אין מה לדאוג - טימי כבר דיבר עם מהנדס אחר. לשאלתי למה שלא יסללו כבר את הכביש כפי שהוא היום (פשוט כדי שלא ייפגע מישהו) ושאחר כך נדבר על הסדר קבע, נאמר שבעצם... כיוון שהגשנו עתירה בעניין המעבר, הם הבינו שאסור לעשות כל שינוי בכביש, ולכן הם מחכים עד לשבוע הבא כדי לוודא אם כשהשופט קבע שאין לשנות את הכביש, הוא התכוון שצריך לבטל את העבודות ולחזור לתואי הקודם, או (כפי שהיועצת המשפטית שלהם הבינה, על פי צילומים של המקום) שצריך להשאיר כביש זה במצבו הנוכחי (לא סלול). הווה אומר, מלכתחילה לא התכונו לעשות כלום 21 יום, עד שיחייבו אותם מבית המשפט. מוצאי שבת הייתה אמורה להיות פגישת המשך כדי לבדוק מה נעשה עד כה. היא בוטלה. (טימי) איחלתי לנו בריאות, ולהם שלא יצטרכו להגן על עצמם משפטית אם אכן תקרה שם תאונה. אני בקשר עם אנשים מלפיד שלא מצדדים בצעדיו של טימי, אך עדיין לא מצליח להפוך זאת לכח שבאמת ישפיע. ולא, אני כבר לא ממש אופטימי,

ronpel

New member
היוזמה כנראה מתה

המהנדס שעשה את התוכנית לא מוכן להגיע כי הנושא נמצא בחקירה. לפיד לא מוכנים לתקן כלום כפי שסוכם (הפתעה) אין ברירה נמשיך לפעול כפי שכבר התחלנו דרך בית המשפט ויתר הרשויות. משרד התחבורה כבר הודיע לבית המשפט שלא העבירו לו את התוכנית לאישור כנדרש על פי תקנות התעבורה. נראה כי אנחנו בדרך הנכונה ומספר רשויות כבר חוקרות את הנושא. נעדכן בהמשך. רונן

אעעי

New member
רונן, כל הכבוד על המאמצים

והאמונה למרות כל האיבה . בסופו של דבר המעבר יסודר רק נקווה שלא יהיה מאוחר מדי... ואם כבר מחאה אני בעד החרמת בעלי המקצוע בלפיד ... אולי זה יעורר אותם. אני נעזרת רבות בשרותים של האנשים שם אבל מטריפה אותי הצביעות ואוזלת היד של התושבים , זה פשוט לא מעניין אותם. יש את הקטר שדוהר ולאזרח הקטן לא אכפת מה עושים עם כספיהם. אני הפסקתי ללכת , אבל כשאני מעלה טרמפיסטים מלפיד אני מנצלת את הרגע להטיף להם שיתעוררו , אולי זה יעזור....(דרך אגב , מרביתם אין להם שום מושג מהסיפור שמתרחש בקצה)

ninagil

New member
מסמרים, בטונדות, הפקק, העמוד

כול התרגילים של טימי להסית מלחמה בין היישובים -- זוכרים את הפקק שנמשך שנה כאשר ועד לפיד סתם מנהרות-- לא הביאו אותנו לרדת לרמה שגובל בעבריינות. עכשיו זה לא הזמן להישבר.

../images/Emo45.gif ותודה

לך, למושי ולשאר העושים במלאכה ורצים ומתרוצצים כדי לפתור את העניין.

zemayesh

New member
רעיון למחאה- מה דעתכם?

מאוד מפתה להתנהג באלימות מול האלימות שנוקטים כלפינו- אבל צריך להתאפק אלימות שכנגד לא תשיג דבר רק תעורר התנגדות. מה דעתכם על העלאת המודעות של תושבי לפיד על ידי שלט בכניסה ללפיד שבו יהיה כתוב משהו בסגנון: XXX ימים ועדיין רק Y נפגעים במעבר לכפר האורנים תודה לטימי ולכל תושבי לפיד היקרים! כאשר הXXX מתחלף כל יום ומייצג את הימים מאז טימי מיקש לנו את הכניסה והY מייצג את מספר הנפגעים. (שעד היום הוא 0 , אבל זה רק עניין של זמן חס וחלילה עד שאפשר יהיה להתחיל לספור 1 2.....)

sagievri

New member
את באמת חושבת שהשלט ישאר שם?

כמה פעמים מחקו את השם מנורה משלט הכניסה ללפיד (הסטוריה רחוקה?)? כל פעם יד נעלמה מחקה/הורידה את השלט בהתמדה פתטית וחולנית, כאילו כך אפשר למחוק את העובדה שגרות כאן 500 משפחות. השלט יוסר לפני שנספיק לומר טימי ברנרד..

LapidResident

New member
השלט שיש להציב ביציאה מלפיד

השלט שיש להציב ביציאה מלפיד לכיוון מנורה ! אזרח/ית יקרה לתשומת לבך הנך יוצא את גבול מדינת ישראל !!! זאת על מנת למנוע מאורחינו אפשרות של כניסה בשוגג לשטחים ולסכן בכך את בטחונם. אני מניח שכשכנים טובים תושבי התנחלות מנורה/אורנים יקבלו בהבנה ובהסכמה את דרישתינו הצנועה יש להקדים פן יתרחש אסון

למעלה