מי שפיר

דיקלה25

New member
מי שפיר

בוקר טוב, היום נכנסתי לשבוע ה 17, נקבע לי תור לבדיקת חלבון עוברי ביום חמישי הזה, (לא עשיתי בשליש הראשון) ותור למי שפיר ביום א' הקרוב. אני רק רוצה לברר מבחינת כל מי שעשתה כאן את הבדיקה (מי שפיר), האם כדאי לעשות? מה היתה התחושה שלכן לאחר מכן? (דימומים, כאבים וכו') אני מאוד חוששת מהתהליך ומפחדת שאולי זה יזיק לקטנצי'ק. מה לעשות? מה אתם מייעצים??? האם כדאי להמתין לתוצאות בדיקת החלבון העוברי ואז להחליט או שזה בעצם לא משנה?... אני רוצה להדגיש שבתחילת ההריון לא חלמתי לבצע את הבדיקה ורק הממצא של הקלאב פוט שינה את דעתי... כשאני שואלת רופאים הם מעדיפים פשוט לאמר לי שזו החלטה שלי ולא ממש נוטים להביע את דעתם שלהם בנושא (ואני בטוחה שיש להם דיעה ברורה..) אשמח אם תוכלו לייעץ ולאמר את דעתכם הכנה. דיקלה

טאניוש

New member
ההחלטה הכי קשה בהריון

קשה לייעץ בהחלטת מי שפיר. אני לא עשיתי את הבדיקה. לא התכוונתי לפני הסקירה, וממצא קלאב פוט לא שינה לי בכלום. קלאב פוט בתור ממצא יחיד לא מגדיל סיכוי לבעיה כרומוזומלית, כך שזה לא היה השיקול. ללא קשר בקלאב פוט, מי שפיר זאת הבדיקה היחידה שהיא לא סטטיסטית אלא בודקת ממש את העובר (חלבון עוברי ושקיפות עורפית הן בדיקות סטטיסטיות). הסיכון בבדיקה הוא 1:200 (סיכון להפלה בעקבות הבדיקה). לא שמעתי עדיין על העובר שנפגע מהדיקור. עושים את זה עם אולטרא סאונד, מוודאים שהעובר רחוק מהמחט. בפורומים של הריון פעם בכמה זמן יש דיון על מי שפיר, אנסה למצוא לך כמה. ההחלטה היא רק שלכם.

טאניוש

New member
קישור

כאן זה אוסף של קישורים (דיונים כן/לא, המלצות וכו'). ויש עוד. אולי יותר מאוחר אמצא...

galitdror

New member
לגביי הבדיקה....

היא אכן בעלת סיכון להפלה, במיוחד כאשר השבוע של ההריון הוא מוקדם, אם כי ביחס נמוך של 1:200 , יש בדיקה מסוכנת יותר של דיקור דם חבל הטבור ויחס ההפלה שם הוא 2:100,למקרה שחס וחלילה יש עוד ממצאים. הבדיקה נועדה לשלול בעיות כרומוסומים המעידים על בעייה נוירולוגית לעובר ובמקרה כזה מצב הילד הנולד כבר ברור... יש כאב קל לאחר הבדיקה ומומלצת מנוחה טוטאלית (3 ימים) להפחתת סיכונים וירידת מים.אין דימום והבדיקה עצמה ממש לא כואבת. דקירה קטנה וזהו. אני עשיתי זאת לצערי פעמיים! במהלך ההריון עם יהונתן. כל טוב לך ואל חשש. גלית

טאניוש

New member
תיקון קטן

בעיה כרומוזומלית לא מעידה על בעיה ניורולוגית (אלא אם כן יש בעיה כרומוזומלית שגורמת לבעיה ניורולוגית, לא מבינה מספיק בנושא- למזלי
). דוגמא לבעיה כרומוזומלית - תסמונת דאון.

שרון17א

New member
מי שפיר

אני עשיתי מי שפיר לפני כחודש הייתי במצבך, לאחר גילוי ק"פ בסקירה שבוע 16 הבדיקה עצמה לא כ"כ כואבת, זה יותר המחשבה והמתח מהכאב עצמו מנוחה של יומיים בבית ללא כאבים נלווים ללא שום תופעות אין קשר בין חלבון עוברי ומי שפיר אני אגב מאוד בעד ולו רק להניח את דעתי שעשיתי כל מה שאפשר וכל מה שניתן (אגב קיבלנו תשובה תקינה ואנחנו ממשיכים) בהצלחה

מי שפיר

אני עשיתי מי שפיר בשני ההריונות האחרונים שלי. בבדיקה עצמה - מרגישים משהו לא נוח, אבל זה לא כואב. בזמן הבדיקה יש הרגשה של מתח באוויר. לאחר הבדיקה חשוב מאוד לנוח שלושה ימים. לי היו מין כיווצים ברחם אבל המנוחה מאד עזרה. אחרי הבדיקות חזרתי לתפקוד מלא. אורנית

למעלה