מי שפיר בהריון תאומים

chag10

New member
מי שפיר בהריון תאומים

אשמח לעצה!
עד כה בכל ההריונות שלי עשיתי מי שפיר.
בהריון האחרון אף התגלה ממצא בעייתי שבעקבותיו עשינו הפסקת הריון.
היה סיוט.
ועכשיו, בלי עין הרע, טפו טפו טפו;)
אני בהריון עם תאומים.
בגלל שזה תאומים אני מתלבטת מאד מאד מאד על מי שפיר.
אני גם מתלבטת על בדיקת הדם במקום מי שפיר שקיימת כיום.
מישהי עשתה מי שפיר או את הבדיקת דם הזו בהריון תאומים?
ואם עשיתן משהו, למה עשיתן? אם לא עשיתן, למה החלטתן לעשות?
אציין שאני בת 32. כך שהסיכון שלי לכאורה הוא מזה שהיה הריון קודם עם בעיה (וחלק אומרים שגם המיקרומניפולציה שעברנו בטיפולים מוסיפה סיכון כלשהו) ולא בגיל או משהו כזה.
אשמח לעזרתכן...

giraffelle

New member
אני מתייחסת רק לנושא של בעיה בהריון קודם

האם עברתם ייעוץ גנטי מסודר שבו נאמר לכם מה ההשלכות להריונות הבאים?
יש בעיות שאם הן מתרחשות בהריון אחד אז הסיכוי שיתרחשו שוב גבוה, ויש בעיות שהופעה אחת שלהן בקושי מעלה את הסיכון בהריון הבא, אם בכלל. לפעמים סיכון המוגבר הוא לאותה בעיה ספציפית, לפעמים זה סיכון כללי מוגבר לבעיות כרומוזומליות.
כמו כן, אם מדובר בסיכון לבעיה מסוימת, אז:
א - האם זו בעיה שניתן בכלל לגלות בבדיקת הדם? באיזו רמה של אמינות?
ב - האם זו בעיה שיש לה סימנים פיזיים שניתן לגלות במהלך ההריון?

אני באופן אישי מוכנה להסתפק בבדיקות סקר טובות ועושה מי שפיר רק אם יש אינדיקציה, אז דעתי כנראה לא תעזור לך כי אנחנו בראש שונה מדי...

