מי שפיר

1שילגיה

New member
מי שפיר

שלום, אני עומדת בפני החלטה באם לבצע בדיקת מי שפיר. גילי 29.5 , הריון ראשון, שקיפות וסקירה תקינים. טרם עשיתי את בדיקת החלבון עוברי וסביר להניח שאבצע את בדיקת מי שפיר בכל מקרה. שאלותיי: 1. מה בודקים בבדיקת מי שפיר? אני יודעת רק לגבי מס' כרומוזומים והפזל שלהם. האם יכולים בבדיקה לגלות גם גובה שיכול העובר להגיע? צבע עיניים, סוכרת, סרטן (חו"ח!), אלרגיות וכו'? 2. מה הסבירות שיכולים לגלות מום כאשר השקיפות, הסקירה והחלבון עוברי תקינים? 3. במה תלויה הצלחת הבדיקה? ברופא או בגוף האישה? 4.האם הסטטיסטיקה לגבי הפלות עומדת כיום על 1:200? והאם מדובר על סטטיסטיקה בארץ או בעולם? המון תודה על ההתייחסות.

דיקור מי שפיר

בדיקור מי שפיר מגלים בעיות הקשורות לכמות כרומוזומים או מבנה שלהם. אל ניתן לגבלות גובה, צבע עיניים וכו' ואפילו לא מחלות גנטיות כמו CF ו X שביר - אם לא יודעים שההורים נשאים שלהם. הסיכוי למצוא בעיה דומה לסיכון שקיבלת משקיפות ערפית (לא יודע מה הייתה התשובה של הבדיקה שלך). הצלחה תלויה גם ברופא המבצע וגם באשה. הסטטיסטיקה הינה סטטיסטיקה עולמית

1שילגיה

New member
אפשר לבקש לבדוק עוד מחלות במי שפיר?

תמורת תשלום- כמובן? בנוגע למחלות גנטיות עשיתי את כל ה-13 (לאשכנזים). בנוגע לשקיפות יצא לי 1.8 מ"מ

מחלות נוספות

אפשר לבדוק הרבה מאוד מחלות, אך כאשר תסיימו את הבדיקות הילד כבר יוולד, ולא ישיא לכם הרבה כסף למסיבת ברית או בריתה.... בודקים מחלות נוספות רק לפי אינדיקציה (כאשר ההרוים נשאים של מחלות או שיש חשד סביר למחלה כלשהי.

1שילגיה

New member
תודה על תשובתך, התכוונתי:

למחלות נוספות בזמן דיקור מי השפיר. תודה

למעלה