מי שר את זה

lady_anne

New member
מי שר את זה ../images/Emo35.gif

"אך אני לא פיראט יפתי, לא שודד, אלא הלך אחד ה.... ואין חרב לו על ה..."??? שיר ישן, ואשמח לדעת גם את שמו. רוףתודות.

dearj

New member
השלושרים

"לו הייתי פירט" - ירון לונדון ויאיר רוזנבלום. שלום חנוך, בני אמדורסקי וחנן יובל

גרי רשף

New member
נראה מה אני יכול להוסיף../images/Emo66.gif../images/Emo22.gif

dearj אמר כל מה שאפשר לומר, ובסמוך ראיתי שגם עופר שלגים מפליא בידיעותיו. כנראה שאפשר להסתדר בלי mooma.. ולענייננו: dearj הזכיר שיר מלחים ועופר שלגים מתנאה ב-
, והחיבור של שניהם מזכיר שיר אחר שיש בו גם את זה וגם את זה.. מי מזהה?

מוגג

New member
על התורן עליתי../images/Emo112.gif../images/Emo119.gif

ל´שקיף למרחקים והנה מתקרבת ספינה של שודדים רב חובל צועק וכולם בוכים מה רוצים, השודדים? ואיך אפשר בלי השורה האלמותית: אז קראתי למיקו ומיקו הטבח ושלושתינו עמדנו עשינו כמו תותח... דורות רבים לא הבינו כי יכולהיות שבספינה אחת יהיו שני אנשים בשם מיקו, ולכן אחד מהם זכה לתוספת "הטבח" - כמו אלי כהן הגדול או יגאל כהן-אורגד...

גרי רשף

New member
תשובה יפה מאוד מוגג..../images/Emo22.gif

..אבל לא! נכון, זהו שיר מלחים, אבל מה הקשר ל-
האמת שאלון אולארצ´יק הוא מומחה בשירי ים בסגנון זה (בתקפות הפלמח זה נקרא צימרמן) והנושא נדון בפורום השכן. חוץ משיר זה בו שלושתם עשו כמו תותח והשודדים חשבו שזה.. תותח, יש גם את השיר ´גלים גלים עולים עולים עושים סיבוב ורנדוו´ (יש לשיר הזה שם?) ורק אולארצ´יק מזהה שזו ספינת חיל הים!

trilliane

Well-known member
מנהל
יש שם, וכמתבקש: "גלים גלים". ../images/Emo13.gif

גרי רשף

New member
ומצנפת../images/Emo66.gifמאודמת לראשם../images/Emo22.gif

גם שיר מלחים וגם
בשירו של אלתרמן עם הלחן של נעמי שמר והביצוע של אילנה רובינא.

גרי רשף

New member
ספני שלמה המלך../images/Emo22.gif

מרוב חיפזון שכחתי את העיקר: שם השיר הוא ´ספני שלמה המלך´. שלמה המלך, החכם באדם, היה לבטח שולח אותי לנמלה ללמוד ממנה מהי עבודה יסודית..

פלפל.

New member
אולי מישהו יסביר לי פעם..

למה אילנה רובינא מבלבלת לכל אורך השיר את הג´ של הגבר - פעם בסגול, פעם בקמץ: עציון גֶבֵר עציון גָבֵר..
..המגיהה של אלתרמן נרדם בשמירה?

מוגג

New member
מישהו מנסה../images/Emo119.gif

לא זוכר כרגע מה אלתרמן כתב אבל בעבריתנכ"ית יש מנהג לקמץ את הסגול בסוף פסוק או צלע. כך גם בתפילה: "משיב הרוח ומוריד הגָשם" לכן ברוב הפעמים שנזכרת עציון גבר בתנך היא מופיעה בגימל קמוצה. המשורר או המלחינה או המבצעת הרשו לעצמם חרות ואימצו את הנוסח גָבר לכל אורך השיר. עדכאן פינתנו "במזרח פורח ורד" עם הדוקטור אבשלום///

פלפל.

New member
הוא שואל...

בירמיהו.. האם גָפן במובן גֶפן או גֶפן במובן גָפן.. גריפן.. גרופן.. גרייפן.. תן לו בגונג! (מה הוא קופץ?) תודה..

גרי רשף

New member
מגיה, לא מגיע..../images/Emo22.gif

פלפל, עליך להחליט: או שהמגיה נרדם בשמירה
או שהמגיהה נרדמה בשמירה.. פעם ראיתי מודעה במדור הדרושים: ´לכתב עת דרוש מגיהה´.. לא נותר לי אלא להסכים שדרוש מגיה או דרושה מגיהה בדחיפות רבה! ואם כבר אני מטריח את הבריות בענייני לשון (למה אין בתפוז פורום מתאים לנושא זה?..)- למיטב ידיעתי יש לבטא את המילים ´מגיע´ ו-´מגיה´ באופן דומה, שכן אין הוגים את האות ע´ או את האות ה´ אלא את תנועת הפתח הגנוב.

פלפל.

New member
מגיה לי..

אגב, איך נקרא הַמַּגִּיהַּ שֶׁלָּהּ? מַגִּיהָּהּ..

למעלה