מי שפותר את זה גאוןןןן

05287

New member
תשובה

מצטער לאכזב אבל החידה הזו כבר הועלתה לכאן ונפתרה על ידי כמה אנשים... בכל אופן, זה אפשרי...

משהו שם נורא מוזר

הילדים לא יכולים לשוט לבד, אבל זה לא כתוב בחוקים. אני באמת לא יודע איך לפתור את זה אם זה גם אחד מהחוקים.

אם החוקים הם כפי שהם מנוסחים

אז פיתרון הוא ספוילר אבא, שני בנים, אמא, שתי בנות, סוהר ואסיר נמצאים על הגדה האחת. "->" מסמן מעבר לגדה השניה, "<-" מסמן חזרה לגדה הראשונה. ->שני בנים<-בן->בן ובת<-בת->בת ובת<-בת->בת ואמא<-אמא->אמא ואבא<-בן/בת->סוהר ואסיר<-בת/בן (הפוך מהבן/בת הראשון/ה, אם בן עבר ב"בן/בת" הראשון אז כעת תעבורנא בת)->בן/בת ובת/בן - כולם בגדה השניה.

neko

New member
זה לא נורא קשה, כי בסופו של דבר

יש בכל רגע נתון מעט מאד מהלכים אפשריים. ד"א, המתמטיקאי הנודע DIJKSTRA מסביר יפה מאד איך לפתור חידות נהר (אפשר לגגל DIJSTRA RIVER ולמצוא את ההסבר).

ofirtal1

New member
יכול להיות שהוא פתר

אבל תנסו אתם לפתור לבד כי אני לא מצליח

לבד לגמרי או הכוונה היא בלי האבא?

האסיר יכול להישאר בגדה השניה ללא הסוהר? כל עוד החוקים לא מנוסחים, הפתרון שלי עומד על תילו, ואם באמת שני הבנםי לא יכולים להישאר לבד אז אפשרי ששתי הבנות ישוטו קודם. אם הכוונה שילדים מאותו מין לא יכולים להיות ביחד אז ->בת ובן<-בן->בן ובת<-בת->בת ובן וכך עברו כל הילדים ומתחיל השלב שכבר תיארתי.

neko

New member
החוקים המלאים:

Only 2 persons on the raft at a time The father can not stay with any of the daughters without their mother's presence The mother can not stay with any of the sons without their father's presence The thief (striped shirt) can not stay with any family member if the Policeman is not there Only the Father, the Mother and the Policeman know how to operate the raft​

Muffin Cake

New member
פתרון

<שוטר ואסיר >שוטר <שוטר וילד >שוטר ואסיר <אבא וילד >אבא <אמא ואבא >אמא <שוטר ואסיר >אבא <אמא ואבא >אמא <אמא וילדה >שוטר ואסיר <שוטר וילדה >שוטר <שוטר ואסיר :)

למעלה