מי שפיר- כן או לא?

• פותח הנושא a t g
  • פורסם בתאריך

a t g

New member
מי שפיר- כן או לא?

שלום רב, אני בהריון שני (אם סופרים גם הריון כימי, אז זה הריון שלישי). לקח לי כמעט שנה להיכנס להיריון הפעם (עם הבת הגדולה הצלחנו בחודש הראשון). לפני שניכנסתי להריון עשינו בדיקות גנטיות יצא שאני נשאית של ניומן פיק, אבל בעלי עשה בדיקה שיצאה תקינה, כך שאין דאגה בעניין הזה. הבדיקות בהריון היו תקינות. שקיפות עורפית מעולה, חלבון עוברי תקין והדבר היחיד שמעיב קצת זה שבסקירת מערכות מוקדמת נמצא מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב (golf ball). אני בת 30, יש לציין. כשעשיתי את הסקירה המוקדמת אצל ד"ר סילבר הנהדרת, היא אמרה שאם אין ממצאים נוספים אחרים, לא ממליצים על דיקור מי שפיר ורק אם יש עוד ממצאים חריגים מומלץ כמובן לעשות. חיכינו לחלבון עוברי כדי להחליט, החלבון כפי שכבר כתבתי, יצא תקין ועכשיו ההתלבטות האמיתית. הרופא שעושה לי מעקב, אצלו גם אעשה מי שפיר, אם אחליט שכן, אמר לי שהוא היה עושה בכל זאת, למרות החלבון התקין, בגלל הגיל והמוקד האקוגני, אבל אני יודעת שיש גם רופאים שחושבים שהגיל שלי והמוקד האקוגני עדיין לא סיבה לעשות. לאור הנתונים, מהי המלצתך? תודה מראש..

דיקור מי שפיר

אין המלצה רפואית לבצע דיקור מי שפיר בממצאים אשר תארת. את כמובן יכולה להחליט לבצע מסיבה שאינה רפואית (החלטה אישית).

a t g

New member
תודה על תגובתך ועוד שאלה

למרות שאין המלצה רפואית החלטתי לבצע דיקור מי שפיר מרצוני ובאופן פרטי. הדיקור התבצע אתמול. מתי חולפת הסכנה? מתי אני יכולה להיות רגועה שלא ירדו מים/יופיע חום וכו'? תודה

למעלה