ענבל מ

New member
מנסה

גם אני בת 32, עם הריון שהתחיל כהריון תאומים. לא ידוע לי עם העובריות שהוחזרו ונקלטו הן מ- IVF או מ- ICSI (סבב מוקפאים). זה הריון ראשון שלי, כרגע בשבוע 34.
&nbsp
בשיחה עם רופאת המעקב בשבוע מוקדם יחסית היא הזכירה את זה שלא עושים חלבון עוברי בהריון תאומים, אלא רק שקיפות עורפית. לא היתה לה המלצה חד משמעית לעשות בדיקות סקר נוספות, אבל היה ברור שהיא לא מעודדת לעשות מי שפיר ללא אינדיקציה, מה שהסכמנו בינינו עוד לפני שפגשנו אותה. עוד מה שהבנתי ממנה הוא שבדיקות הדם האלה נותנות אינדיקציה מאד טובה לגבי תסמונת דאון, ושאת שאר הדברים שמבטיחים בבדיקות האלה (כל מיני טרנסלוקציות) אפשר לראות גם כממצאים בסקירות.
מאחר שזהו הריון יקר ושעד כה התמזל מזלנו והדרך לא היתה קשה מדי מבחינה כלכלית, החלטנו לבצע סקירות באופן פרטי ולעשות בדיקת NIFTY. הבדיקה יצאה תקינה.
&nbsp
לעומת זאת, בסקירת מערכות מוקדמת גילינו שלעוברית A יש רק כליה אחת. הרופא אמר שלדעתו זה מום יחיד אבל המליץ על ייעוץ גנטי שבטח יוביל אותנו לדיקור מי שפיר. היועצת אמרה את אותו הדבר, וגם הרופאה שלנו הסכימה. החלטנו כבר לבדוק את שתי העובריות. אם אני זוכרת נכון, נאמר לנו שהסיכון בדיקור תאומים עומד על כ- 0.5%.
&nbsp
אני לא יכולה לומר שהדיקור היה חוויה נעימה (אבל לא עד כדי כך נוראית). עוברית B זזה ולכן היו צריכים לבצע 2 דיקורים ולא רק 1 כמו בתכנון המקורי. נחתי במשך שלושה ימים לאחר מכן. התוצאות של שתי העובריות היו תקינות.
כשבועיים לאחר קבלת התוצאות גילינו בבדיקה שגרתית הפסקת דופק אצל העוברית בעלת הכליה האחת. זה בשום אופן לא היה קשור לדיקור. העוברית שנשארה בועטת ללא הפסקה ומשתפת פעולה עם כל בדיקות התנועות התכופות שלי....
&nbsp
אם לנסות לסכם איך בחרנו, החלטנו שלא נצליח להתמודד עם תסמונת דאון ולכן רצינו לשלול ככל שניתן בשלב מוקדם. בחרנו ב- NIFTY מבין מי שהציעו בדיקות בהריון תאומים כי היא היתה כמעט הכי זולה (הכי זולה היתה קצת מחשידה :)).
לא היה לנו תכנון לבצע דיקור מי שפיר, אבל כשהיתה אינדיקציה לכך לא היה ספק שזה מה שנעשה, וכמה שיותר מהר (הייתי בשבוע 17).
ועובדה שגם זה לא עזר כי למרות שכל הבדיקות היו תקינות, אחת לא שרדה...
&nbsp
מקווה שהצלחתי להאיר מזווית אחרת, אני זמינה לשאלות וכו' אם תצטרכי גם בפרטי.
בהצלחה בכל מה שתבחרי.

במקרה כזה אני חושבת שכדאי לעשות

התייעצות גנטית..אני בהריון הראשון עשיתי מי שפיר ובאחרון בררתי על בדיקות הדם על בדיקת גנומיטי, אבל אם אני לא טועה להריון עם יותר מעובר אחד בדיקת הדם מטרניטי היא המתאימה ביותר
אבל שוב, בגלל שיש את העניין עם הממצא, שאיני מבינה כמובן מה ההשלכות והאם קשור לגנטיקה או לא אז הייתי מתייעצת עם הרופא או עם יועצים גנטיים מומחים

וכמובן שיהיה הריון קל ומוצלח :)

rain71

New member
אני עשיתי מי שפיר בתאומים

אבל רק כי היו 2 ממצאים באחד מהם והרופאים נורא לחצו והפחידו. היו שתי ציסטות סך הכל... אם השקיפות היתה תקינה ולא היו ממצאים בסקירה לא הייתי עושה מי שפיר. עשיתי גם הרמוני לפני המי שפיר, חיכיתי שבועיים והגיעה תשובה שלא נשאבו מספיק תאים או משהו כזה, כבר לא זוכרת, וצריך לחזור על הבדיקה. זה כבר היה מתקדם מדי אז עשיתי מי שפיר וצ'יפ.
לגבי ההריון הקודם שלך שהופסק, היו ממצאים שהעידו על בעיה שבעקבותיה עשית מי שפיר? אפשר לשאול מה המי שפיר גילה? או שבמקרה עליתם על זה עם המי שפיר ואי אפשר היה לראות את זה בסקירות או בשקיפות?
&nbsp

אמנם לא עם תאומים

אבל הלכתי לייעוץ גנטי אצל פרופסור שוחט שאמר שחבל על ההריון היקר בבדיקת מי שפיר (היו לי צירים מוקדמים).
עשיתי ניפטי על פי הצעתו של הפרופסור... יצא תקין.

כדאי ללכת לייעוץ גנטי עם הממצאים מההריון הקודם ולשקול את האופציות.

למעלה