מי שפותר מוזמן על חשבוני ל...

מי שפותר מוזמן על חשבוני ל...

לבית קפה ל 2 משחקי שח אני מזמין אותו לקפה יש לכם לפתור עד יום ראשון אגב- לא הייתי כאן בימים האחרונים מסיבות מסוימות אבל עקבתי אחריכם כל הזמן

שכחתי להגיד את השאלה

אז ככה הלבן עושה מסע אחד ומט רק אחד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaa123

Member
אגב למצוא את המסע לקח לי 2 שניות

אבל להוכיח שהוא חוקי לקח לי יותר זמן כאשר הבעיה העיקרית היתה להשתכנע שח:ז6 או ו:ז6 לא אפשרים כמסע האחרון של שחור. השתכנעתי בסוף שבמקרה כזה לבן היה חייב לבצע לפחות 3 הכאות כדי לקבל כלי מוכתר או רגלי בערוגה ז6 כאשר רק שני כלים שחורים הוכו לפי העמדה ההתחלתית בה לשחור 14 כלים. ברור שד7-ד5 לא אפשרי כמסע האחרון של שחור כי במקרה כזה לא היתה לרץ השחור דרך להגיע לערוגה א6.

Core

New member
לא בהכרח

המסע האחרון של השחור יכול להיות מסע באחד מהפרשים, ז"א: פו7-ח8 או פד7-ב8

Core

New member
טעות שלי

לא יכול להיות מסע בפרשים כי זו התראת שח על הלבן. המסע האחרון של השחור הוא אכן ו5, והמט של הלבן הוא ז:ו6 אגב הילוכו. כל הכבוד למי שמצא.

אמ.......בעיה קטנה

יפה מאוד על הניתוח אני אישית הבנתי את החידה הזו כחידה של איך יכול להיות מט במסע אחד - בלי להכריח את המסע האחרון של השחור ההסבר שלך שבעצם מכריח את החידה הוא יפה רק יש לי בעיה קטנה למה לא יכול היה להיות בז6 כלי לבן שאינו רגלי ולא מוכתר? פרש לבן שאיים בשח על המלך השחור וגם כלי מוכתר ,למה חייבת בשבילו לפחות 3 הכאות?

זה הסתדר לי בסוף

אם היה שם כלי לא מוכתר אז זה לא יכול להיות צריח כי ללבן יש כבר 2 צריחים לא יכול להיות רץ כי ללבן יש כבר רץ על משבצת לבנה ואם זה פרש אז זהו שח למלך השחור וזה אומר שהפרש הלבן זז באחרונה ואין אפשרות לשום משבצת שממנה הוא בא ולגבי כלי מוכתר זה מחייב שהיו לפחות 4 הכאות זה יפה יותר מכפי ששיערתי כל הכבוד

יפה מאוד! צור איתי קשר

אכן זה הפיתרון כל הכבוד צור קשר בתיבת מסרים נפגש מתי שהוא בבית-קפה ל2 משחקי שח + קפה על חשבוני :)

יש לי! יש לי!

אם השחור עשה קודם ו7 הלבן אוכל בערוגת קסם

נכון...רק שזה נפתר כבר למעלה

והפרס הגיע לפותר ראשון ואגב המהלך האחרון של השחור הוא יכול להיות רק ואך זה כפי שהובהר למעלה

למעלה