מי שפיר וסקירה מוקדמת?

michalbl

New member
מי שפיר וסקירה מוקדמת?

אני בהריון סיכון גבוה במכבי באסותא השלום האם יש רופאים טובים בהסדר של מכבי שכדאי לעשות אצלהם בדיקות אלו? למי כדאי לפנות וכמה זה עולה? תודה על העזרה מיכל

etti34

New member
היי מיכל,

גם אני מטופלת במחלקה להריון בסיכון גבוה באסותא השלום. אצל איזה רופא את מבצעת את המעקב? שני רופאים שגם נמצאים בהסדר עם מכבי ושעליהם אני יכולה להמליץ לך לביצוע סקירה מוקדמת הם ד"ר עופר מרקוביץ, וד"ר אניטה סילבר. לגבי המי שפיר - אני לא חושבת שיש למכבי הסדר עם רופאים לצורך ביצוע מי שפיר באופן פרטי. כלומר - למיטב ידיעתי, אם את עושה מי שפיר ללא זכאות עקב גיל / המלצת יעוץ גנטי, אז את משלמת על כך באופן פרטי. מה שכן - נדמה לי שמקבלים החזר ממכבי לאחר מכן. כדאי לך לבדוק את הנקודה הזו.

מבוטחות מכבי יכולות לבצע מי שפיר בחינם

אם הן זכאיות על חשבון הקופה (למשל, מי שהתבחין המשולש שלה טוב מ1:380 אבל גרוע מ1:500), היא יכולה לבצע בחינם באסותא אצל רופאים שבהסדר (ויש שם רופאים מצויינים). אם הזכאות היא ע"ח משרד הבריאות (למשל, מפאת גיל או בשל תבחין משולש גרוע מ 1:380), האישה יכולה לבצע בכל בית חולים שיש לו הסדר עם משרד הבריאות, כולל אסותא ומדיקל סנטר. אם היא הולכת על רופאי ה"פול" של המקום, היא אינה משלמת דבר. אם היא בוחרת רופא פרטי, היא משלמת לו על הדיקור ואינה משלמת על בדיקת המעבדה. מבוטחות שאינן זכאיות והן בעלות מכבי זהב יכולות לקבל החזר לא מבוטל על ביצוע הדיקור (אפשר לראות באתר של מכבי את תקרת ההחזר).

העלות של סקירה בהסדר היא 100 ש"ח

יש גם רופאים טובים מאוד ברשימה, אבל אין, לטעמי "תותחי על". למיטב ידיעתי, את פונה ישירות לרופא (לפי הפרטים המופיעים ברשימה הנמצאת באתר האינטרנט) ומשלמת ישירות לרופא 100 ש"ח. הוא מקבל את השאר ישירות ממכבי.

etti34

New member
בנוגע לתשלום לרופאים שבהסדר -

אני יודעת שלפחות בבדיקת השקיפות העורפית אני שילמתי לרופא מחיר מלא, ואז פניתי לקופא לקבל את ההחזר.

אני יודעת שכך היה בהתחלה

האישה שילמה 700 ש"ח וקיבלה 600 ש"ח הסדר. אני יודעת שזה שונה ואצל רוב הרואים משלמים רק 100 ש"ח ואין צורך לבקש החזר. (כך או כך זה מאה ש"ח).

michalbl

New member
תודה../images/Emo24.gif על תשומת הלב

אני אמורה ללהיות מטופלת אצל הנדלר במכבי אבל בזמן האחרון לא רואים אותו יש לי אצלו עוד יומים שקיפות עורפית אני פשוט לפני תפירה בגיל אני זכאית למי שפיר אבל בגלל התפירה אני מחפשת תותח במי שפיר כמה עולה רופא תותח לזכאיות ומי תותח ???????? יצאתי מהשוק לפני 11 שנה אחרי לידת תאומים הייתי בשמירה משבוע שמיני עד שבוע 32 שאז ילדתי הפעם זה עובר יחיד ואני התחלתי שבוע 12 מאמינה שהפעם יהיה קל יותר ושוב תודה על תשומת הלב מיכל

ד"ר אמסטר

עשיתי אצלו מי שפיר פרטי ואני יודעת שהוא נחשב מעולה מעבר לעובדה שהוא גם מאד נחמד. כמובן שיש את ד"ר ליפיץ שהוא מאד ידוע, וכן את פרופסור אריאל יפו שהוא מנהל יחידת האולטראסאונד של איכילוב. בהצלחה

למעלה